cristian_98 Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Care este cel mai potrivit windows pentru configuratia...AMD Athlon 3000+Ram 2GBHDD 250GB Sata Preferabil de la windows 7 in sus... Link spre comentariu
tinel Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 La 2 GB de ram n-o sa mearga bine decat XP. Link spre comentariu
Dell vostro Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Ce tip de memorie,DDR...baga in varianta 30zile,windows 7 home premium: http://www.programecalculator.ro/descar ... -ultimate/ Link spre comentariu
cristian_98 Postat Aprilie 22, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Are DDR1.Din ce am inteles ar fi ok windows 8...dar nu stiu ce sa zic Link spre comentariu
Vizitator Gabi M Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Eu am instalat Windows 7 Home Premium pe un minilaptop Asus eee pc 1011 cu procesor Intel Atom N455 (1.6 GHz), 2GB DDR 3 si functioneaza foarte bine. P.S. E vorba de un Windows pe 32 biti, dar cred ca merge bine si pe 64 biti.Singura problema care ar putea sa apara poate fi in legatura cu vechimea calculatorului, sa gasesti driverele necesare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 La 3GHz si 2 Giga de RAM merge XP,in win7 se misca ca mortu'.Baga_i un linux sau BSD sa vezi diferentza.. Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 La 3GHz si 2 Giga de RAM merge XP,in win7 se misca ca mortu'.Baga_i un linux sau BSD sa vezi diferentza.. Procesorul ala e de 1,8Ghz, nu de 3Ghz Revenind la subiect, distributiile noi de Linux (vezi Ubuntu) consuma mai multe resurse decat un windows 7.Si nu, windows 7 per ansamblu nu consuma mai mult decat un XP (da, initial vezi mai putin RAM liber). Presupunem ca nu vrei sa activezi tema Aero, aia cere placa video decenta, de care nu ai spus nimic. Link spre comentariu
riderinblack Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Cel mai bine as zice ca merge un 7. Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 pai de la W7 in sus nu ai decat W7....8-u e o ####rie, depinde si ce vrei sa faci cu el, de internet si navigare web uita, paginile din zilel noastre manaca resurse la greu JAVA si alte tampenii de genu' n-ai sa navighezi cu el decat printre injuraturi....cam win98se ar fi cel mai optim, CS1.6 fara net Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 La 3GHz si 2 Giga de RAM merge XP,in win7 se misca ca mortu'.Baga_i un linux sau BSD sa vezi diferentza.. Procesorul ala e de 1,8Ghz, nu de 3Ghz Revenind la subiect, distributiile noi de Linux (vezi Ubuntu) consuma mai multe resurse decat un windows 7. Si nu, windows 7 per ansamblu nu consuma mai mult decat un XP (da, initial vezi mai putin RAM liber). Presupunem ca nu vrei sa activezi tema Aero, aia cere placa video decenta, de care nu ai spus nimic. ...Procesorul ala e la 2167 MHz (real),sau 3000+ (rated),si face parte din familia Barton (Model 10) uite aici:http://www.cpu-world.com/CPUs/K7/AMD-Athlon%20XP%203000+%20-%20AXDA3000DKV4D.html Ala de care vb tu e Athlon 64 3000+,ala merge la 1800MHz... In legatura cu Linuxul ..nu m_am referit la ubuntu ,am scris doar linux,si stai linistit ca sunt atat de multe distro care ingenuncheaza windows_ul oricare ar fi el...stiu asta doar cei care au lucrat pe linux . Treaba cu ''windows 7 per ansamblu nu consuma mai mult decat un XP''....tzine doar la incepatori sau cand vrei sa_tzi vinzi un PC sau o mainboard_A... Despre ''aero'' nu pot sa spun decat ca_i slaba,prefer Xfce iar ca desktop 3D adevarat vezi ce poate face compiz_ul ,kwin_ul ... ..Na ja... Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Daca ala e procesorul atunci nu poate rula Windows 8 din cauza ca nu suporta SSE2: Dacă doriți să rulați Windows 8 pe PC, iată de ce aveți nevoie: Procesor: 1 gigahertz (GHz) sau mai rapid cu suport pentru PAE, NX și SSE2 http://windows.microsoft.com/ro-ro/wind ... quirements Link spre comentariu
c_anicai Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Cateva teste pe un calc cu 2 gb ram, procesor la 3 ghz un core cu ht si placa video fx5500, win 7 pare sa ruleze mai ok decat xp, aparent ca in realitate viteza de procesare e aceiasi.ma stresam cu acel calculator sa pot rula filme hdv, am incercat ubuntu studio, win xp si win7, filmele hdv 1440x1080 rulau ok pe win7 si ubuntu, insa pe xp nu. Filmele avchd nu rulau de nici o culoare. Alte teste de encodare filme, intre win 7 ubuntu si xp nu au dat diferente. De asemeni cel mai ok player de filme mi se pare cel inclus nativ in win7. Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Nu conteaza gigahertzii CPU, conteaza arhitectura acestuia.Procesor pe socket AM2/AM3, fie el si un amarat de Sempron sau LExxxx, cu 2GB DDR2/DDR3, o placa de baza cu chipset Nvidia/AMD(exclus Via), placa video de la Nvidia 630 in sus, HDD pe SATA(nu PATA), si merge Windows 8.1 fara sughit, pe alocuri mai bine decat XP/SP2/3... Link spre comentariu
robert1000 Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Daca nu-ti place XP si vrei ceva mai modern, nu alege WIN7, mergi pe WIN8 care arata ceva mai bine, are o interfata mult mai "cool", si mananca tot atatea resurse ca si 7.Deci, fie vorba intre noi, 8-ul e chiar "misto" :daProcesorul tau este : athlon 3000+.......este pe socket A, cumva Athlon XP? Sau mai sus, gen 939, AM2? Dar avand DDR1, tind sa cred ca ai socket A.2GB Ram e ok sa rulezi WIN8 foarte bine.Am avut de-a face cu un Athlon X2 4600+, 2GB RAM, si mergea super WIN8 pe el.Daca ai placa video onboard, tinand cont ce petarde de placi video onboard au fost puse pe placile de baza cu socket A, e posibil sa nu fii multumit de performanta rularii OS-ulu.Pe mainboard-urile cu socket A s-au folosit mult chipseturile grafice SIS si VIA, care-s varza!Si legat de viteza. Un athlon 3000+ cu 2,1GHZ (asa cum a scris careva mai sus) e egal sau poate mai tare decat un INTEL P4 3.0GHZ.Clock-ul unui PC nu indica intotdeauna performanta. Intel si AMD au arhitecturi complet diferite. Un AMD 3000+ e mai performant d.p.d.v. al procesarii multimedia decat un P4 3.0GHZ.La aritmetica, P4 poate fi usor peste...usor...Bafta 1 Link spre comentariu
lavynyu Postat Mai 8, 2014 Partajează Postat Mai 8, 2014 Da ce va inpiedica sa instalati un win. 7 si sa face-ti un experiment sa vede-ti cum merge ???? Asa va da-ti seama cel mai bine adica daca vedeti ca gandeste mult il da-ti jos si pune-ti din nou xp sau o versiune de windows 8 ( sunt unele versiuni care consuma resurse foarte putine ) !!!!!!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum