Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena tv schema

steleverzi

Postări Recomandate

Parametrii de antena necesari pentru receptia corecta transmisiilor digitale depinde de mai muli factori-cheie:

• [*]distana pâna la emitator/emitatoare, [*]puterea emitatorului/emitatoarelor, [*]înalmea antenei de emisie, [*]directivitatea antenei, [*]profilul terenului (obstacole naturale i create de om pe traseul dintre antena de emisie i instalatia de antena pentru receptie), [*]mediul de transmisie (spaiu liber, mediu urban, etc).

Majoritatea acestor informații se pot gasi pe internet.

post-209446-0-30899600-1398764343_thumb.jpg

Editat de filypvas
Link spre comentariu

Omule am impresia ca vorbim limbi diferite .unde vezi tu ca am spus eu in aceasta postare ;.antena digitala 

Pe ce domeniu defrecvente ,,?? in analog sau digital ...??

eu doar am intrebat ce vrea sa prinda cu ea .semnal analog sau digital ....si atat ....

scuze dar nu esti tu in masura sa imi dai lectii despre electronica , ..pentru mine acest subiect este inchis

Link spre comentariu

Încă o dată: conţinutul e irelevant. Puţin îi pasă antenei dacă pe frecvenţa de 300MHz vine un stream de date sau analogic. Pe scurt, a doua întrebare nu-şi avea rostul, fiindcă stîrneşti confuzie printre începători. Oamenii vin aici şi să înveţe.

Link spre comentariu

Ma intereseaza si pe mine schema pentru o antena capabila . Are cineva dimensiunile de la antena cu romburi care se facea pe vremuri la Timisoara ? Era fif-uif, doua romburi mici si doua mai mari, un fel de quad, plus reflector. ma intereseaza dimensiunile. Am avut si avea banda foarte larga.

Link spre comentariu

De ce nu incerci cu ce se gaseste pe la tarabe?Pana sa bag cablu,acu vreo 10-11 ani asa ceva aveam.Amplificatorul,destul de performant,facut cu componente smd se cam ducea repede,mai ales la descarcari electrice,Imi amintesc ca i-am pus unu cu montaj paianjen ,romanesc,vreo 30 ron atunci si moarte n-a mai avut,pana am abandonat antena

Link spre comentariu

Acum 10-11 ani gaseai amplificatoare de la turci cu nenumarate tranzistoare, dar cand te uitai mai atent vedeai ca e de fapt un singur tranziistor si restul fake.

Eu vorbesc de antena cu romburi de acum 20 de ani. Toata oltenia avea pe fata blocului sub geamul de la bucatarie. Am avut si eu , dar a aparut cablul si s-a pierdut

era extraordinar de performanta, mult peste yagi, plus ca avea banda larga

Tin minte ca am avut amplificator pe fif, si pe uif separate plus un sumator, toate facute de radioprogres (bfr sau bfy, urate dar functionale) sau cam asa ceva. Intrau bulgarii in balcon de rageau. Pe urma a mai mers o vreme pe tvr ,  protv si ceva locale si s-a dus.

Ma oftic ca nu-mi amintesc daca erau romburi sau avea unghiuri drepte.

Link spre comentariu

Am avut si cu dipoli X, incrucisati, dar aia nu erau unul deasupra altuia (pe verticala). Cei verticali nu sunt chiar X ci mai degraba V la 30 de grade. Asa numita antena din umerase de haine. Pana la urma o sa incerc si una din asta.

Multumita lincului lui filypvas am vazut ceva asemanator cu ceea ce caut. E clar acum ca era cu patrate (dublu quad), e o poza cu antena Signal HDA-5000, insa fara dimensiuni. Din pacate trebuie un ansamblu mai mare si unul mai mic ca sa acopere toata gama de canale si e foarte important si reflectorul din platbande orizontale. Plus dimensiunile care imi lipsesc cu desavarsire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări