turcu_dan Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 De ceva timp am inceput sa lucrez la un amplificator. De cca aproximativ o luna am terminat partea de alimentare/filtrare. Ieri am observat ca traseele de cupru sunt oxidate. Cu ce le pot proteja in regim de amator? Pe placuta unui modul de amplificare am cositorit toate traseele, insa pentru partea de filtrare as consuma cam mult cositor. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Incearca sa folosesti spray Flux sau flux lichid TOPNIK TK83 Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Eu le cositoresc, de obicei. Link spre comentariu
godFather89 Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Erau ceva solutii chimice pentru stanare. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Sau topeşti sacîz în acetonă şi pictezi tot cablajul de cupru după cositorire şi înaintea lipirii pieselor, mai poţi corecta şi după aia, avantajul e că poţi lipi direct şi după ani. Cu alte soluţii n-am încercat, sînt conservator. Pe vremuri se mai şi vopseau cablajele cu duco, ca să nu fure careva schema (piesele se curăţau de scris cu acetonă). .............. Ptr traseele de curenţi mari se pot lipi sîrme sau liţe de cupru, chiar ecrane de cabluri audio, evident cositorite înainte. Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Putin sacaz dizolvat in alcool, dat pe trasee cu pensula si cositorit ulterior. Chiar daca consumi mai mult cositor traseele de alimentare e bine sa fie mai ingrosate. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 24, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Multumesc de indicatii, pentru ca le am la indemana acasa o sa incerc cu sacaz si acetona. Nu mi-am inchipuit ca sacazul se dizolva in alcol/acetona. Consistenta dupa amestec cum ar trebui sa fie? O vascozitate asemenea uleiului? Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Nu trebuie o cantitate mare, daca ai mult sacaz o sa-ti iasa o zeama lipicioasa. Cantitatea se estimeaza ochiometric, nu trebuie sa fie deloc vascoasa, practic ii alcool-u' putin colorat, ca o palinca buna, galbena. 1 Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Vezi să nu o bei pe urmă, din exces de zel 1 Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Nope, nu miroase a pruna! 2 Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Lipicios trebuie să iasă, altfel nu e sacîz ci doar dizolvant. Cu spirt n-am fost mulţumit, lasă urme albe. Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 (editat) O cantitate ochiometrica ar fi cam cat 2-3 boabe de mazare de sacaz la o sticluta de esenta de rom(25ml) cu acetona/diluant/alcool Editat Aprilie 24, 2014 de lorik199 Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 25, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Aseara tarziu am verificat consistenta dupa ce am lasat sacazul la dizolvat in acetona. Culoarea este galbuie insa nu am mai apucat sa vad daca amestecul este lipicios deoarece era tarziu. Astazi o sa verific. Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 (editat) De sters... Editat Aprilie 25, 2014 de edy_wheazel Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 (editat) Eu il sfaramam inainte sa-l dizolv. Lipicios trebuie să iasă, altfel nu e sacîz ci doar dizolvant. Cu spirt n-am fost mulţumit, lasă urme albe. Lipicios, da' numa' cat ii necesar. Cu spirt nu am incercat. Editat Aprilie 25, 2014 de edy_wheazel Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum