Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Ce" muzica ascultam

Vizitator Marius-Valerius

Postări Recomandate

Buna dimineata si Hristos a inviat!De paste,ca in orice sarbatoare ascultam muzica. Un invitat m-a intrebat "Ce muzica asculti?"Fara sa isi dea seama am ajuns la concluzia ca mi-a pus o intrebare dureroasa.Muzica pe care o ascult este compusa din: -sursa de semnal -Dell Inspiron 1501 -Kenwood DP-1510-amplificare - Kenwood KA-990V-boxe - B&w 203 De ce am pus in ghilimele "CE"-ul din titlul topicului? Nu ma intereseaza genurile de muzica ci muzica pe care o luam fie de pe net, fie de la reviste, ziare s.a.m.d.Cat de buna e acea muzica? Se vorbeste mult despre amplificatoare (putere, impedanta, frecvente, distorsiuni), despre boxe (putere, frecvente,filtre, fire), despre player (codecuri si formatul muzicii), dar ..."Ce muzica ascultam?"Am citit despre formatul mp3 si dezavantajele lui. Ok, delete, toata muzica in format mp3.Am luat FLAC si rezultatul a fost mai bun.A intervenit problema muzicii redata de PC. Ok, achizitionat cd-player dedicat si de aici am ajuns la intrebare de mai sus... Ce muzica ascult???Suntem in Romania si cel mai des, muzica ascultata de noi provine din huburi, torente, reviste, ziare sau din magazinele de electrocasnice care au cateva rafturi cu cd-uri la cateva zeci de lei.Ce vreau sa aflu de la forumisti:-cat de proasta este muzica facuta pe un blank Traxdata (flac convertit in cda pe un laptop ca cel de mai sus)? -daca vreau muzica mai veche, Jean Michel Jarre, Vangelis, Depeche Mode, unde o gasesc? Tu, ce muzica asculti?Respect

Link spre comentariu

,,Ce muzica ascultam ?"...e un subiect vast, fiecare asculta muzica ce se potriveste cu firea sieducatia pe care le are iar sursa ,nu cred ca mai reprezinta o problema, atata timp cat existainternet.Aplicatii gen iTunes (radio) ofera gratis orice gen de muzica din toata lumea , inclusiv muzica clasica ,opera etc. In ceea ce priveste calitatea auditiilor ,totul depinde de bugetul fiecaruiasi cand spun asta ,ma refer la amplificator si boxe(difuzoare) . Personal sunt de principiul direct proportionalitatii pret / calitate si consider amplifurile cu tuburi (lampi) ideale pentru un asemenea scop.

Link spre comentariu

De faptul ca nu voi fi inteles, mi-a fost cel mai frica.Nu ma refer la niciun gen de muzica. Imagineaza-ti ca ai sculele pentru muzica, pe care ai dat "x" mii de euro... Esti in Romania, Craiova (eu sunt din Craiova) si a varianta optiunea de a cumpara muzica de la ziarul X , din "mol" ca e la moda sau sa iti faci CD-uri traxdata pe calculator cu un program free.Nu e pacat de sistemul ala de sunet, daca bagi cd de 2 lei in el? Degeaba ai amplifu pe lampi daca in cd-player bagi cd-ul primit moca la ziarul X, sau formezi repede un play-list pe youtube.Respect

Link spre comentariu

...cumpara un Transrotor cu SME sau macar EMT si placi la greu...nu se compara cu CD_ul ars in PC sau laptop.Merge si ceva mai ieftin decat Transrotor ,dar atentzie la doza,aia da claritatea sunetului.Chestia cu muzica prelucrata pe PC e...pt distractzie.

Link spre comentariu

Plăcile... sînt la nivelul anilor 80 cel mult. Şi atunci se prelucra digital semnalul, chiar dacă se mai înregistra întîi pe bandă. Dacă mai pun la socoteală şi problemele mecanice, alea naturale (frecuşul, praful şi zgîrieturile)... aşa că prefer direct cd-ul şi prefer să mi-l fac eu, sortez melodiile şi aleg mereu numai crema ptr fiecare artist sau formaţie. Plus că e aproape gratis, mă costă doar cd-ul, curentul şi cheful de editare. Să dau 2-3-5-10 lei pe un cd original în tîrg, de pe care ascult doar 1-2-3 melodii, mi se pare că-s bani aruncaţi.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Administratori

Eu pentru ca trimitea la un hosting de poze in care erau gagici goale, tocmai am sters toate subiectele de la carciuma aproape din acelasi motiv 

Link spre comentariu

A, imi cer scuze, nu aia fusese intentia, data viitoare incerc alt site hosting...

Trebuia sa stergi doar link-urile ala, postul era f ok si f bine formulat, reflecta realitatea 101%...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Administratori

Stiu dar timpul meu din pacate e momentan overload si nu pot sa stau la puricit

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări