cburlea Postat Noiembrie 8, 2006 Partajează Postat Noiembrie 8, 2006 Hi, Fi! Am o mica problema careia i-am cautat rezolvarea peste tot unde am ajuns eu pe google dar nimic nu m-a multumit.... cum pun eu, de exemplu intr-un sistem cu 2 cai, dif-rile pe panoul frontal? la ce distanta unul fata de altul fata de peretii boxei... iar daca e un sistem bass reflex unde localizez tubul bass reflex? (pe panoul frontal)? Dupa ce criterii?Va Multumesc! :weedman: Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Noiembrie 8, 2006 Partajează Postat Noiembrie 8, 2006 Teoretic...e bine sa amplasezi tuburile la o distanta fatza de pereti egala cu diametrul tubului..Deci ai un tub de 7Cm diametrul interior..atunci il amplasezi la o distanta de minim 7 cm fata de oricare perete.!..(asta daca iti permite incinta)Dar....chestia e doar teoretica...nu prea cred sa simti diferenta. Link spre comentariu
cburlea Postat Noiembrie 8, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2006 Teoretic...e bine sa amplasezi tuburile la o distanta fatza de pereti egala cu diametrul tubului..Deci ai un tub de 7Cm diametrul interior..atunci il amplasezi la o distanta de minim 7 cm fata de oricare perete.!..(asta daca iti permite incinta)Dar....chestia e doar teoretica...nu prea cred sa simti diferenta.multumesc frumos... dar daca pun tubul bass reflex pe panoul din spate? in situatia asta cum se face? la fel? ar fi mai convenabil... mai ales daca amplasez incintele la colturile camerelor...si cu plasarea difuzoarelor? unele dintre planurile facute de dnl frunzila pt... anumite difuzoare de la o anumita firma :smt003 arata care sunt distantele dintre difuzoare pe panoul frontal. Dar cum l-a calculat... nu stiu?? :prayer: Link spre comentariu
dividivus Postat Noiembrie 8, 2006 Partajează Postat Noiembrie 8, 2006 Intreaba pe d-ul Vasile. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Noiembrie 8, 2006 Partajează Postat Noiembrie 8, 2006 unele dintre planurile facute de dnl frunzila pt... anumite difuzoare de la o anumita firma :smt003 arata care sunt distantele dintre difuzoare pe panoul frontaltreaba asta are o relevanta care tinde spre zero (bah fratilor inebunesc de la atata matematica :smt021 )daca o gandim logic ...... intr-o incinta pe 3 cai .... doar difuzorul de bass este cel care "se bucura" de volumul incinteisi potrivit regulei nescrise a subwoofelor care zice ca nu conteaza unde amplasezi difuzorul in incinta rezulta ca nici la incita pe 3 cai nu conteazadifuzorul de medii are (sau necesita) incinta separataTW ..... nu se mai pune problemadimensiunile date de Vasile sunt pt a te ajuta pe tine sa nu pui difuzoare unul peste altul sau cine mai stie in ce fel de combinatii Link spre comentariu
cburlea Postat Noiembrie 9, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2006 dimensiunile date de Vasile sunt pt a te ajuta pe tine sa nu pui difuzoare unul peste altul sau cine mai stie in ce fel de combinatiie buna aia cu unu' peste altu' :smt005 va multumesc frumos! Link spre comentariu
adi_0106 Postat Noiembrie 9, 2006 Partajează Postat Noiembrie 9, 2006 e buna aia cu unu' peste altu' :smt005 va multumesc frumos! nu rade ..... ca am vazut doxe in care TW erau cu un colt peste portul bass-reflex.... am si o poza daca vrei sa vezi :yawinkle: de ce ? din cauza proastei proiectarii a panoului frontal Link spre comentariu
cburlea Postat Noiembrie 13, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2006 proastei proiectarii a panoului frontalmda... pai de aceea am intrebat... eu stiam ca difurile trebuie puse la anumite distante unul de altul pt ca (e greu pt mine sa explic) exista un decalaj intre 'undele sonore' (care vin catre ascultator) de la tweeter si cele de la woofer. Nu shtiu daca m-am exprimat corect sau daca am inteles bine despre ce e vorba...sa nu ma alergati cu :axe: http://www.rzaudio.com/design.htm !uite si aici arata ceva!... pe pagina respectiva dai download la loudspeaker design guide; e o arhiva zip... Link spre comentariu
dsasorin Postat Noiembrie 29, 2006 Partajează Postat Noiembrie 29, 2006 1.nu conteaza unde pui tubul (dar nici lipit de pereti sau de dif)Vezi si tu, orienteaza-te ca undele sa iasa lejer prin tub2. Si nici tweeterul nu e problema daca il lasi linga woofer. Au frecvente diferite ,deci nu se suprapune nimic.Ideea principala e sa fie si estetic in final Link spre comentariu
piglett Postat Noiembrie 30, 2006 Partajează Postat Noiembrie 30, 2006 ok...hai sa incepem.....are importanta cum le pui pe panoul frontal....de ce?....pentru ca apare asa numitul "diffraction response" din partea peretelui frontal....eu proiectez incintele a.i. sa nu am niciodata distante egale intre oricare dif si laturile panoului frontal....din nou nu mai retin unde am citit toata barbologia aferenta.....caut, iar daca gasesc o sa postez...sau dau un link.....oricum e cu dus si intors....o regula de baza ar fi sa nu pui toate 3 difurile pe aceeasi axa, BR-ul musai in fata, cat mai aproape de podea, cu distanta de minim 7 cm fata de oricare perete din interior....revin Link spre comentariu
cburlea Postat Noiembrie 30, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2006 ok...hai sa incepem.....are importanta cum le pui pe panoul frontal....de ce?....pentru ca apare asa numitul "diffraction response" din partea peretelui frontal....eu proiectez incintele a.i. sa nu am niciodata distante egale intre oricare dif si laturile panoului frontal....din nou nu mai retin unde am citit toata barbologia aferenta.....caut, iar daca gasesc o sa postez...sau dau un link.....oricum e cu dus si intors....o regula de baza ar fi sa nu pui toate 3 difurile pe aceeasi axa, BR-ul musai in fata, cat mai aproape de podea, cu distanta de minim 7 cm fata de oricare perete din interior....revinMerci frumos! :smt006 Am vazut unele proiecte (de exemplu incinta cu trei cai) in care dif-urile, pe panoul frontal erau puse excentric, mai aproape de una dintre margini... credeam ca aceasta pozitie se masoara exact! de aceea am intrebat... in fine, nu am experienta, asa ca nu ma pot pronunta... la fel mi s-a intamplat si cu brace-urile, despre care credeam ca se masoara exact... cam complicat mi se par toate acestea... cred ca incinta ideala este o SFERA, nu? nu mai tre sa-ti faci griji de nimic... dar cum o construiesti??? aia e... :smt017astept cu nerabdare continuarea! :prayer: voi cauta si eu :supz: Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 30, 2006 Partajează Postat Noiembrie 30, 2006 incinta perfecta nu cred ca este o sferaeventual o sfera cu tepi in interior :yawinkle: Link spre comentariu
dividivus Postat Noiembrie 30, 2006 Partajează Postat Noiembrie 30, 2006 Eu chiar astazi am proiectat o incinta, maine ma duc sa cumpar materialul si sa incep construirea. Link spre comentariu
cburlea Postat Decembrie 1, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2006 Eu chiar astazi am proiectat o incinta, maine ma duc sa cumpar materialul si sa incep construirea.da, sefu, da asta-i pentru subwoofer! Nu? Oricum e o forma corecta... spor la treaba! Sa-ti iasa! eu nu prea cred in sisteme de-astea cu 7.1, 5.1! Eu vreau floorstander! Cel mai mult as dori sa fac incinte cu 2 1/2 cai! problema e ca imi trebuie niste dif.uri f performante... si alea costa... Link spre comentariu
dividivus Postat Decembrie 1, 2006 Partajează Postat Decembrie 1, 2006 Uitati-va acum este pe jumatate gata, trebuie sa-l lipesc, sa pun toate suruburile, burete cofrat, conectori si maine deja va deveni "casa" unui Pioneer TS-W306C. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum