Vizitator sonelu Postat Noiembrie 11, 2006 Partajează Postat Noiembrie 11, 2006 VA SALUT!Stiu ca sunt mai multe tipuri de verificatoare de spire in scurt pentru transformatoare.Unele verificatoare ,necesita demontarea miezului pentru verificare.Ceea ce nu prea este indicat pentru o verificare.Eu mi-am construit un dispozitiv simplu (am postat si schema) dar e incomod ,mult prea voluminos.Daca aveti o schema mai buna a unui astfel de aparat (necesar oricui depanator),v-as ruga sa o postati.Orice indicatii,sfaturi,scheme,sunt binevenite.VA MULTUMESC! :smt115 NICU BALUTA :partyman: :bere: Link spre comentariu
Tavi Postat Noiembrie 11, 2006 Partajează Postat Noiembrie 11, 2006 se gaseste la adelaida extrem de simplu si util , cred ca e vreo 20 de lei, sau poti sa iti faci unul mai complicat, gasesti o schema aici : http://schemetv.ro/?p=productsMore&iProduct=263 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 12, 2006 Partajează Postat Noiembrie 12, 2006 Merge foarte bine cel din link-ul dat de dl. Tavi. Eu am facut pina acum citeva bucati pentru mine si colegii din oras si nu au probleme cu ele. Ce nu pot ele sesiza sint diodele din multiplicator scurt sau intrerupte, dar asta se observa usor. Link spre comentariu
Vizitator lverestiuc Postat Noiembrie 21, 2006 Partajează Postat Noiembrie 21, 2006 Daca aveti o schema mai buna a unui astfel de aparat (necesar oricui depanator),v-as ruga sa o postati.Orice indicatii,sfaturi,scheme,sunt binevenite. Am construit urmatorul montaj din documentatia anexata si pot spune ca fct. fara repros... Link spre comentariu
Vizitator sonelu Postat Noiembrie 26, 2006 Partajează Postat Noiembrie 26, 2006 Am facut si eu aparatul, am luat schema si cablajul din Conex Club ,si functioneaza foarte bine.Va multumesc mult. Link spre comentariu
dosa Postat Noiembrie 27, 2006 Partajează Postat Noiembrie 27, 2006 mai copii,se ia o sursa in comutatie, (ex de elcrom) se leaga infasurarea de +B(inainte de redresare), printr-o rez de 100 ohmi la trafo suspect (primarul) pinul de la trafo care ducea la colector se pune la masa. Pe cond de filtraj(100UF/160V) se pune un frumos bec de 100WDaca trafo linii este bun-becul se aprinde :smt115 ; daca trafo linii e prost-beculetzul se stinge :smt019 n-aveti pe ce cheltui banii? Link spre comentariu
Flor Postat Ianuarie 9, 2007 Partajează Postat Ianuarie 9, 2007 E reclama daca scriu ca in revista Depanatorul dnul Badila a publicat o schema cu doar un TCA 105N, cateva rezistente@conzi, 1 pot + 2 led-uri (adica OK, sau BAD) totul sub 10RON, care merita sa fie facuta? Eu le-am bagat pe ambelele sub acelasi "acoperis", si daca 2 aparate imi zic ca e OK... Am mai pus si un led de infrarosu,-evident cu un mic preamplif- ca sa vad daca telecomenzile "canta"..In total am "aruncat" circa 35 RON, o data in viata. Din care cutia de lastic, cam 15.Pt dosa.Metoda descrisa descrisa -si in revista citata anterior- are dezavantajul ca traful chopper + sursa de Cromatic, Color, etc ocupa mai mult spatiu decat o cutie cu ambele trei montaje descrise anterior. Si cum pe masa de lucru...Avantajul este ca masoara la tensiuni comparabile cu cele din functionarea normala. Nu la 9V ... Link spre comentariu
moro Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 dosa a scris : mai copii, se ia o sursa in comutatie, (ex de elcrom) se leaga infasurarea de +B(inainte de redresare), printr-o rez de 100 ohmi la trafo suspect (primarul) pinul de la trafo care ducea la colector se pune la masa. Pe cond de filtraj(100UF/160V) se pune un frumos bec de 100W Daca trafo linii este bun-becul se aprinde ; daca trafo linii e prost-beculetzul se stinge n-aveti pe ce cheltui banii? si daca trafu are spire in scurtcircuit ? :smt001 Link spre comentariu
tanase Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 mai copii,se ia o sursa in comutatie, (ex de elcrom) se leaga infasurarea de +B(inainte de redresare), printr-o rez de 100 ohmi la trafo suspect (primarul) pinul de la trafo care ducea la colector se pune la masa. Pe cond de filtraj(100UF/160V) se pune un frumos bec de 100WDaca trafo linii este bun-becul se aprinde :smt115 ; daca trafo linii e prost-beculetzul se stinge :smt019n-aveti pe ce cheltui banii? se poate proba cu trf montat sau trebuie scos de pe placa? Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 27, 2016 Partajează Postat Mai 27, 2016 (editat) Se scoate traful de pe placa...se desface g2, focalizarea si pipa de pe tub..afara complet. Si trebuie avut grija pe unde se pozitioneaza firul de inalta ca sa nu primiti un soc...nu ca n-ar fi bun la reumatism. Dupa probare se descarca fit-ul de ceva metalic sau la piciorusul de masa al trafului. Editat Mai 27, 2016 de mac01 Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 27, 2016 Partajează Postat Mai 27, 2016 Eu am un aparat foarte bun de verificat spire in scurt la orice bobine ,traf linii,chopper,deflexie,bobine de EW si altele dar nu am schema.E facut de un bobinator acum vreo 20 de ani,de la el l-am cumparat.Nu m-a fentat niciodata.Merge la 9V era la baterie dar eu l-am bagat intr-o cutie impreuna cu cel de la adelaida si le-am facut stationare.Da clasa celui de la ADE.... Link spre comentariu
tanase Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 si nu putem sa-l vedem si noi???? Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 Daca voi avea timp sa il desfac sa pun ceva poze.Sper sa nu uit si sa imi fac ceva timp. Link spre comentariu
tanase Postat Iunie 6, 2016 Partajează Postat Iunie 6, 2016 Daca voi avea timp sa il desfac sa pun ceva poze.Sper sa nu uit si sa imi fac ceva timp. multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum