Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leduri RGB contolate de senzor de temperatura

maciu1

Postări Recomandate

Salut!

Vreau sa realizez urmatorul montaj. Numai ca stiinta mea despre electronica e destul de subtirica. Nivel de incepator...Asa ca, cine vrea sa ma ajute, e bine venit. Nu cred ca e ceva prea complicat ce vreau, dar totul are un pret! :naughty:

Ideea e urmatoarea: se da un senzor de temperatura si 10 leduri (rainbow---daca zic bine). Vreau ca, in functie de semnalul citit de la senzor, ledurile sa se aprinda in diferite secvente si culori, asa cum se vede in poza de mai jos.

Tensiunea de alimentare montaj : 12vcc

Semnal senzor "rece" : 2313 Ohm (sau 3,2 vcc)

"fierbinte": 125 Ohm (sau 0,5 vcc)

Ordinea de aprindere leduri : de la 1 la 10.

Am reprezentat mai multe "riglete" de leduri, pt a ma face mai bine inteles in ceea ce priveste tranzitia culorilor, de la o temperatura la alta.

Nu vreau montajul gata facut. Doar schema si fisierul executabil (probabil se foloseste un microcontroler...parerea mea)

Multumesc

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

1

• stefanev

1

• Blind

1

• maciu1

1

Top autori în acest subiect

salutnu vreau sa te dezamagesc, dar 10 leduri RGB nu o sa te coste prea putin.Dar, din diagrama ta se vede ca ai 7 niveluri de temperatura(sau ai de fapt mai multe)...parerea mea este ca ai putea sa faci doar cu 3 leduri bicolore rosu-verde. de ex 1 verde iti arata cel mai receapoi se mai aprinde cate unu pana la 3 verzi, apoi cate unu se face portocaliu si tot asa pana ajungi la 3 verzi pt cel mai cald. sau poate te multumeste si doar cu 2 leduri.se poate face cel mai simplu dpdv hardware cu un microcontroller, dar poti face si cu ceva analogice. Eu am facut un senzor de temperatura similar, cu indicatie pur orientativa, nimic precis, cu un singur led rosu-verde, care pentru minimul de temperatura era rosu si pentru maxim era verde, trecand treptat prin portocaliu.

Link spre comentariu

Nu e mai simplu sa faci un vu-metru cu 10 leduri pe care sa il comanzi printr-un thermistor care polarizeaza un FET, astfel, cu cat ai temperatura mai mare cu atat sa ai rezistenta mai mare si in functie de tipul si polarizarea tranzistorului o sa obtii un curent mai mare intre sursa si drena acestuia, obtinand astfel ceea ce doresti?Schema sa nu ceri, valori nici nu mai spun...experimenteaza ca face bine!

Link spre comentariu

super ideea, se poate implementa pentru a sti starea termica a radiatoarelor intr-o statie audio, cel mai simplu ar fi cu 3 leduri: rece=albastru , mediu=verde/portocaliu si fierbinte rosu :). Care gaseste solutia pentru acest montaj e rugat sa o posteze aici ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări