Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator de casa 50W@8Ohmi

Postări Recomandate

Asadar e gana urmatoarea versiune. 

Inainte de toate vreau sa-i multumesc lui Victor pentru ajutor, documentatie, solutii, suport tehnic.

Versiunea nu e finala intrucat sufera de o hiba.

Raspuns in frecventa cat pentru Unde Lungi  (marja de stabilitate peste 40 grade in faza)

Posted Image

Cu frana pusa tot scoate 3 microsecunde crestere / descrestere (SR = 20V/us)

Posted Image

Distorsiuni la 10W (450mVvv la intrare):

Posted Image

Posted Image

Si distorsiuni la 50W (1Vvv la intrare)

Posted Image

Posted Image

Si de ce NU poate fi utilizata schema:

Posted Image

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Ofticat ca cineva mi-o be...stelit concediu ma-am intors vineri seara cu chef de greva totala. Ca sa treaca timpul mai repejor m-am apucat sa recitesc cartulia lui Self despre amplificatoare. Sambata (pe la vreo 3 dimineata) am gasit  editia a sasea, iar duminica mi-a traznit o idee. Ce ar fi daca as trece la o configurare simetrica cu compensare Miller tranzitorie. Am gatat un draft de schema si m-am apucat sa-l chinuiesc.

Luni (teoretic in concediu, practic la munca), intre doua update-uri de ferestre si alte programe de vreo 700 Mega - 2 Giga bucata, ii trimit rezultatul initial lui Victor sa-si arunce un ochi. Victor imi intoarce serviciu sub forma de extemporal fulger, subiect dictare telefonica, cantitate o foaie A4 scris maruntel. Azi am terminat de implementat modificarile la versiunea draft, pe ici, pe colo, prin toate partile esentiale si m-am trezit cu aproape un ordin de marime distorsiuni mai mici si ceva bataie spre unde lungi  :rade: . Trec peste versiunile 4 si 5 si va prezint versiunea 6.

Putere maxima:

Posted Image

Chiar inainte de clipping:

Posted Image

Intrarea in clipping:

Posted Image

Clipping simetric:

Posted Image

Clipping intens:

Posted Image

E interesant ca in momentul in care incepe sa limiteze tensiunea coboara cu aproape 6 volti ca apoi sa urce cand a iesit din limitare. Practic in limitare sarcina are transfer de putere mai mic decat in functionarea la limita.

Caracteristica de frecventa si faza:

Posted Image

Banda de 1 dB si 3 grade:

Posted Image

Timp de crestere:

Posted Image

Timp de scadere:

Posted Image

IMD - pe la cam 35W

Posted Image

Si distorsiuni la 40W:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Atasat aveti schema si ceva curenti figurati fara semnal de intrare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări