Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema incarcator camera video

Postări Recomandate

Am cumparat o camera video si omu mi-a dat bateria ei, sb-lsm80 pe care scrie "7,4 v 800 mAh Li-Ion". Pe incarcator (alimentatorul camerei video, care incarca si bateria in acelasi timp) scrie la outoput 8,4 v 1,0 A. Eu cred ca e prea mare si ca tensiune si ca amperaj, asta deoarece acumulatorul dupa ce il incarc imi arata ca are 8,4 v... si ma tine foarte putin, iar dupa ce se descarca se duce iar pe la 7,6 volti cu aproximatie. Mai am un incarcator de la un telefon, pe care scrie la output 4.5v-9.5 Max 800 mA, pe care l-am conectat direct la acumulator, si imi incarca la voltajul pe care il are acumulatorul in momentul respectiv (7,6 v). Problema mea... e bine sa ii pun incarcatorului de telefon o mufa ca si a camerei video si sa incarc direct cu camera? Cat de mare este riscul de a strica ceva... alte sfaturi, pentru ca eu cred ca nu e bun incarcatorul original pe care il am... (poate e de la alta camera, nu am cumparat-o de noua) multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

dupa ce spui tu e dus acumulatoru' ..incarcatorul e okincarcatorul de acumulatori are tensiune mai mare ca acumulatorului si poate avea si 1000A ca va incarca acumulatorul tot la cat stie (electronica din camera)...asa ca solutia e alt acumulator..de obicei, la o camera se tine un acumulator de rezerva... se descarca unul, il bagi pe al doilea :weedman:

Link spre comentariu

Totusi imi vine greu sa cred ca acumulatorul dupa ce il incarc are 8,4 si e ok...

Niq_ro are dreptate. Citeste aici: http://www.batteryuniversity.com/partone-12.htm despre evolutia tensiunii pe o baterie LiIon in timpul incarcarii si o sa intelegi de ce e asa. 8.4V=2*4.2V adica exact 2 celule incarcate la maxim in limita de siguranta.Inclin si eu sa cred ca acumulatorul e dus.Cirip
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări