Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema in legatura cu un cablaj

davidneacsu

Postări Recomandate

eu nu le-am folosit niciodata ; folosesc hartie foto pentru a tipari schemele pe care apoi le transfer pe cablaj cu fierul de calcat ; este foarte importanta curatarea cablajului inainte de a transfera ,la cald schema ; eu folosesc un burete abraziv cu granulatie mica .Dupa curatare il spal cu detergent si apoi il sterg cu o carpa de bumbac imbibata in spirt . De asemenea , conteaza foarte mult sa ai rabdare sa se inmoaie bine hartia in apa inainte de a incepe sa o "decojesti" .

Am inteles . Multumesc mult pentru ajutor !
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• davidneacsu

10

• AlinEX

4

• iuli09

3

• briobit

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sau cel mai bine cumpara autocolant si foloseste suportul.Printezi pe partea lucioasa plus ca nu trebuie sa mai freci la hartie cum faci la hartia foto,se dezlipeste aproape singur cand se raceste.Nu mai zic de pret,pana in 10ron metrul patrat.Vei fi foarte multumit de rezultat. :da

Link spre comentariu

Sau cel mai bine cumpara autocolant si foloseste suportul.Printezi pe partea lucioasa plus ca nu trebuie sa mai freci la hartie cum faci la hartia foto,se dezlipeste aproape singur cand se raceste.Nu mai zic de pret,pana in 10ron metrul patrat.Vei fi foarte multumit de rezultat. :da

o sa incerc un cablaj cu hartie foto si unul cu autocolant , dar momentan nu pot pentru ca imprimanta mea printeaza imagini sterse si miscate ...
Link spre comentariu

ce imprimanta ai? Laser sper! Ca la inkjet nu merge Pres and peel!

Samsung SCX-3200 laser :d dupa ce imprim schema pe hartia foto trebuie sa o pun pe cablaj imediat sau timpul nu este o problema ??
Link spre comentariu

bineinteles ca timpul nu este o problema! tonerul este oricum intarit cand iese hartia din imprimanta!ideea de baza este ca noul suport(cablajul) sa fie curat si degresat, iar transferul sa se faca la temperatura corecta! nici prea ridicata sa nu se imprastie tonerul aiurea, si sa iasa traseele intrerupte, dar nici prea scazuta, caz in care nu se mai transfera tonerul!poti sa experimentezi! nu te lasa dezarmat de esecuri(pentru ca sigur vor fi si esecuri) iar acolo unde nu se prinde tonerul, sa ai la indemana un marker de cablaj pentru retus!Bafta!

Link spre comentariu

bineinteles ca timpul nu este o problema! tonerul este oricum intarit cand iese hartia din imprimanta!ideea de baza este ca noul suport(cablajul) sa fie curat si degresat, iar transferul sa se faca la temperatura corecta! nici prea ridicata sa nu se imprastie tonerul aiurea, si sa iasa traseele intrerupte, dar nici prea scazuta, caz in care nu se mai transfera tonerul!poti sa experimentezi! nu te lasa dezarmat de esecuri(pentru ca sigur vor fi si esecuri) iar acolo unde nu se prinde tonerul, sa ai la indemana un marker de cablaj pentru retus!Bafta!

O sa tin cont de sfaturile tale caand o sa realizez cablajele . Mulumesc frumos !
Link spre comentariu

care sunt dimensiunile cablajului si ce latime au traseele ?

dimensiunile cablajului : L= 17,7 cm si l=10,3 cmTraseul cu sageata rosie are 7mmTraseul cu sageata galbena are 2 mmtraseul cu sageata albastra 1,3 cmtraseul cu sageata maro are 2,4 cm Ce crezi , merge cu metoda press and peel ?Multumesc
la dimensiunile astea merge şi trasând de mână, ca pe timpul lui Ceaşcă!!! :Dtrebuie să ai imaginea 1:1 a traseelor, dar nu "mirror", ci direct, ca şi cum te-ai uita la plăcuţa proaspăt corodată, apoi tai "poza" la dimensiune, o lipeşti cu scoci pe plăcuţă, apoi punctezi cu atenţie toate găurile, să nu scape una nepunctată.degresezi plăcuţa, după care începi să desenezi traseele cu markerul, cu atenţie, să nu greşeşti sau să mânjeşti un traseu deja desenat...după ce s-a uscat markerul, o bagi la corodat...pe vremea lui Ceaşcă se foloseau tot felul de "cerneli", de la home made-uri gen smoală dizolvată în benzină, la sacâz dizolvat în spirt, până la tuş carmin (ăsta se cumpăra de la papetării, şi sigur nu se mai găseşte de un car de ani! :d)...mi se pare că mai am pe undeva o sticluţă cu smoală dizolvată în benzină... trebuiau câteva încercări până obţineai consistenţa corectă, dar după aia merita efortul...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări