vera Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Nu neaparat contactele sunt imperfecte. Unii baga un consumator in priza si uita sa-l scoata timp de 100 ani. Prizele, ca sa fie utilizate corect, trebuie curatat periodic stratul superficial de oxid (consumatorul se baga in priza cat ai nevoie de el, dupa care se scoate-in felul acesta se curata contactele prizei si se lungeste viata ei). Similar se procedeaza si cu contactele releelor, prin care trebuie sa circule un anumit curent care le curata. Sunt niste nimicuri de care nimeni nu tine cont, dar care sunt f importante. Link spre comentariu
albasete Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 "Unii baga un consumator in priza si uita sa-l scoata timp de 100 ani." Cu frigiderul / congelatorul cum procedezi ? Eu le scot din priza de 2 - 3 ori pe an, cand se ocupa sotia de ele. Link spre comentariu
vera Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 Daca tu speli frigiderul/congelatorul de 2-3 ori pe an, este problema ta. In plus aceste ap. electrocasnice au puteri mici. Aici era vorba despre consumatori mari de peste 2 kW. Eu am spus cum este corect sa utilizam prizele, ca sa le lungim viata. Daca ai urechi de auzit bine, daca nu, sanatate Link spre comentariu
albasete Postat Mai 22, 2014 Partajează Postat Mai 22, 2014 Logic, doar nu las masina de calcat in priza sau masina de spalat. Numai boilerul ramane in priza permanent. Si nici acela cand se pleaca de-acasa mai mult de o noapte. Link spre comentariu
lutza2 Postat Mai 22, 2014 Partajează Postat Mai 22, 2014 Cat curent terbuie sa circule ca sa le curete ? Link spre comentariu
vera Postat Mai 22, 2014 Partajează Postat Mai 22, 2014 Pt. a se curata contactele releelor, prin ele trebuie sa circule un curent de aprox. 300 mA. Link spre comentariu
blazeu Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Cred ca intrebarea se referea mai degraba la prize. Desi acestea se curata mai degraba prin...frecare? Personal nu am avut probleme de oxidare pe zonele de contact alunecator unde stecherul face contact electric cu lamele prizei, din cauza de ne-miscare. "Boala" vine de la "presiunea de contact": prizei ii revine sarcina de a apasa pe cilindrul piciorusului stecherului astfel incat rezistenta de contact sa fie cat mai mica. Practica ne dovedeste ca acest deziderat nu este indeplinit, (lamele subtiri, care se deformeaza) rezultand rezistenta de contact mare, la curentii mari ai consumatorilor de putere mare se produce incalzirea acestei rezistente de contact, materialul oxideaza si rezistenta e si mai mare... In final incalzirea determina inmuierea materialului (metalului) si/sau topirea sau chiar aprinderea plasticului (de-asta unii pun ceramica, insa restul degradarilor sunt la fel!) Am intalnit situatii cand la tragerea stecherului (fierbinte!) din priza, piciorusele au ramas...in priza si chiar un stecher SUDAT, topit si lipit de priza!! A trebuit sa smulg priza din perete si sa tai cablul la intrarea in stecher, apoi inlocuit priza si stecher. Fara mistouri, eu as evita sa "frec" prea mult orice priza, deoarece materialul lamelelor de contact e in general slab din punct de vedere mecanic si se va deforma. Parerea mea. Hasta la vista. Link spre comentariu
steleverzi Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 Vreau sa va intreb, am o tripla priza cu impamantare aplicata pe perete in balcon, pentru centrala si senzorul de gaze. Ea are propiul circuit, siguranta ei. Avand in vedere ca singurele prize cu impamantare pe care le am in casa sunt doua, in bucatarie si hol, iar una dintrele ele e cam solicitata, am ceva consumatori plus doua prelugitoare bagate in ea. Vreau sa ma leg de la ceea de pe balon, cu un prelungitor unde am eu nevoie. Intrebarea mea este daca se merita ? poate sa tina fara probleme sau nu e bine ? Sectiunea cablului catre priza balcon este 3x2.5 mm sau 3mm, habar n-am, e gros in orice caz. Priza este exact asta din poza. Link spre comentariu
H Robert Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 Depinde ce consumatori ai, care sunt acestia si care este puterea fiecaruia? Care este valoarea sigurantei? Link spre comentariu
steleverzi Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 Siguranta e de 25A, consumatori:unitate pc, monitor, televizor, ventilator, fier de calcat, aspirator. Link spre comentariu
H Robert Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 Aia trebuie sa fie siguranta generala, nu ai mai multe in tablou? Link spre comentariu
steleverzi Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 Omule am spus clar ca are circuit separat tras din tablou cu siguranta ei, da este de 25A automata, mai sunt in tablou doua sigurante care sunt pentru prize si iluminat atat. Vrei sa pun poza cu tabloul sa-ti arat ? Link spre comentariu
albasete Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 Poti folosi cu succes priza din balcon, conditia sa nu functioneze toti consumatorii in acelasi timp.(Aspirator, masina de calcat, de spalat, etc...) Link spre comentariu
Dr.L Postat August 13, 2014 Partajează Postat August 13, 2014 Uh, comtec... si 25A. Poti sa bagi consumatori de iau foc parti din instalatia electrica, siguranta n-o sa comenteze. Eu am topit o priza d-aia cu un amarat de frigider (100-150W!), asa de proaste avea contactele. Link spre comentariu
cristian2009 Postat August 14, 2014 Partajează Postat August 14, 2014 Scuze ca intervin, as avea o curiozitate. Care este siguranta generala din tabloul de mai sus ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum