Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtru bass

Vizitator robixd

Postări Recomandate

Vizitator robixd

Salut as vrea sa stiu cum imi pot face un filtru care scoate numai bass fara medii..............mentionez ca am un difuzor de putere mare in jur de 300-400w RMS si as vrea sa fac un filtru pasiv dintr-o bobina si un condensator asa ceva are cineva vreo schema simpla ??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ceea ce vrei tu sa faci se numeste filtru pasiv trece-jos de ordin II. Pentru subwoofere filtrul pasiv nu e neaparat cea mai buna varianta, bobina va iesi foarte voluminoasa (multa sarma) deci mai scump, etc.

Un calculator de filtre pasive, folosesti doar partea de low-pass de la ordin II, poti folosi aproximarea Butterworth.

http://ccs.exl.info/calc_cr.html

Cea mai eficienta solutie ar fi utilizarea unui filtru activ inaintea amplificatorului, iese mult mai performant, poate avea posibilitatea unor reglaje (frecventa de taiere, fazare, etc) si iese mai ieftin.

Daca tot e vorba de putere mare (difuzoare profesionale presupun) atunci mai bine cumperi un filtru activ profesional, gasesti produse bune cu 200 RON second hand

Un exemplu de filtru activ home-made:

http://www.subwoofer-builder.com/active-filter.htm

Mai citeste despre aceste filtre si vezi care varianta e mai buna pentru tine.

PS: vezi ca ai postat aiurea, roaga un moderator de la sectiunea asta sa-ti mute topicul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări