Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

compresor cu 6N9s..

battobataaree

Postări Recomandate

Ar trebui pus înaintea amplifului, care e format din ECC83+EL84, după un alt etaj de preamp, probabil de microfon. Vezi o schemă bloc de masă de mixaj, indiferent dacă-i pe lămpi sau siliciu, acolo sînt figurate în ordinea logică pe care o aplici apoi la instalaţia ta.

weekendul asta voi incerca varianta asta pe care o propui ..pare chiar logica .iti spun daca merita osteneala cu el .Exista o varianta mai complicata a acestui compresor si daca ma ajuta domnul LMOlimpiu cu o simulare ,poate e ceva mai buna ca varianta asta simpla .Iata schema : http://www.preservationsound.com/wp-content/uploads/2010/10/OneTubeComp_p22.jpg

Editat de battobataaree
Link spre comentariu

weekendul asta voi incerca varianta asta pe care o propui ..pare chiar logica .iti spun daca merita osteneala cu el .Exista o varianta mai complicata a acestui compresor si daca ma ajuta domnul LMOlimpiu cu o simulare ,poate e ceva mai buna ca varianta asta simpla .Iata schema : http://www.preservationsound.com/wp-content/uploads/2010/10/OneTubeComp_p22.jpg

Imi pare rau,am incercat sa trimit un mesaj si un atasament asa cum am facut pana acum si nu am reusit,asa ca imi trimiteti pe MP o adresa de mail si va trimit schema corecta si rezultatele din simulare,schema originala are cateva greseli cu care  nu ar functiona niciodata acest montaj.

Mii de scuze!!!

P.S este frustrant sa scrii 10 minute si cand vrei sa trimiti sa-ti dispara totul... :46

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Imi pare rau,am incercat sa trimit un mesaj si un atasament asa cum am facut pana acum si nu am reusit,asa ca imi trimiteti pe MP o adresa de mail si va trimit schema corecta si rezultatele din simulare,schema originala are cateva greseli cu care  nu ar functiona niciodata acest montaj.

Mii de scuze!!!

P.S este frustrant sa scrii 10 minute si cand vrei sa trimiti sa-ti dispara totul... :46

am trimis adresa in mp...Noul site se pare ca are probleme si cu notificarile in momentul in care scrie cineva pe vre-un subiect lansat ...cu siguranta se vor rezolva astea ..good luck ;)

Editat de battobataaree
Link spre comentariu

am trimis adresa in mp...Noul site se pare ca are probleme si cu notificarile in momentul in care scrie cineva pe vre-un subiect lansat ...cu siguranta se vor rezolva astea ..good luck ;)

Se vor rezolva foarte sigur,dl.Vasile a depus un efort considerabil pentru a fi si noi in "pas cu moda",multumim pe acesta cale!

Link spre comentariu
  • Administratori

Notificarile trebuie singur sa le setezi din profilul personal, ele vin dezactivate.

LMO, imi pare rau ca nu ai avut rabdare si ai sters atasamentele, puteam sa maresc limita la o adica. 

Link spre comentariu

Notificarile trebuie singur sa le setezi din profilul personal, ele vin dezactivate.

LMO, imi pare rau ca nu ai avut rabdare si ai sters atasamentele, puteam sa maresc limita la o adica. 

Si mie imi pare rau,am vrut sa postez ceva zilele trecute si imi spunea ca limita este 9.77MB, eu depasind cu mult aceasta limita  am incercat sa "fac curat" ca sa pot ajunge la limita legala si sa-mi permita alte atasamente,dar nu conteaza,sa fim noi sanatosi si vom posta in continuare.

Oricum,cele mai importante si de folos atasamente din cele vechi sunt aici postimage.org si ramase in posturile mele.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Gata ,am realizat compresorul multumita in special lui LMOlimpiu ,zal si celor de la care am primit sfaturi.Functioneaza corect ,se aude bine ,doar ca nu stiu sa scap de microfonia tuburilor 6n9s ..stie careva?

Link spre comentariu

Asta e la pachet cu tuburile, nu ai ce să le faci, decît să le înlocuieşti cu unele mai puţin microfonice. Lămpile cu triodele mici în interior sînt mai puţin microfonice din construcţie, avînd elemenţi mai scurţi şi astfel mai puţin rezonanţi. Exemplu ECC83 cu anozii de 11mm, unele modele RFT adică.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Gata ,am realizat compresorul multumita in special lui LMOlimpiu ,zal si celor de la care am primit sfaturi.Functioneaza corect ,se aude bine ,doar ca nu stiu sa scap de microfonia tuburilor 6n9s ..stie careva?

Daca folosești compresorul pt înregistrări folosește un E88CC/6DJ8, trebuiesc modificate unele valori din schema.
Link spre comentariu

Salutare din nou,Am dat deja gauri pentru soclurile mari(cele pentru 6n9s) ,dar nu-i problema pentru ca exista adaptoare de la mare la mic,sau se pot face oricum.Ce e totusi suspect este ca reglajul potentiometrului de compresie a ramas tot neuniform .Adica se schimba ceva in auditie incepand de la 60% din cursa potentiometrului,cea ce nu e prea ok ,pentru ca acolo ar trebui sa fie destul de fin reglajul.Ce-i drept am folosit potentiometru liniar la reglajul nivelului de compresie.Sa fie din cauza ca ar trebui un potentiometru logaritmic,sau trebuie facuta o mosmoanda?

Link spre comentariu

În afară de a înlocui puţometrul cu un comutator cu multe poziţii şi rezistenţe, bibilit cum ai nevoie acolo, nu văd altă soluţie.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

În afară de a înlocui puţometrul cu un comutator cu multe poziţii şi rezistenţe, bibilit cum ai nevoie acolo, nu văd altă soluţie.

Am pus potentiometrii logaritmici si functioneaza cerect reglajul acum.Cu toate astea mai raman doua probleme : 1 am fasait mare si 2 am si brum mare .Cumva schema asta trebuie alimentata de la o alta sursa de tensiune decat cea din circuit? .Ma gandesc ca brumul vine pe calea de semnal de anodul celui de-al doilea tub pe care l-am alimentat din aceeasi sursa cu amplificatorul....Ar mai putea sa nu fie 6n9 bun pentru schema asta?

Editat de battobataaree
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări