Kiusro Postat Noiembrie 10, 2006 Partajează Postat Noiembrie 10, 2006 Sunt foarte curios, probabil nu-s singurul, cum, d-zeu fct ala ca ma bate capul sa-mi fac unul. Link spre comentariu
adircf Postat Noiembrie 10, 2006 Partajează Postat Noiembrie 10, 2006 pai ii un amplificator cu 6 "miniamplificatoare" in el, adica 6 canale, de exemplu mono ii 1 x X Wati, stereo ii 2 x X wati, quadro ii 4 x X Wati si surround ii 5 x X wati plus 1 x X wati pt wooferai 6 intrari (fornt L si R, rear L si R, center si woofer)si pt fiecare intrare exista o amplificare.mai simplu nu am stiut sa ma exprim, sper ca ai intelesteoretic ai putea face un amplif folosind 5 kituri de la nenea Vasile de 60W la 4 ohmi si un tda in punte sau ipa400 pt woofer. dar la costurile care se ridica mai bine iti iei un reciever second, depide cat de entuizasmat esti de proiectul asta :yawinkle: Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 10, 2006 Partajează Postat Noiembrie 10, 2006 5+1 inseamna 6 canale, deci sunt 6 amplificatoare audio separate, din care: - in fata: stanga + dreapta - in spate: stanga + dreapta - centru - subwoofer vezi si http://www.niqro.as.ro/sonor.htm deci mare smecherie o face calculatorul/DVD-ul care are 6 iesiri PC: am scris cam in acelasi timp cu adircf Link spre comentariu
pegas Postat Noiembrie 10, 2006 Partajează Postat Noiembrie 10, 2006 nu cred ca mai e ceva de adaugat decit ca, pentru a te bucura cu adevarat de 5.1, iti trebuie si o sursa capabila de asa ceva. adica DVD sau divx ripuit cu sunet 5.1 sau un DVD-audio sau un fisier ac3. ac3 e un fel de mp3 numai ca are semnal pentru toate canalele.daca vei asculta un mp3 clasic pe 5.1, mare scofala nu vei simti. e ca si cum ai asculta un semnal mono pe sistem stereo. adica, sunetul se aude din 2 boxe, dar nu e "nativ" stereo. Link spre comentariu
Kiusro Postat Noiembrie 10, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2006 Multumesc, am inteles in mare cum este , este adevarat ca are nevoie de un "device" care sa stie sa distribuie aceste semnale. ms mult poate ca am sa incerc sa fac unul, mai intai trebuie altele finalizate, m-am exprimat cam prematur, dar curiozitatea asta ma omoara... Link spre comentariu
Kiusro Postat Noiembrie 10, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2006 Ideea este ca a dat prea multe detalii, si deja il fac eu nu-l mai cumpar... Link spre comentariu
piglett Postat Noiembrie 11, 2006 Partajează Postat Noiembrie 11, 2006 poti sa incerci si varianta sunetului surround artificialadica:canalele R si L fata cu semnalul stereo primit de la PCcanalele R si L spate sa fie diferentele R-L respectiv L-R dintre canalele fatacentrul sa fie suma intre R si L fataiar subwooferul de la sine inteles Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Noiembrie 11, 2006 Partajează Postat Noiembrie 11, 2006 Salut, Iti dau un sfat,cumpara-ti o placa de sunet care sa imparta semnalele (recomand creative) si faci 6 amplificatoare 4 la fel 1 de putere umpik mai mare decat alea 4 (pt center) si unu de putere mare pt woofer, cuplezi la placa de sunet si ea face restul...eu asa am facut : am 5x100w pt sateliti si 250w pe woofer...puse pe un creative audigy 4.Nimik de reprosat cand dau drumu mishca geamurile la vecinu de deasupra mea :smt003 cat despre filme pe DVD (din alea care se gasesc de inchiriat) sare inima din tine cand se intampla ceva in film care sa se auda pe woofer ...o lovitura ceva sau un cutremur , cel putin la cutremure vine mamamea din bucatarie si zice sa dau mai incet ca ii se mishca vasele pe chiuveta. Iti recomand sa faci un woofer cu un ground zero sau ceva asemanator (satelitii vezi tu...) , crede-ma nu iti va parea rau :yawinkle: .Sau mai este varianta in care tu dai 15mil pe un logitech z5500 sau 17mil pe un creative gigaworks deci ramane la alegerea ta. :smt006P.S. sistemul care l-am facut eu a fost comparat cu logitech-ul si a iesit invingator :smt041 :smt041 :smt041 :smt008 si ca putere si ca fidelitate!!! Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 11, 2006 Partajează Postat Noiembrie 11, 2006 Multumesc, am inteles in mare cum este , este adevarat ca are nevoie de un "device" care sa stie sa distribuie aceste semnale. ms mult poate ca am sa incerc sa fac unul, mai intai trebuie altele finalizate, m-am exprimat cam prematur, dar curiozitatea asta ma omoara... întrebarea asta mă chinuie şi pe mine!! partea de redare propriu-zisă (amplificatoare+boxe) nu sunt o problemă, ci decodarea... se pare că cea mai simplă soluţie e tot o placă de sunet care să aibă ieşiri 5+1... Link spre comentariu
Kiusro Postat Noiembrie 11, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2006 Nici nu mai are sens sa-ti bati capul sa o construiesti, cel mai simplu si ieftin este s-o cumperi, la comp este greu s-o adaptezi, eventual la ceva extern dvd player sau ceva d genul, dar alea vin cu ele incorporate...Sandu_alex_999, asta gandeam si eu, sa cumpar placa de sunet si sa fac eu amplificatorul, ideea ta este buna si eficienta, multumesc. Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Noiembrie 11, 2006 Partajează Postat Noiembrie 11, 2006 Voi aveti impresia ca puteti construi o decodare 5.1? :smt005 :smt005 nici nu are rost sa va chinuiti ca nu aveti nici o sansa sa faceti un decodor din ala ....cel mai simplu lucru din lume.....placa 5.1 cum am mai zis recomand creative...de la creative tot ce este peste 1mil , 1.5 mil imparte singura...io zic sa va luati gandul de la un procesor din acela ca nu se poate construi diy(nici acum nici intr-o 1000 de ani :smt005 ) :smt006 Link spre comentariu
piglett Postat Noiembrie 11, 2006 Partajează Postat Noiembrie 11, 2006 punem pariu ca se poate face un decodor? Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Noiembrie 11, 2006 Partajează Postat Noiembrie 11, 2006 Sunt circuite specializate care fac decodarea.Am o astfel de schema in calculator (daca o gasesc, o voi posta).Eu sunt de parere ca un astfel de montaj poate fi construit in regim diy. Link spre comentariu
Kiusro Postat Noiembrie 11, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2006 pai, Vlad, asteptam cu nerabdare, tu ai incercat sa-l construiesti?piglett, tu ai construit asa ceva ca esti asa sigur ca se poate? Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Noiembrie 11, 2006 Partajează Postat Noiembrie 11, 2006 O schema (este in rusa dar...)-cea din atasament si cealalta din link este 4.1 http://users.otenet.gr/~athsam/surround ... ecoder.htm . Cu putina experienta si indemanare+ componente de calitate cred ca se poate face ceva destul de reusit. Eu u am construit un asemenea montaj pentru ca sunt de parere ca in domeniul muzicii standardul stereo este ''sfant''. Succes. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum