Vizitator Topo_AS Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Buna ziua! Am un ceas cu leduri dreptunghiulare (alimentare 220, ceasul este http://www.okazii.ro/electronice-altele/ceas-electronic-de-perete-cu-led-uri-termometru-calendar-a57172292) si as dori sa schimb ledurile cu unele mai puternice pentru a putea fi vizibil in exterior de la o distanta de 10m dar nu stiu ce leduri sa folosesc. (culoarea trebuie sa fie rosie) Va rog ajutati-ma. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Alea de la ceas nu sunt leduri dreptunghiulare, sunt afisaje dedicate si nu poti sa le schimbi doar ledurile.Poti insa cauta alte afisaje cu leduri verzi sau albastre, sunt mai vizibile. Vezi ca afisajele de ceasuri din comert sunt mai deosebite la conectare, fiind multiplexate.Dar daca vrei neaparat, poti sa-ti construiesti singur afisaje cu orice fel de led doresti, e multa munca si de mare precizie Link spre comentariu
Vizitator Topo_AS Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Alea de la ceas nu sunt leduri dreptunghiulare, sunt afisaje dedicate si nu poti sa le schimbi doar ledurile.Poti insa cauta alte afisaje cu leduri verzi sau albastre, sunt mai vizibile. Vezi ca afisajele de ceasuri din comert sunt mai deosebite la conectare, fiind multiplexate.Dar daca vrei neaparat, poti sa-ti construiesti singur afisaje cu orice fel de led doresti, e multa munca si de mare precizie am desfacut ceasul iar cifrele sunt formate din leduri dreptunghiulare dispuse pe 2 randuri. Deasupra au o folie de plastic colorata pentru a uniformiza culoarea.o sa pun o foto cu ele cand ajung acasa. Link spre comentariu
Vizitator Topo_AS Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Poza Link spre comentariu
Vizitator Topo_AS Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 ma gandeam sa le schimb cu ceva de genul acesta http://www.tme.eu/ro/katalog/led-uri-tht-5mm/59abcbbfbff680e50efae2aee86c0b90.html bifati Arată doar produsele disponibile în deposit si vor ramane doar 2: HB5-435AOR-B LL-503VC-V1-2BC care sa le folosesc? trebuie sa schimb rezintente ceva? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Nici eu nu mă aşteptam la asta. Fiind leduri mate e normal să lumineze mai slab, dar mai omogen pe toată suprafaţa segmentului. Poţi încerca cu leduri clare, transparente, chiar şi cu oglindă, dar sigur se vor vedea ca punctele colorate. Dacă le laşi aşa şi scoţi doar folia nu se văd mai bine? Link spre comentariu
Vizitator Topo_AS Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Nici eu nu mă aşteptam la asta. Fiind leduri mate e normal să lumineze mai slab, dar mai omogen pe toată suprafaţa segmentului. Poţi încerca cu leduri clare, transparente, chiar şi cu oglindă, dar sigur se vor vedea ca punctele colorate. Dacă le laşi aşa şi scoţi doar folia nu se văd mai bine?am scos folia si se vad mai bine dar nu sufiect de bine de la o distanta de 10m. Link spre comentariu
Vizitator Topo_AS Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Nici eu nu mă aşteptam la asta. Fiind leduri mate e normal să lumineze mai slab, dar mai omogen pe toată suprafaţa segmentului. Poţi încerca cu leduri clare, transparente, chiar şi cu oglindă, dar sigur se vor vedea ca punctele colorate. Dacă le laşi aşa şi scoţi doar folia nu se văd mai bine?am scos folia si se vad mai bine dar nu sufiect de bine de la o distanta de 10m.idea este daca as putea folosi unul din ledurile :HB5-435AOR-B LL-503VC-V1-2BC si care dintre ele ar fi mai indicat Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Nu avem de unde şti cum luminează. Şi trebuie să aibă o bază dreaptă, să se aşeze bine pe cablaj, aliniate ca cele originale, altfel arată şi luminează fiecare de capul ei.Unele modele au picioarele mai arcuite, trebuie să le îndrepţi... Link spre comentariu
Vizitator Topo_AS Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Ma refeream la specificaticatia ledurilor la ibtensitate si unghi. 2000-4000 mcd 15gr sau 3000-4000 20gr Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 E prima data cand vad afisaj din asta facut cu leduri discrete, chinezii nu inceteaza sa ne uimeasca Poti incerca cu leduri superluminoase transparente rosii sau poti incerca chiar cu leduri albastre tinand seama insa de tensiunea de aprindere diferita.Cele albastre se aprind bine la peste 3V, dar sunt extrem de vizibile, am vazut ceasuri facute cu leduri albastre alaturate, fara nicio folie in fata si sunt foarte vizibile si de la 100m. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Mai întâi trebuie să te decizi ce vrei - dacă vrei să se vadă LED-urile ca niște puncte atunci cele alese de tine sunt probabil bune . Dacă vrei să se vadă segmente uniform iluminate , ca ceasul original, trebuie LED-uri cu unghi mai mare - până la 90°. Ei nu întâmplător le-au ales pe astea - sunt mate au unghi mare și probabil diferit pe cele două axe. Acuma, ca și lumină . Distanța nu contează prea mult . Contează lumina care ”îți intră în ochi” din alte surse - dar să zicem că pe asta poți să o eviți , și contează lumina reflectată de materialul dintre LED-uri (inclusiv al segmentelor stinse), respectiv contrastul. Într-o zi senină , fără ca soarele să bată direct , iluminarea ceasului tău va fi de zeci de mii de lucși respectiv mii de cd/mp. Dacă coeficientul de reflexie este de , să zicem 10% , fondul va reflecta sute de cd/mp. Luminanța segmentelor aprinse , pentru a fi vizibile , va trebui să fie de câteva ori mai mare , să zicem de 1000cd/mp ( Asta este luminanța unui TV strălucitor - pentru comparație ). Nu-mi dau seama ce mărime au segmentele tale . Să zicem că au 10cmp fiecare . Ai nevoie atunci de 1000cd/mp * 0,001mp = 1cd = 1000mcd pe fiecare segment . Eu cred că și LED-urile actuale au atâta . Problema e probabil la contrast. Dacă însă te mulțumești să se vadă ca niște puncte , atunci probabil că cele alese de tine sunt OK. Dar tot ce am spus eu mai sus e teorie. Cumpără câteva și testează , eventual simulează un segment. Link spre comentariu
Vizitator Topo_AS Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Cred ca o sa urmez ideea. O sa iau leduri de test. O sa revin cu edit dupa. Link spre comentariu
cristian1961 Postat Mai 17, 2014 Partajează Postat Mai 17, 2014 vezi ca sunt leduri si de 15000mcd, rosii, asa ca mai cauta . trebuie sa consume cit mai putin si cit mai luminoase. mai trebuie sa verifici si cit poate debita montajul tau , daca sunt multiplexate sau nu, ca sa stii daca poti surubarii ceva. daca esti din buc pe maica domnului sunt multe magazine , si prin zona e si comet electronics . eu au multe tipuri de leduri. vezi ca sunt leduri si de 15000mcd, rosii, asa ca mai cauta . trebuie sa consume cit mai putin si cit mai luminoase. mai trebuie sa verifici si cit poate debita montajul tau , daca sunt multiplexate sau nu, ca sa stii daca poti surubarii ceva. daca esti din buc pe maica domnului sunt multe magazine , si prin zona e si comet electronics . eu au multe tipuri de leduri. vezi ca sunt leduri si de 15000mcd, rosii, asa ca mai cauta . trebuie sa consume cit mai putin si cit mai luminoase. mai trebuie sa verifici si cit poate debita montajul tau , daca sunt multiplexate sau nu, ca sa stii daca poti surubarii ceva. daca esti din buc pe maica domnului sunt multe magazine , si prin zona e si comet electronics . eu au multe tipuri de leduri. vezi ca sunt leduri si de 15000mcd, rosii, asa ca mai cauta . trebuie sa consume cit mai putin si cit mai luminoase. mai trebuie sa verifici si cit poate debita montajul tau , daca sunt multiplexate sau nu, ca sa stii daca poti surubarii ceva. daca esti din buc pe maica domnului sunt multe magazine , si prin zona e si comet electronics . eu au multe tipuri de leduri. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 17, 2014 Partajează Postat Mai 17, 2014 (editat) E prima data cand vad afisaj din asta facut cu leduri discrete, chinezii nu inceteaza sa ne uimeasca Primele afisoare 7 segemente romanesti era din led-uri rosii obisnuite frezate dreptunghiular. Editat Mai 17, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum