HelliosSun Postat Aprilie 19, 2014 Partajează Postat Aprilie 19, 2014 As vrea sa imi construiesc un amplificator intr-o sursa de pc.Care dintre voi au asa ceva cateva sfaturi.Eu nu stiu ce transformator imi trebuie ce kit etc.Eu am mai vazut pe youtube asa ceva dar nu aveau nici schema nici ce transformator a folosit ,ce putere avea etc.Eu nu prea ma pricep dar as putea sa fac acasa kit-ul de amplificator?Sa imi dati voi schema si ce imi trebuie.Ca acesta ar fi perfect https://www.youtube.com/watch?v=Ozv25usgz28 Ca mufe as dori sa aiba 2 RCA la 1 JACK.Pt boxe as vrea sa folosesc cleme.Amplificatorul il voi folosi la PC. Link spre comentariu
Sergiu_FKU Postat Aprilie 19, 2014 Partajează Postat Aprilie 19, 2014 Ce vad acolo e un TDA7294 , nu stiu ce a facut baiatu ala acolo, dar recent am terminat un amplificator de care sunt multumit cu aceleasi integrat. In primul rand ai nevoie de o alimentare babana , ce are ala acolo e artizanal, cu acel trensformator nu scote maximu din tda. La alimentare ai nevoie de +/- 32Vcc minim 150VA , ca sa scoti ceva din el, ai nevoie de un circuit de redresare cu doi cond de 6800uF daca nu chiar 10000uF si o punte redresoare e 24A pentru ca nu stii ce iei de pe piata si ce e sigur e sigur. Kitul, poti sa faci sau poti sa iei gata facut de pe Mivarom. Tda7294 are pe foaie 100W si este MONO , atentie deci trebuie sa iei 2 kituri. Aa, am uitat ai nevoie de o tensiune simetrica de ex: 30V-0V-30VUite si o schema la punte.P.S : Ai nevoie de un radiator baban cu cooler pe el si asa , deabia le tine in frau.. Link spre comentariu
flores72 Postat Aprilie 20, 2014 Partajează Postat Aprilie 20, 2014 Uite asa ajungi profesor , faci un montaj si dupa aceia dai lectii.Bafta Link spre comentariu
Sergiu_FKU Postat Aprilie 20, 2014 Partajează Postat Aprilie 20, 2014 Uite asa ajungi profesor , faci un montaj si dupa aceia dai lectii.BaftaPai daca l-am putut ajuta , de ce nu? Mie mi-a fost greu , dar usor le-am invatat, daca stiu sa il ajut, il ajut , de asta e forum nu? Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 20, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2014 O intrebare in legatura cu boxele care le voi pune pe amplificator.Daca ampl. sa zicem ca are impedanta 8ohmi eu pot sa pun o boxa de 4ohmi si una de 8ohmi calculate in asa fel incat sa rezulte in final 8ohmi.Stiu ca daca le pun in paralel vine 1/4+1/8 iar daca le leg in serie vine 4+8.In ambele cazuri nu da deloc 8ohmi.Se pot arde finalii daca pun una de 4ohmi si trei de 8ohmi bineinteles calculate sa dea 8ohmi toate 4.Eu am mai pus intrebarea asta in alte subiecte dar nu am inteles.Deocamdata am pe un ampl. mai vechi trei boxe de 8 ohmi calculate.Daca as mai adauga una de 4 ohmi si as calcula iar sa dea 8ohmi se pot arde finalii.Sau trebuie sa imi cumpar una de 8ohmi si sa nu o mai pun pe aia de 4.Ma gandesc ca daca as calcula ar trebui sa mearga daca toate 4 au in final 8ohmi.Fiti mai expliciti.Un raspuns scurt ba nene poti sa pui boxa de 4ohmi sau nu atat vreau sa stiu.Ar fi bine sa pot pt ca boxa este de calitate si este si puternica.Nu mi-ar conveni sa cumpar alta de 8ohmi cand o am pe asta foarte buna de 4ohmi. Link spre comentariu
Sergiu_FKU Postat Aprilie 20, 2014 Partajează Postat Aprilie 20, 2014 Daca vrei sa pui boxa de 4Ohm , alimenteazal cu +/- 29Vcc . Simplu.. +/- 29Vcc => 4Ohm+/- 33Vcc => 6Ohm+/- 38Vcc => 8OhmSper ca am fost de ajutor ! Link spre comentariu
flores72 Postat Aprilie 20, 2014 Partajează Postat Aprilie 20, 2014 O intrebare in legatura cu boxele care le voi pune pe amplificator.Daca ampl. sa zicem ca are impedanta 8ohmi eu pot sa pun o boxa de 4ohmi si una de 8ohmi calculate in asa fel incat sa rezulte in final 8ohmi.Stiu ca daca le pun in paralel vine 1/4+1/8 iar daca le leg in serie vine 4+8.In ambele cazuri nu da deloc 8ohmi.Se pot arde finalii daca pun una de 4ohmi si trei de 8ohmi bineinteles calculate sa dea 8ohmi toate 4.Eu am mai pus intrebarea asta in alte subiecte dar nu am inteles.Deocamdata am pe un ampl. mai vechi trei boxe de 8 ohmi calculate.Daca as mai adauga una de 4 ohmi si as calcula iar sa dea 8ohmi se pot arde finalii.Sau trebuie sa imi cumpar una de 8ohmi si sa nu o mai pun pe aia de 4.Ma gandesc ca daca as calcula ar trebui sa mearga daca toate 4 au in final 8ohmi.Fiti mai expliciti.Un raspuns scurt ba nene poti sa pui boxa de 4ohmi sau nu atat vreau sa stiu.Ar fi bine sa pot pt ca boxa este de calitate si este si puternica.Nu mi-ar conveni sa cumpar alta de 8ohmi cand o am pe asta foarte buna de 4ohmi.Nu ai cum sa pui o boxa de 4+ una de 8 ohmi si sa iti iasa una de 8 ohmi.Cititi legea lui ohm daca nu ati ajums la ea la scoala.Eu am iesit de aici.Vedeti ca nu sa desfintat sectiunea incepatorilor.Nu este locul vostru aici. O zi buna si paste fericit. Link spre comentariu
Sergiu_FKU Postat Aprilie 20, 2014 Partajează Postat Aprilie 20, 2014 Corect, mai bine fa un topic la sectiunea incepatori pentru ca esti cam paralel, fara suparare. Link spre comentariu
cristi_74 Postat Aprilie 20, 2014 Partajează Postat Aprilie 20, 2014 Cu tot respectul flores72,vad ca esti cam acid in raspunsuri;nici tu nu dai raspunsuri explicite dar nici pe altii nu lasi.Baiatul a pus o intrebare legata de un amplificator,deci este de sectiune amplificatoare si cu asta basta.Nu vrei sa dai un raspuns explicit,atunci mai bine taci,lasa pe altii mai binevoitori sa ajute.Sau cumva te deranjeaza facerea de bine!Ajutati va rog pe incepatori sa avanseze,nu le taiati aripile cu remarci acide. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 20, 2014 Partajează Postat Aprilie 20, 2014 ...esti cam paralel, fara suparare....Tu vorbesti serios? tocmai tu acuzi de asa ceva pe altcineva? pai hai sa vedem :viewtopic.php?p=1515257#p1515257Acolo DL Remus te-a intrebat daca stii ce-i aia alimentare diferentiala si tu ai replicat:viewtopic.php?p=1515260#p1515260viewtopic.php?p=1503230#p1503230Iar acolo ai aratat clar ca nu stii nici macar cum arata o sursa elementara ( redresare si filtrare ) si cum se concepe, si tocmai tu acuzi pe altul ca e incepator? Imi pare rau, nu vreau sa par acid tocmai azi dar nu ma pot abtine, adica ieri arati ca esti un incepator convins si azi faci misto de altul pentru acelasi motiv, adica mai pe Romaneste rade ciob de oala sparta... Invata bazele electronicii, toceste teorie si fa practica, abea apoi iti permiti sa dai sfaturi. Link spre comentariu
Sergiu_FKU Postat Aprilie 20, 2014 Partajează Postat Aprilie 20, 2014 Scuze, adica pur si simplu am vrut sa fiu deacord cu flores, mare greseala, imi cer scuze mai ales lui hellio, nici eu nu sunt cu mult mai bun, noroc cu domnu Zal, respect maxim ever. Inca o data imi cer scuze tuturor. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 20, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2014 Pana la urma merge sa pun o boxa de 4ohmi la trei boxe de 8ohmi ,sa le calculez si sa dea toate patru 8ohmi?Lasati cearta ca este Pastele. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 20, 2014 Partajează Postat Aprilie 20, 2014 @HelliosSun mai exact ce vrei sa faci ca nu inteleg? ai mai multe boxe si vrei sa le poti folosi pe toate cu amplificatorul ala micut sau cum? Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 20, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2014 Acum am o statie pe 8ohmi care are doua canale.E aici vine problema pe fiecare canal am trei boxe de 8ohmi fiecare.Asa acum la fiecare trei boxe vreau sa mai pun una dar pe 4ohmi.Adica sa fie trei boxe de 8ohmi si una de 4ohmi pe fiecare canal.Aici am o problema eu nu stiu daca merge sa pun la fiecare trei boxe de 8ohmi cate una de 4ohmi.Imi este frica sa nu ard finali pt ca sunt de impedante diferite.E aici apare nedumerirea daca calculez pe foaie fiecare modalitate in care pot sa le leg as putea sa le folosesc fara sa ard finai adica 4 boxe pe un canal sa le calculez si sa imi dea 8ohmi prin calcul(legare in serie sau paralel). Link spre comentariu
Letcon Postat Aprilie 20, 2014 Partajează Postat Aprilie 20, 2014 Ce vrei tu sa faci acol se numeste TIGANIE...si nu stiu de ce vrei sa faci asa ceva.Crezi ca se va auzi mai tare sau etc...Pune niste poze ca-s foarte curios cum arata super boxele alea...oricum le-ai lega 3x8ohmi cu 1x4ohmi nu iti rezulta 8...in cel mai bun caz in jur de 7ohmi...Subiectul asta mi se pare cel mai potrivit ptr, Recycle Bin...fara suparare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum