franzm Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Amanunte despre modalitatea de control al difuzoarelor de joase. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 ,franzm,uite ca eu nu m_am gandit sa caut patentul lui Wiemann. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 -schema filtrului activ de intrare,(*.pdf) http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=14265853358764457643 -amplificator senzor medii: http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=00594904486895211911 -amp_senzor_bass_medii: http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=04727258539106593621 -amp_senzor_bass: http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=07447683127327433269 ...cam asta a ....fost..restul sunt ...povesti. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 ...mi_au sosit difuzoarele,poate maine imi fac timp sa incep reglajele... Nu stiu daca mai postez rezultatele,poate sterg si atasamentele,oricum nu intereseaza ESL asta decat vreo 3 persoane (Blue,zal si franzm).Probabil schema e asa de des intalnita in orice boxa activa si d'aia nu prezinta interes...o sa verific si reactzia nemtzilor,eventual si a diy_ilor...chiar is...curios... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 Te rog nu șterge atasamentele,sunt destui interesați dar nu vor sa se "afișeze",orice postare da nastere la lungi polemici,în buna tradiție a forumului,polemicile sunt ok pînă la un punct,ce este prezentat aici este fooooooarte interesant,cel puțin pt mine. Danke Link spre comentariu
zal Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 (editat) E drept că nimeni de aici nu se va apuca să cloneze aşa ceva şi atenţia e îndreptată spre lămpi bizare şi despicarea firului în paişpe, dar lasă-le ptr posteritate. .............. Renovarea amplifurilor interne e o ocazie ce nu trebuie ratată. Editat Mai 6, 2014 de zal Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 Azi n_am reusit sa incep masuratorile si reglajele la boxele alea,am avut doua HK Citation X-I (amplificator) si X-II (pre_amp) de terminat.Totusi am pregatit terenul pt maine.Pe fiecare boxa am 3 canale independente de TT(Tieftöner_germana,bass),un TMT (tiefmitteltöner,bass-medii) ,un MT (mitteltöner,medii) si HT (hochtöner,tweeter) asta din urma fiind cu ESL si amplificatorul cu lampi in PP.La cele 10 module pe siliciu trebuie reglate bias_ul (ruhestrom),offsetul,banda de frecventza reprodusa si nivelul acesteia.Apoi la cele 2 module cu tuburi,cam aceleasi chestii.Curios nu sunt cum arata curbele de frecventza pe fiecare difuzor in parte deoarece am mai restaurat complet o pereche acum catziva ani si stiu deja.Cu ocazia asta se poate vedea clar ce inseamna un bass de la Seas,membrana controlata cu sistem optic si filtre active de frecventza. Am vazut ca unii obtzin un raspuns frumos la 30 Hz cu bass de 5(cinci) zoll (inch),cu difuzor de banda larga,eu nu prea cred,dar ...mai stii.Am sa pun inclusiv protocolul de masura al fiecarui difuzor,poza cu cartela scrisa de un Neutrik 3300,un audiograf de care ma folosesc la masuratori.Cu ocazia asta poate aflu si eu care e diferentza dintre 0 dB si 0 dbm sau 0 dbV,ca nu prea le am cu teoria,ce stiu am invatzat singur din practica...doamne cate aparate am mai stricat pana am invatzat cum sta treaba cu ele.... si nici de 600 ohmi impendantza nu stiam ca e folosita in tonstudio ,am aflat tarziu...deh,cu 2 classe ca trenul...nu potzi sti multe.. In ultima vreme sunt activ (la citit doar) in sectziunea tuburi (lampi,borcane...)..nu prea pricep eu tot ce se scrie pe acolo,mai ales formulele de calcul al unor coeficientzi ..dar sunt foarte atent,vad ca apar mereu chestii noi,in manualul de fizica din clasa a 2_a ,ultima pe care am urmat_o restul vietzii find autodidact ,pe romaneste ,,scoala vietzii'' -strada,nu apareau totzi coeficientzii astia,ma gandesc probabil ca sunt niste constante descoperite empiric si implementate in analiza energetica a puterilor si randamentului unui OT (output transformer,ausgangsübertrager,trafo de iesire ). ...das was...der Rest kommt morgen.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 ..in sfarsit am reusit sa termin cu boxele active .... Am facut si cateva poze la oscilograme dar doar cu sinus ,poate se va intalni cineva cu vreun chassis asemanator si o sa_i foloseasca. Ceva peripetzii am avut insa cu un suport vertical de sigurantza si_mi lipsea o tensiune de 50V de negativare...am rezolvat_o insa.Si cu senzorii optici,partea de schimbator de impendantza au fost ceva probleme insa s_au rezolvat toate. Pot sa spun ca se aud PERFECT boxele astea. Am facut si messprotokoll_ul adica ridicarea caracteristicii de frecventza pe fiecare amplificator separat cu un audiograph Neutrik 3300,nu arata prea bine dar tzinand cont ca este cu toate reglajele din partea de filtre active in flat e ok. Maine am sa pun schema finala cu cateva puncte de masura esentziale ,in viziunea mea,cateva oscilograme cu ...foto_ghicitoare si cel mai important lucru ...cer parerea maestrilor in lampi in legatura cu puterea de iesire si reglajul corect al acestui PP ultralinear (PP-UL). Eu l_am reglat si reparat fara sa am manualul service la partea cu lampi si fara sa am ceva asemanator ca element de comparatzie,decat experientza practica de service. Daca ceea ce o sa se deduca prin calcule va reflecta realitatea promit solemn ca nu mai postez in sectziunea asta a tuburilor electronice si ma reprofilez ....eventual ma retrag in coltzul cu TV,surse comutatzie,reflow...samd...bineintzeles dupa ce_mi voi prezenta scuzele de rigoare pt valurile starnite aiurea pe aici.Vorba cuiva....ma las de lampi !!!! Link spre comentariu
zal Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 E o groapă la joase, dar probabil că şi între difuri e o diferenţă, mai ajută şi cutia... Cum bănuiesc că s-a făcut şi înlocuirea pieselor consumabile (electroliticii), atunci înseamnă că asta e banda sistemului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 ..am inlocuit totzi electroliticii mai putzin aia mari de filtraj care la masuratori capacitate,ESR,unghi de pierderi au aratat mai bine ca cei noi comandatzi.... Gropile alea apar ,probabil,pt ca toate comutatoarele din filtrele active de la intrare au fost puse pe off,exact cum scrie in manualul service.Setarea acestora va da in final curba de frecventza generala a boxei.In cartela fotografiata a fost testat fiecare amplificator in parte si raspunsul acestuia in frecventza.As fi facut si un test cu microfon dar nu am camera speciala pt asta iar testul ar fi fost din start eronat.Oricum,pt ca eu am auzit cum suna,pot spune ca sunt super ok.Aproximativ la fel de bine suna doar Genesis APM_1 si BM40,care cred ca_s o referintza.Pot chiar sa afirm ca in privintza inaltelor astea depasesc BM40 si asta datorita electrostatului.Cutia are 154cm inaltzime,42cm adancime si latzime 35cm...si kile...pe masura. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 Asta e schema finala cu tensiunile de alimentare in format *.jpg si in format *.pdf in link_ul imediat urmator http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=75812452511432929488 Intrebari pt. maestrii tuburilor : -ce tensiuni ar fi indicat sa am in TP1-4,pe catozii defazorului si finalelor,cu alte cuvinte care ar fi curentul recomandat prin lampile astea, -care ar fi maximul de tensiune varf la varf in TP5-6,iesirea catre electrostat pana la intrarea in clipping. Mentzionez ca deja am inchis boxele si modificari nu mai fac nici in ele nici in schema ,asa ramane egal ca a fost bine sau rau.Am facut deja toate reglajele si pot spune ca personal eu sunt multzumit de cum se aud,si nu numai eu ...mai multzi cunoscatori in arta acusticii... Acum sunt curios daca bate teoria cu practica,si o sa primesc vreun raspuns la intrebarile de mai sus. Si ca sa fiu mai explicit ...eu cred ca teorie poate invatza oricine,dar sa practice o meserie si sa o faca bine ,cu simtz de raspundere,e ceva mai dificil,mai ales in service unde itzi tranteste unu' pe masa o ciudatzenie din asta de nu stii de unde sa incepi si pe care trebuie sa o rezolvi altfel...te reprofilezi.Suntem multzi pe aici care traim din asta,din reparatzii,si daca nu facem fatza nu avem ce pune pe masa seara.E trist dar asta e adevarul.... Fara a cunoaste principiul de functzionare al unui aparat,fara cunostintze solide de electronica,si aici includ notziunile elementare si schemele electrice specifice fiecarei ramuri a electronicii,eu nu cred ca ar avea ce cauta in service oricare dintre noi.Unele persoane au facut un hobby din electronica si au ales domeniul asta,audio,dar nu profeseaza ci doar construiesc montaje simple cu 10-20 componente iar asta e ...departe de profesionalism. Vorba aia ...''totzi romanii se pricep la fotbal si femei''...mai nou si la ..electronica. Mai bine pun cateva poze din timpul restaurarii boxelor astora decat sa ...scriu aiurea... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 (editat) In TP3 si TP4 as zic ce trebuie sa masori cam 2V (maxim 2,5V). Nu prea se gasesc grafice cu EL34 pentru o anodica peste 450V deci cam greu de aproximat. TP5-6 as zice 500-550Vpp (500Vpp as zice ca ai sigur, deci 176V RMS). Din masuratori cam ce valori au iesit? Editat Mai 11, 2014 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 ....se gasesc..si pt 800V ...nu e o lampa rara. App daca lipseste tensiunea de negativare,sig arsa de ex ...cam cat crezi ca e pe rez de catod la EL34? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 (editat) Daca nu ai tensiunea de negativare, rezistorul fiind doar de 70 de ohmi => ori se arde S1 ori se lasa cu pagube: traful sau lampa EL34. (rezistorul fiind de 5W tine 267 mA) Nu ai specificat ce tensiuni ai masurat (TP3-4 si TP5-6). Editat Mai 11, 2014 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 (editat) de 470 ohmi e rez din catod...trafo e pe ferita si nu are secundar,topologie UL pt alimentare G2 si anoda.Nu se arde nimic daca lipseste negativarea,am avut un contact imperfect intr_un soclu vertical de sigurantza si a stat vreo juma de ora asa,eram la o tzigara si l_am lasat sa se incalzeasca bine lampile inainte de masuratori... Intentzionat nu am pus valorile in TP1-6.....sa vad cine ..ghiceste,,, Editat Mai 11, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum