Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pun dif-urile pe panoul frontal??

cburlea

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cburlea

9

• dividivus

7

• adi_0106

2

• Bogdi16

1

Top autori în acest subiect

Scuze,asta este ultimul meu offtopic: Era mai bine, dar si asa a fost greu calcularea volumului (se inclina in doua directii, difuzorul abia incape pe panoul frontal, in spate trebuia sa aiba minim 5 cm loc liber) si mai ales taierea placii pentru o imbinare buna fara unelte profesionale. Astazi am montat ranforsarile, am lipit totul, am strans suruburile, am pus cablul si conectorul, maine o sa slefuiesc marginile, o sa chituiesc peste suruburi sa fie neted si pe urma o sa vad daca-l vopsesc sau pun mocheta.

Link spre comentariu

Scuze,asta este ultimul meu offtopic: Era mai bine, dar si asa a fost greu calcularea volumului (se inclina in doua directii, difuzorul abia incape pe panoul frontal, in spate trebuia sa aiba minim 5 cm loc liber) si mai ales taierea placii pentru o imbinare buna fara unelte profesionale. Astazi am montat ranforsarile, am lipit totul, am strans suruburile, am pus cablul si conectorul, maine o sa slefuiesc marginile, o sa chituiesc peste suruburi sa fie neted si pe urma o sa vad daca-l vopsesc sau pun mocheta.

Mocheta, sa nu deranjezi vecinii :supz: dar cu ce chituiesti? cu chit pentru lemn? d'ala care se gaseste in comert sau faci clasica pasta din rumegus cu aracet?
Link spre comentariu

Daca tot s-a mutat la incinte atunci mai postez. Are legatura cu topicul din punct de vedere a instalarii difului pe panoul frontal. Iata cum a iesit: am vopsit-o, dar pt ca nu este chituit toata suprafata vopseaua nu are un luciu omogen pe toata suprafata, tocmai de aceea o sa mai pun si mocheta. Oricum nu am vopsit degeaba, macar umezeala nu ajunge la lemn. Despre sunet: megre foarte jos, o sa fac in curand cateva teste cu frecvente diferite sa aflu frecventa minima la care inca se aude destul de tare.

Link spre comentariu

Mocheta, sa nu deranjezi vecinii :supz: dar cu ce chituiesti? cu chit pentru lemn? d'ala care se gaseste in comert sau faci clasica pasta din rumegus cu aracet?
Este pentru masina, vecini nu am, doar alti conducatori de autovehicule. Chitul este de cel pt caroserii auto, am pus mai multe feluri in diferite zone,cu si fara fibra de sticla. Cele patru gauri care se afla pe panoul frontal sunt pt fixare, cam asa arata:
Link spre comentariu

aaa la masina! pai asta-i altceva! oricum la ce foloseste mocheta chiar amortizeaza sunetele? sau e numai pentru estetica? eu stiam ca diminua vibratiile, acele sunete foarte joase de sub 20 Hz! chiar vroiam sa stiu cum atenuezi vibratiile produse de subwoofer care pot dauna... caroseriei? pt ca stiam ca asemenea vibratii ii pot face rau! eu de-aia n-am pus subwoofer pe masina... acu' probabil ca depinde si de masina, nu?

Link spre comentariu

Este pt o Dacie 1410. In total am acum subul de 400 W RMS, o pereche de componente 16,5 cm (100W RMS/dif) si o pereche de coaxiale 16,5 cm(60 W RMS/dif). Subul in portbagaj, cele doua perechi de difuzoare in portiera din fata, in spate nimic, nici nu trebuie. Si caroseria rezista inca, nu face nici zgomot (este bine antifonat). Pt vibratii subwooferul este prins cu suruburi lungi de 7 cm pe care am pus furtun de cauciuc gros (este ca un distantier de 4 cm grosime), dar oricum este ranforsat suficient incinta (in unele locuri are si perete dublu), nu vibreaza semnificativ de mult. Mocheta o sa fie pentru estetica.

Link spre comentariu

Daca discutam de incinte de auditie, se impun niste reguli de amplasare a elementelor :- se tine cont ca amplasarea wooferului pe incinta influenteaza raspunsul incintei la capatulinferior al benzii de frecventa;- daca avem o incinta cu 2 cai, distanta intre woofer si tweeter trebuie sa fie minima pentru coerenta;- tweeterul se amplaseaza rar pe axa de simetrie a fetei pentru a nu avea difractii nedorite, din acelasi motiv se recomanda si montarea flush-mount a traductoarelor;- la incintele mari, asezarea rezonatoarelor Helmholz se stabileste de catre firmele mari prin analiza spectrografica a peretilor incintei;- traductoarele utilizate se aliniaza temporal pe verticala si orizontala.Chiar daca aparent unele aspecte nu sunt respectate de unele firme, se fac corectii care nu sunt totdeauna evidente pentru amatori!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

- la incintele mari, asezarea rezonatoarelor Helmholz se stabileste de catre firmele mari prin analiza spectrografica a peretilor incintei;

Poate explicati si pe intelesul unui amator (e adevarat foarte pasionat, dar totusi, amator)Fraza de mai sus pentru mine suna cam cum inegalabilul Caragiu spunea intr-un scheci de-al lui:"Demitizarea exhaustiva si relational... caduca!" :smt017
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări