Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imprimanta pentru realizarea cablajelor

Mishu_17

Postări Recomandate

Buna seara si Hristos a inviat! Va rog sa imi spuneti daca imprimanta Samsung ML-2160 se poate folosi pentru printarea pe hartie pnp sau pe hartie fotografica? Intreb pentru ca vreau sa realizez cablaje prin metoda pnp. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Daca o a-i la indemana ia o reclama de la banca si incearca (reclamele cu oferte de creditare etc etc eu personal am folosit de la BCR)daca nu asteapta o parere mai ok eu folosesc lexmark E330

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...

in acest caz folosesti folii pentru retroproiector speciale pentru Inkjet (iti recomand XEROX). Asigura-te ca folia are una din suprafete rugoasa (pe aceasta suprafata va trebui sa printezi PCB-ul)

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Se poate printa cu inkjet (cerneala) pe hartie PNP pentru metoda transfer (cu fierul de calcat), in loc de toner? :scarpin

Editat de Eugen Chirila
Link spre comentariu

"Se poate printa cu inkjet (cerneala) pe hartie PNP pentru metoda transfer (cu fierul de calcat), in loc de toner?"Buna gluma! Presupunand ca s-ar transfera cerneala pe cablaj, oare cum ar rezista la corodat in solutia de clorura ferica, de ex.?

Editat de danpin
Link spre comentariu

Nu eu am ziso ci nico_2010.

doban

Postat 09 martie 2015 - 06:49

Am un HP Bussines Inkjet 2800.Am primit de la cineva,necesita cartuse noi.

nico_2010

Membru avansat

• [*]Moderatori [*]Posted Image [*]1.121 posturi

• [*]

Postat 09 martie 2015 - 10:17

in acest caz folosesti folii pentru retroproiector speciale pentru Inkjet (iti recomand XEROX). Asigura-te ca folia are una din suprafete rugoasa (pe aceasta suprafata va trebui sa printezi PCB-ul)

Editat de Eugen Chirila
Link spre comentariu

Se poate printa cu inkjet (cerneala) pe hartie PNP pentru metoda transfer (cu fierul de calcat), in loc de toner? :scarpin

Daca mergea, crezi ca s-ar mai fi complicat cineva cu tonere ? Ba era chiar mai simplu sa adaptezi (au facut unii dar cu alt fel de solutie in loc de cerneala) imprimanta astfel incat sa printezi stratul direct pe cablaj apoi il pui la corodat.

Link spre comentariu

Abia am luat si eu una  cu laser. Am luat una din foile care le-am scos de proba cu ceva texte si am pus-o pe cablaj. Am tinut fierul de calcat vreo 2 minute pe hartia normala pentru tiparit si vad ca s-a lipit destul de bine tonerul pe cablaj (fara nici o pregatire in prealabil). Acum ramane de vazut cat de bine o sa iasa si cablajele. Cea cu cerneala nu am incercat-o cu metoda asta, dar sigur nu adera cerneala la cablaj. 

Link spre comentariu

pai este normal sa nu adere cerneala,fiind pe baza de apa pe cand tonerul este plastic si incalzindul se lipeste pe cupru si pe urma bagi cablajul in apa se inmoaie hartia si o curati ramanand doar plasticul pe cablaj

Link spre comentariu

Bineinteles ca nu ai ce sa faci cu imprimanta ink-jet la realizarea de cablaje, e cel mult o gluma sa recomanzi asa ceva :rade:

Trebuie neaparat imprimanta laser care se foloseste de toner.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări