miron1947 Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 (editat) Da se pare ca au disparut cateva comentarii, eu atasez imaginile, dar mai tineti minte ce am scris in legatura cu modul de incercare al dozei? Chiar daca doza n-a fost utilizata, daca a cazut pe o suprafata tare se poate crapa cristalul. Editat Aprilie 25, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
Micul alex Postat Aprilie 29, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Mersi pentru poza. Da, tin minte cum se masoara- am fost la un atelier de reparatii radio-tv de langa mine, unde ma cunoaste omu' si mi l'a incercat cu aparatu'.. E, zice ca e ,,ceva dinauntru''.. e o intrerupere undeva. Treaba nasoala e ca n'am avut timp deloc ca sa ma ocup. O idee ar fi sa incerc doza pe un alt picup.. Unde oi gasi.. nu stiu. Parca vad ca trebuie sa deschid un topic nou, ca sa gasesc la cineva un picup.. La ultimul aliniat de sus zic-- ooiiii, oiii... :46 Link spre comentariu
Micul alex Postat Mai 4, 2014 Autor Partajează Postat Mai 4, 2014 ..Deci, da.. Asa e, nu merge. Am lipit fir de la casti (am scos cascutele, desigur..) si am dat semnal (prin mufa jack) de la telefon FIX pe cra.. aaa.. picioarele in care intra doza (din bratz).. picupul mi-a spart timpanu'.. Am racait picioarele dozei, sa nu fie oxidate. NIMIC. Ramane sa incerc doza pe alt picup- deci trebuie sa fac topic nou- ,,caut pe cineva care are picup NZC ca sa probez doza''... SAU sa incerc cu o alta doza de la cineva- topic nou ,,caut pe cineva cu doza VKD ca sa incerc picupul meu''.. ..ca altceva nu prea mai am ce sa fac. ..Oare n'o gasi vanzatorul dozei vreo alta doza, chiar folosita, da' BUNA??? :confuz1 Link spre comentariu
ovy83 Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 doza functioneaza pe baza electromagnetismului. acul produce vibratii care sunt captate de acele mici,chiar foarte mici bobine.verifica continuitatea bobinelor : pin mijloc cu cele de pe extremitati.in momentul cand se sparge/crapa acea pelicula din doza nu m-ai face legatura cu acul si nu m-ai"traduce" vibratiile. Link spre comentariu
nasturica Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Doza este CERAMICA acul transmite vibratiile/ muzica la 2 cristale piezo prin intermediul unei piese de plastic ,cristalele piezo au 2 conexiuni care merg la pinii de iesire,poti verifica CAPACITATEA DOZEI comparativ cu cea veche,succes. Link spre comentariu
Micul alex Postat Mai 5, 2014 Autor Partajează Postat Mai 5, 2014 Doza veche nu avea nimic inauntru, cand am pus mana pe picup a iesit din ea piesa aia de plastic transparent, triunghiulara. A cazut din doza- era neprinsa. Cand e pus pe placa, acul sta singur sau trebuie sa se sprijine si cu baza lui -piesa din plastic in care intra acul- pe disc? La mine se sprijina si pe bucata aia. E cineva dintre cei care au scris aici, din Bucuresti, ca sa ma ajute cumva in problema? Cu o masuratoare ceva? Sa stiu odata care-i treaba cu doza asta. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 (editat) Asa arata in interior constructiv o doza stereo piezoelectrica. Editat Mai 5, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
Micul alex Postat Mai 6, 2014 Autor Partajează Postat Mai 6, 2014 Dom''le, mare chestie si desenu' asta.. Am reusit sa vizualizez si sa pricep! Revin cu intrebarea ACUL trebuie sa stea singur pe disc sau cand e pus se sprijina pe placa SI baza acului- patratul ala de plastic..?? Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 (editat) Acul sta pe disc si tija se sprijina pe piesa de plastic atasata de cele doua bare de cristal, prin miscarea acului si implicit a tijei, sunt deformate prin aceasta piesa proportional cu amplitudinea miscarii si apar tensiuni electrice pe suprafata lor, aceste tensiuni reprezinta semnalul emis de doza. Editat Mai 6, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
Micul alex Postat Mai 6, 2014 Autor Partajează Postat Mai 6, 2014 Nu ma intelegeti.. Doza se sprijina (la mine) pe ac si pe piesa mica in care intra acul. Deci in DOUA puncte sta pe disc. Piesa aia se freaca de disc- asa trebuie? Ma gandesc ca e bratzul deformat si daca doza se sprijina pe disc SI IN piesa aia.. nu mai vibreaza cum trebuie. E nevoie sa fac o poza la momentul cand sta pe disc?? Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 (editat) Piesa aia se freaca de disc- asa trebuie??? Nu, pe disc trebuie sa atinga doar acul. E nevoie sa fac o poza la momentul cand sta pe disc?? Ar fi util. Editat Mai 6, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
Micul alex Postat Mai 6, 2014 Autor Partajează Postat Mai 6, 2014 Asa sta pe disc.-> poza.. Daca NU trebuie sa se atinga de disc SI suportul in care intra acul... atunci asta o fi problema.. Incerc maine. lat edit- poza e mai mare de 1 MB.. si nu o incarca. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 lat edit- poza e mai mare de 1 MB.. si nu o incarca. TinyPic? Link spre comentariu
Micul alex Postat Mai 6, 2014 Autor Partajează Postat Mai 6, 2014 TinyPic? ziceam ca dureaza.. si sa nu mai, ca e tarziu.. dar.. totusi.. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 (editat) Asa trebuie sa atace doza discul. Editat Mai 6, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum