Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inregistrare sunet AtMega16 (folosind ADC)

Vizitator radoke

Postări Recomandate

Vizitator radoke

Am un mic proiect de facut pentru facultate. Proiectul implica la un moment dat recunoasterea unor sunete. M-am gandit ca as putea folosi convertorul AD incorporat in microcontroller pentru a prelua semnalele de la un microfon si a le converti in valori pe care sa le stochez in memorie. Dupa care de fiecare data cand microfonul capteaza un sunet asemanator intr-o anumita proportie sa imi dea un semnal pe un port de iesire. Daca ideea mea e buna (in caz contrar rog corectii sau alte idei) as ruga si eu pe cine se pricepe sa-mi dea sfaturi in legatura cu un montaj care sa ma ajute cu prima parte (captarea sunetelor de pe microfon). Am consultat datasheet-ul pentru AtMega16 si am gasit cateva lucruri interesante, dar lipsa de experienta (si de cunostinte in domeniu) ma limiteaza de multe ori la citit si atat. Sper sa fi fost destul de clar. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristianp

1

• one

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Inregistrarea este posibila, era pe site la Atmel o aplicatie cu inregistrare-redare.Pentru recunoastere vocala insa, e mai greu, trebuies definite niste "sabloane" cu care sa se compare sunetul inregistrat. Recunoasterea vocala se bazeaza pe niste algoritmi destul de complecsi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări