adicontakt Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 alcool tehnic cu sacaz pisat folosesc , ce cantitati nici eu nu mai stiu , am o sticla de 250 ml facuta de 3 ani , am incercat sa o fac cat mai " apoasa" ca sa se usuce usor, dau pe cablaj dupa gaurire un stra subtire cu o pensula moale . la unele cablaje bagate prin carcase transparente am curata dupa terminarea montajuluil , cablajul cu diluant dupa care am aplicat iar un strat uniform din aceasta solutie cu sacaz. ideal e un spray cu sacaz dar cum la mine in oras nu se gaseste nimic de genul folosesc in continuare aceasta solutie Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 26, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2014 Am reusit sa realizez solutia. Este galbuie si lipicioasa asa cum zice @zal. O intind pe cablaj cu o pensula de desen, iar lipirea pieselor pe noul cablaj este o placere. Multumesc de ajutor. Link spre comentariu
trinitty Postat Aprilie 26, 2014 Partajează Postat Aprilie 26, 2014 Se mai poate cu oja...de la mama, nevasta, sora, etc. Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 26, 2014 Partajează Postat Aprilie 26, 2014 poţi folosi şi răşină de brad, prun sau vişin! :)bineînţeles, curăţată de impurităţi... Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 27, 2014 Partajează Postat Aprilie 27, 2014 Practic, sacîzul e o răşină, la fel ca şi tămîia. .............. Se mai poate folosi la lipit lacul gros de pe mobilele vechi. :smt115 Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 Mai foloseam si pasta din minele de pix (de diferite culori) adaugata la aceasta solutie de protectie si o faceam mai vizibila, deci utilizabila si la efectuarea cablajelor! Link spre comentariu
binox Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 Se gaseste la chinezi vopsea soldermask cu intarire la ultraviolete, merge ok la placi mici in schimb la cele mai mari e dificil sa reusesti sa o intinzi uniform, eu cel putin nu prea am reusit.... Eu mi-am luat un spray cu lac transparent de la lidl si dau placa cu spray dupa ce termin lipiturile. Chiar daca mai trebuie sa schimb o componenta sau alte lipituri pe placa am observat ca nu e nevoie sa curat lacul, se arde imediat si practic dispare cand pun fludor topit pe el. Daca lipirea pieselor se face la mult timp dupa realizarea placii merge lasat stratul protector pe trasee (pozitiv, toner, marker, oja etc) pana inainte de lipire ca sa nu oxideze. Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 eu de la kauff am luat lac transparent dar il folosesc sa dau pe silkscreen chiar daca ramane hartie pe silk lacul il inmoaie si ramane negru. am dat si pe trasee doar la proiecte considerate 100% gata enetuale proiecte care au plecat de la mine Link spre comentariu
cristian1961 Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 sacizul se poate dizolva si in tiner ,diluant pentru vopsele nitro .e mai ieftin si merge si la alte lucruri. cu zeama asta se pot picta si cablaje, colorata cu putina pasta de pix. daca se adauga si lac incolor tine si la corodare cu acid azotic . cantitatile se expermenteaza pina la rezultate optime . eu pictam cu un tragator . asta era cea mai simpla metoda pe vremuri si cred ca si azi pentru mici placute. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 17, 2014 Partajează Postat Mai 17, 2014 ... măcar de-ai mai găsi trăgător! Link spre comentariu
techno-pcb Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Cu oja de unghii!O sa iasa fix ca o bombonica!Dar e practic citeodata. Link spre comentariu
albasete Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 Metoda specificata aici: sacaz diluat in acetona. Dupa gaurire/slefuire aplic solutia cu o pensulica de desen. Dupa lipirea pieselor asa ramane cablajul si nu oxideaza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum