Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

arc elicoidal

Vizitator knauf75

Postări Recomandate

Am gasit un site care intre altele are si un calculator de arcuri. Tot prin tatonari am incercat si eu.

Trebuie introduse datele pe care le-ai dat tu plus diametrul sarmei si numarul de spire.

Ar fi un calcul de verificare.

Mai trebuie multa atentie si la unitatile de masura.

Nu am ajuns la un rezultat pentru ca dupa un numar de incercari "iti tranteste usa in nas", cere bani.

Nu se poate salva nimic.

Dupa un numar de zile iti mai da voie sa faci din nou incercari, cinci sau sase.

Daca tin bine minte eram la diamertul de 1.4 mm si numarul de spire 15.

http://www.efunda.com/designstandards/springs/calc_comp_designer.cfm#calc

Eu sunt interesat in realizarea unui arc pentru dispozitivul de randalinat la care am pus arcul de la cheia universalului.

Normal ca arata ca dracu`.

La mine conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca arcul nu sunt restrictive, as zice ca cea mai mare problema ar fi sarma de arc.

Nici nu se pune problema de o intrebare in zona Sibiului (unde se halesc arcuri pe paine!).

Am citit ca unii folosesc corzi de pian. Asta ar fi si el un drum inchis.

Pana la urma, cu dispozitivul in buzunar, un drum in Obor.

Link spre comentariu

La Obor se gasesc arcuri la un cetatean pe nume Viorel care are standul exact intr-un colt al targului cu acces direct din intrarea care este rampa de urcare auto . Are multe si diverse .El vinde scule folosite , este usor de gasit

Link spre comentariu

Eu va recomand sa utilizati intens recuperarea. Spre exemplu orice pix, contine un arc. In loc sa aruncati pixul cu totul, demontati-l si recuperati arcul. Jucariile mecanice, de asemenea contin arcuri de toate tipurile. Contactorii releele si alte elemente de automatizare cu contacte, contin arcuri. In decursul anilor, se pot acumula cantitati impresionante de arcuri diverse de toate tipurile si dimensiunile. Daca totusi exista "la moment" nevoia stringenta  de astfel de arcuri (de mici dimensiuni) atunci identificam o jucarie, sau un obiect casnic ieflin care contine un anumit numar de astfel de arcuri si cumparam obiectele respective. In mod sigur pretul platit, va fi mult mai mic decat efortul de a realiza singur arcul necesar.

Link spre comentariu

As mai adauga ca sursa de arcuri: arcurile de la tuburile de spray-uri, pulverizatoare, lamelele de la stergatoarele de parbriz... Astept si alte sugestii.

In ce priveste activitatea intensa de recuperare pot sa spun ca este o adevarata pacoste. Am adunat in decursul timpului tot felul de chestii: capete de scandura, ducati de "fier" beton, capete de teava (otel, cupru, plastc), suruburi si piulite, sarme, ...... si arculete. Mai pe scurt inot in troace. Trebuie un echilibru!!!

Uite si o poza cu diverse arcuri:

Posted Image

Din pacate nu am nimic care sa se potriveasca.

O cautare pe google "spring steel wire hobby" a generat o multime de rezultate, asta e prima: http://www.hobbylinc.com/hobby-and-craft-metal-wire-and-metal-rods

Se pare ca la noi nu exista cerere (si nici comert civilizat).

Unii nu duc lipsa nici de materiale si nici de idei!

Link spre comentariu

Dupa ce devine un modus vivendi, nu mai este o pacoste. Echilibrul se regaseste intr-o buna organizare. In orice caz, este mult mai convenabil, chiar si pentru cel mai pasionat prelucrator, sa evite lucrarile de mare migala si uzura fizica a strungului sau frezei, in conditiile unor lucrari cu valoare extrem de mica de inlocuire. Suruburile, piulitele si saibele sunt mai multe la un leu. Arcurile, asijderea. Stifturi, sigurante, papuci si ocheti electrici, precum si altele pe care nu mi le amintesc acum. Oridecate ori am ocazia, cumpar cateva sute de suruburi, piulite si saibe (plate si grower) de acelasi metric, dar de lungimi diferite, astfel incat sa am mereu o sursa pentru consum. Undeva pe forum (cred ca pe topicul lui Radu) era vorba despre confectionarea unor suruburi de metric 1... 2,5, suruburi care nu se gasesc de cumparat cam pe nicaieri. Am demontat de-a lungul anilor tot felul de mecanisme fine, incepand cu ceasuri de mana, de masa, pendule de perete, ceasuri comparatoare defecte, jucarii, precum si alte mecanisme fine,  de unde am adunat vre-o cateva zeci de suruburi, piulite si saibe, incepand de la M1. Bineinteles ca nu voi ezita atunci cand in gama acestor suruburi nu gasesc unul de o lungime care imi trebuie la moment, insa trebuie sa stiti ca cheltuielile pentru realizarea unor asemenea exemplare sunt enorme comparativ cu valoarea de inlocuire a piesei respective. Suruburile, saibele si piulitele de M3,5, se recupereaza de pe la componentele electrice. Singurele valori care nu se pot practic recupera de nicaieri sunt suruburile, piulitele si saibele de M4,5 si M5,5. Suruburi si piulite de M7, M9, M11, etc , se mai pot recupera de pe la dezmembrarile auto. Cu timpul,afli si alte surse, pentru alte tipuri de astfel de organe cu valoare mica de inventar, dar cu valoare mare de utilizare la nevoie. Motorul de la strungul meu de banc, s-a ars in timp ce confectionam niste suruburi de M6 de lungime mai mare, pentru un vecin mai pretentios, care nu a vrut sa asculte sfatul meu de a lua niste cuie de 15... 18 cm din care sa isi faca cateva zeci de astfel de suruburi prin filetare manuala directa. A insistat sa i le fac si are o mare "datorie" la mine, desi motorul nu s-a ars pentru ca lucram la acele suruburi. Voi face mentiuni pe topicul corespunzator si la timpul potrivit, relativ la cauzele arderii acelui motor.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Buna seara,

Vis a vis de arcuri recuperate, am vazut in Bucuresti cartierul Berceni, intr-un supermachet de specialitate, o cutie cu arcuri de tractiune si comprimare (diametre si lungimi diverse). La leafa imi cumpar o astfel de cute cu arcuri. Daca exista interes va comunic ce marimi de arcuri contine cutia.

Cu stima,

Link spre comentariu

In tinerete(clasa 5-a cred),am folosit o radiera(guma de sters(dimensiuni 35/20 mm..aprox),in care se intoducea un cui dupa care confectionam "tragaciul',arcul spiralat(de pix},restul componentelor erau...bucati mici de guma(radiera) care erau expediate...in ceafa colegilor! Principiul de functionare este simplu(dar greu de pus in practica)...dar sansele de reusita erau...2/10 (asta fara sa te vada profa...) :rade:

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna seara,

am vazut in Bucuresti cartierul Berceni, intr-un supermachet de specialitate, o cutie cu arcuri de tractiune si comprimare (diametre si lungimi diverse)...............

Buna dimineata tuturor,

Am cumparat un set de arcuri,

Pentru cei ,in poza atasata puteti vedea marimile de arcuri ce se afla in set.

pe PM va pot da adresa magazinului

Cu stima,

post-197361-0-41437300-1449038834_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări