Vizitator maggstudio Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 (editat) Salutare! Am facut azi un driver de motoare pentru arduino si in urma testarilor am gasit ceva probleme carora nu le gasesc cauza; sper sa ma puteti ajuta voi. Va atasez "schema" facuta pe proto-boards pentru a va da seama despre ce e vorba. Cei 3 pini de sus reprezinta un stabilizator de 5v(7805), Conectorul de sus-stanga este alimentarea circuitului iar de restul va da-ti seama din datasheet-ul driver-ului L293DNE. Ideea e ca daca scot integratul si masor voltajele pe pinii soclului e totul in regula dar atunci cand pun si integratul totul e gresit, spre exemplu tensiunea de iesire din stabilizator e de 2,5 in loc de 5. Alimentez circuitul cu 9V la 2A. Am schimbat si integratul cu altele identice si aceeasi problema.....help pls Editat Aprilie 25, 2014 de maggstudio Link spre comentariu
Gabriel_S Postat Aprilie 27, 2014 Partajează Postat Aprilie 27, 2014 Se incalzeste stabilizatorul de 5v? ati masurat daca pe iesirea de 5v, cu integratul pus aveti rezistenta mica? Stabilizatorul e pus corect? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum