Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare prelungitor

Vizitator mihai2692

Postări Recomandate

La ce te referi la cordonul de alimenatare al masinii de spalat sau la prelungitor de la priza pana la masina de spalat?Daca este prelungitor pt alimentarea masinii de spalat eu personal l,-as construii singur nu prea gasesti prelungitoare de calitate in comert, daca vrei sa construiesti singur unul cauta cablu de MCCG de 3x2,5mm2 cu priza gewiss si stecher de 16A, daca totusi cauti un prelungitor cauta sa contina priza gewiss si cablu de minim 3x2,5mm2

Link spre comentariu

Neaparat  daca  se  confectioneaza  un  prelungitor  pt.  masina  de  spalat   se  recomanda  a  nu  se  face  economie   la  bani  deoarece  cu  masina  de  spalat  nu  este  de  joaca  ,  aici  ma  refer  la  inpamantare  si  la  dimensionarea  corecta  a  cablului  de  alimentare  !

Link spre comentariu

Masinile de spalat vin cu cablu de 1,5mm^2, in cazul fericit...

Evident, prelungitorul e bine sa-l aiba de 2,5mm^2, dar o sa aiba si un pret pe (peste) masura!

Mutat la instalatii electrice

Link spre comentariu

Cel mai bine este de a evita folosirea prelungitoarelor mai ales la sarcini rezistive gen incalzirea apei la masinile de spalat automate.Eu personal recomand schimbarea cablului original al masinii care este destul de scurt cu unul de sectiune 3x2,5mm cupru de lungimea necesara si astfel se elimina necesitatea folosirii prelungitorului.

Link spre comentariu

Nu vad care e problema cand se foloseste un prelungitor calitativ.

+ ca masina aia de spalat are garantie 2 ani, deci nu poti umbla la firul original, pana nu expira garantia!

Link spre comentariu

Aveau vreo calitate, cele romanesti?Poate mai existau si unele prize romanesti de care eu nu stiam, dar cele produse de Botosani erau mizerabile, sub turcismele din pietele de azi. Iar prelungitoarele de Electroaparataj, unul il nimereai OK, cu lamele de alama, urmatorul cu lamele stantate din tabla de conserve, de fier...niste gunoaie.

Link spre comentariu

Exact acum un an am gasit la Brico prize romanesti, (nu mai retin unde erau fabricate) si am cumparat tot stocul, de se minuna baiatul de la raionul electrice. Am inlocuit toate prizele vechi de la socrela cu acestea romanesti, la fel si la mine acasa. 

Da sunt calitative comparativ cu alte prize existente pe piata.

Link spre comentariu

Prizele ceramice sunt o stupizenie, o priza buna nu are voie sa se incalzeasca deloc, priza nu este un consumator, ci un element de conectica, deci ceramica nu are rost! Firmele de prestigiu produc numai prize de plastic, dar contactele sunt ferme si calitative.

Daca nu le aveti cu bricolajul, cel mai bine e sa cumparati de-a gata un prelungitor de calitate, se gasesc si pe la noi Legrand, APC, Schneider. Bunicele sunt si Bachmann, dar cam scumpe.

Link spre comentariu

Priza nu are voie sa se incalzesca/topeasca fara consumator. In situatia incalzirii acesteia cand are consumator, inseamna ca sunt contacte imperfecte stecher-priza sau firele care vin din doza la priza nu sunt stranse bine. Personal, pentru masina de spalat am folosit o cupla shuko si stecher asemenea, cablu "trifilar" de 2,5 mm2. La aerul conditionat am procedat la fel. Numai pentru masina de calcat folosesc un prelungitor "tripla" de 1,5 m lungime. (Nu ajunge pana la masa de calcat .)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări