battobataaree Postat Aprilie 19, 2014 Partajează Postat Aprilie 19, 2014 Buna ziua tuturor!.Am si eu o intrebare: vreau sa construiesc un compresor audio cu un singur tub 6N9s si sa-l introduc intr-un amplificator pe lampi intre etajul de preamplificare si etajul final. Amplificatorul este cu ecc83 preamp si el 84 et final ,mai exact schema de la radio TRAVIATA .Intrebarea mea este : Merita sa fac un compresor cu 6n9s ,in sensul ca este un tub cu performante deosebite,sau sunt sanse sa strice sunetul ,fiind totusi plasat intre etajul de preamp si cel final?. Schema este aceasta: https://www.google.ro/search?q=tube+com ... 330%3B6160 Link spre comentariu
romicap Postat Aprilie 19, 2014 Partajează Postat Aprilie 19, 2014 La ce va foloseste compresorul respectiv ?Exista compresoare de dinamica folosite de radioamatori prin statiile lor! Link spre comentariu
battobataaree Postat Aprilie 19, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2014 La ce va foloseste compresorul respectiv ?Exista compresoare de dinamica folosite de radioamatori prin statiile lor!vreau sa transform amplificatorul intr-un finalizer pentru mastering si imi trebuie leveler ,adica schema asta de compresor Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 19, 2014 Partajează Postat Aprilie 19, 2014 D-le, un amplificator de typ finalizer for mastering and leveler este ridicol de simplu pentru un signal compresing... Link spre comentariu
battobataaree Postat Aprilie 19, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2014 D-le, un amplificator de typ finalizer for mastering and leveler este ridicol de simplu pentru un signal compresing... nu inteleg..schema asta este prea simpla,sau ce? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 21, 2014 Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Ptr a beneficia de avantajele filamentului simetric, se poate folosi ECC83 în loc de 6H9C. Link spre comentariu
romicap Postat Aprilie 21, 2014 Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Ptr a beneficia de avantajele filamentului simetric, se poate folosi ECC83 în loc de 6H9C. De asemenea ,,amestecarea " octale/novale nu`i deloc benefica,ma refer la distorsiuni !ECC83 e mai bun . Link spre comentariu
battobataaree Postat Aprilie 21, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Ptr a beneficia de avantajele filamentului simetric, se poate folosi ECC83 în loc de 6H9C.fara sa schimb valorile componentelor? e direct substitute,in sensul ca au aceiasi parametrii? Unii au incercat varianta delUxe a achemei astea ,folosind ecc 83 inloc si nu a mers .Varianta asta simpla cu 6sl7 sigur merge ,dar nu stiu daca va merge cu ecc 83...din cate stiu difera parametrii fiecaruia ...unii de le forumurile din afara spun ca 6sl7 e chivalent cu ecc 82 ,eu ma bazez mai mult pe parerile tale si a celorlalti de mai sus Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 21, 2014 Partajează Postat Aprilie 21, 2014 De ce să nu meargă, că e o diferenţă de amplificare dar au aceeaşi pantă? Nici între triodele din aceeaşi lampă nu găseşti egalitate, toate detaliile astea se rezolvă cu puţină bibileală.6SL7 - 6H9C amplif circa 70...... ECC83 (anozi mari) - 6H2n, amplif circa 100.Există mici diferenţe datorate mai ales producătorilor, altfel sînt echivalente în linii generale. Principala diferenţă fiind filamentul. Am folosit atît ECC83 cît şi 6H9C în scheme identice cu rezultate apropiate.............6SN7 - 6H8C - ECC82 (anozi mari), amplif în jur de 20. Aici diferenţa e mare faţă de cele de mai sus, inclusiv la alte caracteristici. 2 Link spre comentariu
battobataaree Postat Aprilie 21, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2014 De ce să nu meargă, că e o diferenţă de amplificare dar au aceeaşi pantă? Nici între triodele din aceeaşi lampă nu găseşti egalitate, toate detaliile astea se rezolvă cu puţină bibileală.6SL7 - 6H9C amplif circa 70...... ECC83 (anozi mari) - 6H2n, amplif circa 100.Există mici diferenţe datorate mai ales producătorilor, altfel sînt echivalente în linii generale. Principala diferenţă fiind filamentul. Am folosit atît ECC83 cît şi 6H9C în scheme identice cu rezultate apropiate.............6SN7 - 6H8C - ECC82 (anozi mari), amplif în jur de 20. Aici diferenţa e mare faţă de cele de mai sus, inclusiv la alte caracteristici.Foarte tare,voi incerca asa sa vad ce iese ,sper sa mearga .Te anunt dupa ce il realizez...multi spun ca este o schema valabila .Mersi fain inca odata ;) Link spre comentariu
battobataaree Postat Aprilie 21, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Ptr a beneficia de avantajele filamentului simetric, se poate folosi ECC83 în loc de 6H9C. De asemenea ,,amestecarea " octale/novale nu`i deloc benefica,ma refer la distorsiuni !ECC83 e mai bun .Multumesc fain ;) Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 21, 2014 Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Dacă citeşti cu atenţie ultimul aliniat vei vedea că 6SL7 e dată doar ca exemplu acolo, nu e bătută în cuie, oricum nu amplifică. Aceleaşi rezultate se obţin cu un trz fet, dar nu mai găsesc schema. Link spre comentariu
battobataaree Postat Aprilie 21, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Dacă citeşti cu atenţie ultimul aliniat vei vedea că 6SL7 e dată doar ca exemplu acolo, nu e bătută în cuie, oricum nu amplifică. Aceleaşi rezultate se obţin cu un trz fet, dar nu mai găsesc schema.Am vazut ca au specificat despre folosirea altor tuburi, dar spun si ca trebuiesc ajustate valorile componnentelor, de aceea am intrebat daca ecc83 este direct substitute .singura mea nelamurire este ca nivelul de compresie se regleaza din pot ala care regleaza biasul catodic din prima trioda practic .daca il dai la minim, pui catodul la masa practic si ramane fara bias trioda, plus ca se leaga anodul direct in sursa de alimentare fara rezistenta tampon.nu se satureaza lampa in modul asta? Link spre comentariu
battobataaree Postat Aprilie 21, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Dacă citeşti cu atenţie ultimul aliniat vei vedea că 6SL7 e dată doar ca exemplu acolo, nu e bătută în cuie, oricum nu amplifică. Aceleaşi rezultate se obţin cu un trz fet, dar nu mai găsesc schema.Am vazut ca au specificat despre folosirea altor tuburi, dar spun si ca trebuiesc ajustate valorile componnentelor, de aceea am intrebat daca ecc83 este direct substitute .singura mea nelamurire este ca nivelul de compresie se regleaza din pot ala care regleaza biasul catodic din prima trioda practic .daca il dai la minim, pui catodul la masa si ramane fara bias trioda, plus ca se leaga anodul direct in sursa de alimentare fara rezistenta tampon.nu se satureaza lampa in modul asta? Link spre comentariu
battobataaree Postat Aprilie 21, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Dacă citeşti cu atenţie ultimul aliniat vei vedea că 6SL7 e dată doar ca exemplu acolo, nu e bătută în cuie, oricum nu amplifică. Aceleaşi rezultate se obţin cu un trz fet, dar nu mai găsesc schema.am realizat schema,dar se pare ca nu face deloc ce trebuie.In primul rand nu numai ca nu amplifica,dar atenueaza foarte mult din start,iar daca rotesti din potentiometru nu face nimic pana la 60% din cursa ,intre 60 si 70 % creste sunetul brusc,iar de la 70 pana la 100% din cursa iar se atenueaza sunetul la acelasi nivel ca inceputul.Foarte ciudat efectul asta ,mai ales ca am potentiometru care nu intrerupe.Am incercat sa alimentez schema la 3 tensiuni diferite 100v,150v si 230 v si nimic.Cred ca e pur si simplu conceputa pentru tubul ala ,sau nu e buna schema ,desi cineva a facut-o cu tubul 6sl7 si i-a mers bine cica ..Mai ai vre-o sugestie ,e posibil sa fie 6sl7 mai sensibil decat ecc83? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum