Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator TDA2030 cu preamplif TL072

Postări Recomandate

@cozmalau. E cam acelas principiu care se aplica si la preamplificatoare, fie discrete fie amplificatoare operationale. Circuitele integrate amplificatoare de putere, sunt in oarecare masura asemanatoare cu amplificatoarele operationale. Ele au o reactie negativa care minimalizeaza distorsiunile. Daca sunt prezente si niste filtre in aceste circuite, acordate pe anumite frecvente, de exemplu joase si inalte, in functie de pozitia potentiometrelor din aceste circuite, sunt amplificate sau atenuate aceste frecvente. Corectie de ton. Vezi ca are Zal un topic despre cum se fac aceste corectii in reactia amplificatoarelor de putere.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De asta trebuiesc citite alte topicuri si dupa aceia postezi.Eu nu sunt un guru, dar nici nu pun intrebari care sfideaza si cel mai mic nivel de cunostinte intr-un topic unde se vrea ceva mai mult decat un topic de nivelul incepatorilor.Nu am timp sa iti explic ce inseamna reactia negativa intr-un montaj audio.Si nici nu vreau, caci nu am nici o obligatie care tine.Stii ce stii , dar crezi ca a inteles ceva din ce iai spus in postul anterior?Nu cred.Daca ma insel sa explice Cozmalau ce inseamna reactia negativa in bucla de amplificare a unui amplificator audio.Poate a inteles din explicatia ta si nu mi-am dat eu seama.Bafta.

Link spre comentariu

Fratilor, nu va mai certati , vedeti aici o schema simpla dar cu rezultate surprinzator de bune dat fiind simplitatea schemei , cu alimentare simpla ( parca asa a cerut initiatorul topicului ) care a fost construita practic in mai mult de 10 exemplare , in special ca amplificator de camera pt. calculator... Sensibilitatea , aprox. 100mV , pot-urile de 50Kohmi stereo...

post-79933-13982979968_thumb.png

Link spre comentariu

O mică observație . Schema postată este cu TDA2020 NU cu TDA2030 . Sunt ceva diferențe. De exemplu , la TDA2030 există o amplificare minimă ( cca 24dB ) sub care circuitul poate deveni instabil. Nu știu dacă și la TDA2020 e la fel , nu am lucrat cu el iar schema este ilizibilă. O instabilitate este însă cu certitudine POSIBILĂ folosind schema asta cu TDA2030.S-a postat între timp, observația era pentru schema lui @doru77

Link spre comentariu

O mică observație . Schema postată este cu TDA2020 NU cu TDA2030 . Sunt ceva diferențe. De exemplu , la TDA2030 există o amplificare minimă ( cca 24dB ) sub care circuitul poate deveni instabil. Nu știu dacă și la TDA2020 e la fel , nu am lucrat cu el iar schema este ilizibilă. O instabilitate este însă cu certitudine POSIBILĂ folosind schema asta cu TDA2030.S-a postat între timp, observația era pentru schema lui @doru77

Asa este. Din acea schema m-am inspirat. Probabil articolul din revista continea si modificarile pt. 2030. Din pacate nu am pastrat toate hartiile. Oricum am postat-o doar ca exemplu pentru implementarea corectiilor in bucla de reactie. Cozmalau vrea o schema cu alimentare simpla. Daca foloseste cuiva, am sa caut revista si am sa scanez de acolo.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări