Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se monteaza ledurile pe o sigla?

Vizitator scania_delfin

Postări Recomandate

Vizitator scania_delfin

Vreau sa montez 280 de leduri verzi care se alimenteaza la o tensiune de 24 V. Ce putere trebuie la diode si din cate in cate leduri se monteaza? Mentionez ca le montez pe o sigla aflata la exterior.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dxxx

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

E ceva de munca acolo, trebuie sa le imparti in siruri de cate 10-12 leduri, fiecare cu rezistenta lui de limitare.Apoi se leaga toate sirurile in paralel la 24V. Ti-am dat un MP

Editat de validae
Link spre comentariu

Exista drivere care pot sa "duca" nativ un numar mare de LEDuri, sau se poate ajunge chiar la un numar "nelimitat" cu o placa suplimentara de extensie.

Daca eu inteleg bine este vorba de 280 LEDuri normale, de maxim 20mA.

Daca au tensiunea directa (probabil...presupun si eu) de 2V, inseamna ca se pot forma stringuri de 10 bucati, adica 20V aprox, ramanand 4V ca cadere pe driver.

Deci discutam de 28 stringuiri de 20 mA, adica 560mA in total si in jur de 12W putere totala.

Vezi pe treadurile mele ca am la vanzare variante acoperitoare in comutatie, sau da-mi un PM.

Desigur ca merge si varianta lui Validae, in functie de pretentiile de stabilitate, in modul respectiv iesi mai ieftin, cu dezavantajele reglajului serie + pasiv.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări