Eugen Chirila Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Am un HP Bussines Inkjet 2800.Am primit de la cineva,necesita cartuse noi. in acest caz folosesti folii pentru retroproiector speciale pentru Inkjet (iti recomand XEROX). Asigura-te ca folia are una din suprafete rugoasa (pe aceasta suprafata va trebui sa printezi PCB-ul) Inseamna ca nico_2010 se tine de glume. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Ca sa fiu complet si specific, adaug la ce am zis anterior, faptul ca se poate folosi si imprimanta cu cerneala la realizarea de cablaje dar numai pentru metoda foto, se printeaza desenul pe coala transparenta special conceputa pentru imprimante cu cerneala ( colile transparente pentru inkjet sunt destul de scumpe fata de cele pentru laser ), si se urmeaza procedeul foto binecunoscut. Insa pentru varianta de realizare cablaj prin transfer, imprimanta cu cerneala este inutila. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 (editat) Precizarile tale sunt corecte, concrete si bine venite, pentru toti cei care vor sa stie despre metodele de realizare a cablajelor. Te plagiez si te repet. Imprimanta laserjet pentru metoda transfer toner si metoda foto. Imprimanta inkjet (cerneala) NUMAI pentru metoda foto. Editat Mai 17, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
daniel_88 Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Recomand topicul lui @Marian despre realizarea cablajelor cu metoda transferului de tonner,este FOARTE UTIL,si foarte bine explicat,incat sa inteleaga toti incepatorii,si toti care probabil nu sunt familiarizati cu metoda... Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Nu eu am ziso ci nico_2010. doban Postat 09 martie 2015 - 06:49 Am un HP Bussines Inkjet 2800.Am primit de la cineva,necesita cartuse noi. nico_2010 Membru avansat [*]Moderatori [*] [*]1.121 posturi [*]Locatie:Bucuresti Postat 09 martie 2015 - 10:17 in acest caz folosesti folii pentru retroproiector speciale pentru Inkjet (iti recomand XEROX). Asigura-te ca folia are una din suprafete rugoasa (pe aceasta suprafata va trebui sa printezi PCB-ul) Afirmatia mea facea referire la metoda foto nu la PNP.. Cel mai probabil cand am dat raspunsul ma gandeam la aceasta metoda de obtinere a PCB-urilor. Nu vei obtine cablaje prin PNP cu imprimanta inkjet pentru ca nu are ce se depune pe stratul de cupru. Link spre comentariu
Dan57 Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Buna ziua. Totusi care este mai recomandat pentru realizarea cablajelor,imprimanta inkjet sau cu laser. Dragule, pentru orice fel de metoda numai imprimantele de tip LASER sunt utile. Pentru metoda PNP este evident ca apa nu se poate depune pe cupru iar pentru metoda foto nu functioneaza deoarece imprimanta cu jet tipareste in puncte care la nivel microscopic nu fac contact intre ele, deci punctele nu vor forma linii conductoare de cablaj. Daca cineva a reusit cumva sa faca un cablaj prin metoda foto cu o imprimanta cu jet inseamna ca acea imprimanta este defecta aruncand stropi anapoda sau are un defect de deplasare ce produce dare din toner. Eu am incercat cu o imprimanta cu jet iar la vizionarea filmului rezultat pe un microscop s-au vazut clar punctele de cerneala care aveau distanta cat carul intre ele, cum sa ai continuitate electrica in cablaj tiparin puncte? Link spre comentariu
danpin Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Eu, pt. cablajele realizate prin metoda foto, tiparesc pe folie pt. retroproiector la o imprimanta HP PSC1200. Cartusele sunt reancarcate, uneori trebuie sa tiparesc doua desene si le suprapun. Daca te uiti la microscop si tonerul este poros. Pt. sigilarea traseelor la metoda PNP folosesc: http://www.pcbfx.com/main_site/pages/products/toner_foils.html Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Dragule, pentru orice fel de metoda numai imprimantele de tip LASER sunt utile. Pentru metoda PNP este evident ca apa nu se poate depune pe cupru iar pentru metoda foto nu functioneaza deoarece imprimanta cu jet tipareste in puncte care la nivel microscopic nu fac contact intre ele, deci punctele nu vor forma linii conductoare de cablaj. Daca cineva a reusit cumva sa faca un cablaj prin metoda foto cu o imprimanta cu jet inseamna ca acea imprimanta este defecta aruncand stropi anapoda sau are un defect de deplasare ce produce dare din toner. Eu am incercat cu o imprimanta cu jet iar la vizionarea filmului rezultat pe un microscop s-au vazut clar punctele de cerneala care aveau distanta cat carul intre ele, cum sa ai continuitate electrica in cablaj tiparin puncte? Folosesc metoda foto din 2004, iar ca imprimante au fost - pana acum - 2 HP inkjet si un XEROX laser. Filmele le-am facut intr-un singur exemplar (fara sa suprapun doua filme identice) pe folie de retroproiector adecvata tipului de imprimanta folosita, gradul de opacitate dovedindu-se mai bun la tiparirea cu jet de cerneala. Pana acum nu mi-am pus problema (!?) expunerii cablajului la UV prin microscop (nu ca as avea asa ceva) ca sa constat ca traseele rezultate nu au continuitate (ar fi fost descurajator pentru eternitate, ). Cert este un lucru: metoda de obtinere a PCB-ului (PNP sau foto) pe care vreti sa o folositi este aceea cu care v-ati familiarizat, care se incadreaza in bugetul vostru si in echipamentul de printare disponibil, cu mentiunea ca pentru metoda PNP puteti folosi si o imprimanta InkJet ... daca aveti prin apropiere si o unitate de copiere la XEROX care sa va transpuna desenul pe folia PNP. De rest ... numai de bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum