Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HAKKO 907

lama

Postări Recomandate

Hristos a Înviat.

Acum problema mea. Am comandat o clona la HAKKO 907 in ideea de ami face un back-up la solder station-ul pe care il am acum. Acum incepe problema. Aici http://dangerousprototypes.com/2011/10/25/hakki-907-and-compatible-soldering/ spune ca ar fi cu senzor PTC.

In schema asta Posted Image cat ma pricep eu pare a fi o termocupla.

A lucrat cineva cu aceste colone ca sa stiu pana la urma ce ce senzor sunt(pana imi ajunge) ca sa vad ce schema folosesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lama

7

• Depanatoru

3

• expert

1

• mars01

1

Top autori în acest subiect

Mesajul n-are legatura cu PIC-urile , dar nu pare sa fie termocuplu ... schemele cu termocuplu nu au rezistenta R18 care "alimenteaza" de la plus PTC-ul care altfel nu poate functiona negenerand tensiune singur

Link spre comentariu

Mesajul n-are legatura cu PIC-urile , dar nu pare sa fie termocuplu ... schemele cu termocuplu nu au rezistenta R18 care "alimenteaza" de la plus PTC-ul care altfel nu poate functiona negenerand tensiune singur

Totusi in cod el masoara ADC, si din schema nu ma prind cum ar obtine o variatie de tensiune daca senzorul este PTC........Help.....
Link spre comentariu

Pai simplu ... R18 si PTC-ul formeaza un divizor rezistiv de la plus spre masa , rezistenta PTC-ului fiind variabila cu temperatura inseamna ca se obtine variatie de tensiune ce ajunge prin R17 la operational ca sa fie amplificata. Asemanator cu un potentiometru de exemplu

Link spre comentariu

Pai simplu ... R18 si PTC-ul formeaza un divizor rezistiv de la plus spre masa , rezistenta PTC-ului fiind variabila cu temperatura inseamna ca se obtine variatie de tensiune ce ajunge prin R17 la operational ca sa fie amplificata. Asemanator cu un potentiometru de exemplu

Are logica dupa ce mi-ati explicat.Multumesc
Link spre comentariu

Salut

De la "frati" nostri chinezi. Mai exact ebay. Nu iti dau link ca e plin de aceste clone si de capete pentru ele.

Iar pretul este acceptabil, acum sa vedem si cit va rezista.

Cand vine il masor si va confirm ca sunt PTC.

Link spre comentariu

Acum revin si eu cu o intrebare de idiot/incepator. Ma uit pe schema pe care am pus-o, luata de la un korean, si incerc sa ma prind pana la urma ce valori au rezistentele de la partea de intrarea.

Mai exact trimmerul e marcat 104 deci facand ca la SMD cred ca e 100000 ohmi sau 100k. 

Apoi 1002RF cred ca e 10000 ohmi deci 10k.

3903RF ar fi 390000ohmi deci 390k.

1501RF ar fi 1500 deci 1.5k.

Corect sau bat campii?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut.

A venit clona de Hakko.

Am masurat o rezistenta la temp ambientala de aprox 2.5R.

Apoi am aplicat 10V si am ridicat temperatura spre 120 grade iar rezistenta a devenit 20R.

Deci nu e cu termoculpa, e cu PTC cum am gasit pe internet.

Stima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări