Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bec far Logan arde slab

GEO 53 BN

Postări Recomandate

Va salut,

Mai zilele trecute am observat ca farul din dreapta nu arde pe faza scurta.Am inlocuit becul. Cind am aprins farurile, am avut surpriza sa vad ca becul inlocuit,arde mai slab decit cel de la farul din stinga.Pe bord am martori atit pentru faza scurta cit si pe faza lunga.Am observat ca atunci cind am aprinsa faza scurta imi lumineaza si martorul de la faza scurta cit si martorul de la faza lunga,mai slab ,ce-i drept, decit atunci cind este aprinsa faza lunga.La aprinderea fazei lungi imi lumineaza doar martorul de la faza lunga.Initial am crezut ca am pus vreun bec de 24V.Am dat jos becul si l-am verificat.Becul este de 12V.Am verificat si cablurile cu mufe care se conecteaza la becurile din faruri.Toate sint in regula. Ce sfaturi puteti sa-mi dati pentru a rezolva problema? 

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GEO 53 BN

3

• dancostea2002

2

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

vezi legatura la masa sa nu fie slaba.verifica cu un alt bec daca ai aceeasi prb inainte sa te apuci de mesterit.mai oxideaza uneori papucii pe care vine alimentarea ,da cu niste spray-contact.

Link spre comentariu

vezi legatura la masa sa nu fie slaba.verifica cu un alt bec daca ai aceeasi prb inainte sa te apuci de mesterit.mai oxideaza uneori papucii pe care vine alimentarea ,da cu niste spray-contact.

Azi o sa ma apuc de treaba.Poate ca-i dau cumva de capat.M-am gindit si eu ca ar putea fi o problema cu masa.
Link spre comentariu

Buna dimineata,

De vina a fost becul,nu altceva.@dan cod a avut dreptate cind a spus ca si becul poate avea probleme.Am verificat becul cu o bucatica de cablu pe care l-am legat la o borna a bateriei si la becul cu pricina,odata la faza lunga si pe urma la faza scurta.Am pus piciorusul comun al becului pe borna cealalta al bateriei.La faza lunga se aprindea doar filamentul de la faza lunga, in schimb cind puneam pe faza scurta mi se aprindeau ambele filamente.Deci mai sint si becuri de marca,defecte,care pot trece de controlul de calitate.Becul respectiv era produs in Germania(cel putin asa scria pe el) si am dat pe el aproape 30 de lei.Deci atentie!Nu intotdeauna marca si pretul garanteaza calitatea.E bine de stiut asta

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări