Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probeme banda led

Vizitator Bled2014

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

8

• bogdan Iacob

6

• Iambor Raul

3

• rinaldoparaipan

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

S-a  ars controllerul de lumini.Am masurat intrare si are 12V .Pot sa conectez banda directe la 12V fara sa mai trec prin controller?

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Bună ziua.Am și eu o întrebare,vreau sa montez banda led 12v intr_o camera,un șir de 5m banda pe partea stânga și unul de 5 m pe partea dreapta.pot alimenta cele doua benzi la un singur transformator și un singur controler? Ținând cont ca din controler trebuie sa plec cu un fir de vreo 3-4 m pana pe partea cealaltă.imi puteți spune de ce piese am nevoie,va multumesc

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 9 luni mai târziu...

Salut!

vin si eu cu o problema. Am cumparat o banda led de 5m, pentru interiorul unui camion, speciala pentru instalatia de 24v a camionului. Ideea e ca banda nu avea priza auto,asa ca am luat eu o priza auto si am legat-o la banda led. Problema apare atunci cand pun banda in functiune: clipeste umpic si nu se aprinde.dupa ce o bag in priza doar se aprinde putin si se stinge de tot. Ma puteti sfatui ce ar mai trebui sa fac?

Multumesc!

Link spre comentariu

1. nu exista banda "speciala pentru instalatia de 24v a camionului".

2. probabil ai luat banda de 24V ... si ai montat-o in camion, fara sa tii seama ca atunci cand functioneza motorul vei avea  28-30V.

3. probabil ca ceva s-a ars... desi dupa simptome nu-mi dau seama.

Banda led este o prostie groteasca, are rezistente serie ca limitare, cea mai proasta solutie.

DECI incearca si tu ceva "adevarat", nu prostioare, care oricum nu vor rezista la mediul auto, care este un mediu dur si termic si ca vibratii, si ca varfuri de tensiune...

Link spre comentariu

Inteleg ca nu prea te-a multumit raspunsul.

Banda led nu ti-o recomand.... dar daca insisti sa o folosesti, macar pune o mica "interfata" care sa opresca mizeriile care au potential maxim de a arde banda.

Adica un montaj unltrasimplu pe calea de alimentare: o siguranta serie / apoi un TVS intre cei doi poli de alimentare / apoi un LM317 plus o rezistenta - pus in montaj de curent constant. Adica in total 3 componente cu 2 pini si un component cu 3 pini.

Nu trebuie decat sa pui un radiator pe LM317 si sa faci un montaj temeinic, rezistent la mediul auto, eventual etansat.

Link spre comentariu

Raspunsul a fost unu concret si foarte bun.Ideea e ca am rezolvat astfel: M-am bazat pe indicatiile producatorului/vanzatorului cum ca banda cumparata este una pentru domeniul auto si din cauza ca ea continea 2 parti (banda cu leduri+un fel de placa micuta care raspundea la comenzile din telecomanda) eu trebuia sa vin cu conectorul sau stecherul/priza auto (nu stiu cum sa ii zic) care avea totusi o siguranta, am decis sa scot placa aia mica dintre banda si priza si sa leg banda direct la priza.Si spre surprinderea mea banda se aprinde imediat cum o pun in functiune pe culoarea albastra (exact ce imi trebuia ca si culoare) si sunt multumit!

Deci problema rezolvata! Iti multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări