davidneacsu Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Salut , vreau sa proiectez un cablaj prin metoda foto dar am 2 nelamuriri .Prima : din cate am inteles developarea se face cu soda caustica , intrebarea mea ar fi ce cantitati de soda ar trebui sa folosesc si daca sa folosesc soda obijnuita ( din aceea care se folosea la fabricarea sapunului de casa ) ? Si a doua nelamurire : Dupa ce folia transparenta a fost printata trebuie sa o pun imediat pe cablaj si sa il expun luminii sau se poate lasa si mai mult timp ? va rog puteti sa imi spuneti cum se numeste folia aceea transparenta sau sa imi recomandati imi recomandati una . Multumesc ! Link spre comentariu
leo 17 Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 nu soda ..acid se foloseste ..clorura ferica ....se gaseste de cumparat la magazine on line Link spre comentariu
davidneacsu Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 nu soda ..acid se foloseste ..clorura ferica ....se gaseste de cumparat la magazine on lineeu nu vorbesc despre corodare , vorbesc despre developare care se face inaintea corodarii . Link spre comentariu
The_Reaper Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Salut, folia se numeste folie de retroproiector se gaseste prin librarii, iar ca developant poti folosi Seno-4007 . Mai multe informatii gasesti aici viewtopic.php?f=14&t=97&start=2380 . Link spre comentariu
davidneacsu Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Salut, folia se numeste folie de retroproiector se gaseste prin librarii, iar ca developant poti folosi Seno-4007 . Mai multe informatii gasesti aici viewtopic.php?f=14&t=97&start=2380 .pai eu din cat am inteles seno-4007 este interzis sau nu se comercializeaza in romania . Si mai am o intrebare , aceasta metoda este mai buna decat press & peel ? Link spre comentariu
briobit Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 merge si cu soda, eu foloseam 1 lingurita cu varf la 1 litru de apa.... acum depinde ce soda prinzi .... fa solutie asa si pune mana si experimenteaza pe placuta mica prima data ca altfel nu o nimeresti Link spre comentariu
AlinEX Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 nici soda caustica nu mai gasesti prin magazinele de metalo chimice, cel putin NU de calitate. gasesti doar 25% soda caustica si 75% sare gronjoasa! Furaciune.... Link spre comentariu
briobit Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 pai de asta ziceam ca nu stiu ce soda mai gaseste Link spre comentariu
AlinEX Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 m-da! Avantajele aderarii m....UE! Eu stiu ca metoda foto este de departe cea mai buna metoda pentru cablajele home made! insa si cea mai costisitoare! necesita o sursa de lumina UV, cablaje tratate cu fotorezist, imprimanta laser, bai ca in vechile ateliere FOTO, ce sa mai... un laborator intreg! insa ies de o calitate exceptionala! Dupa umila mea parere, nu se merita solutia aceasta doar pentru hoby! aaaa Uite un tutorial asa mai la indemana(este primul rezultat la cautarea cu GOGU) http://solenzamea.xhost.ro/metoda_foto.html Link spre comentariu
davidneacsu Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Cam din cauza sodei caustice sunt ingrijorat , macar de ar fi cablajele cu fotoresist mai ieftine :cry: . Despre metoda press & peel ce credeti ? pe Youtube am vazut ca iese destul de frumos , dar toti au facut doar cablaje de dimensiuni mici , pe cablaje de dimensiuni mari oare iese bine ? Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 care sunt dimensiunile cablajului si ce latime au traseele ? Link spre comentariu
davidneacsu Postat Aprilie 17, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2014 care sunt dimensiunile cablajului si ce latime au traseele ?dimensiunile cablajului : L= 17,7 cm si l=10,3 cmTraseul cu sageata rosie are 7mmTraseul cu sageata galbena are 2 mmtraseul cu sageata albastra 1,3 cmtraseul cu sageata maro are 2,4 cm Ce crezi , merge cu metoda press and peel ?Multumesc Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Traseele nu sunt deloc o problema si desi dimensiunea este destul de mare se poate face prin metoda P&P fara probleme; nu cred ca se justifica sa incerci cu metoda foto , mai ales daca este primul cablaj pe care-l faci . Link spre comentariu
davidneacsu Postat Aprilie 17, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Traseele nu sunt deloc o problema si desi dimensiunea este destul de mare se poate face prin metoda P&P fara probleme; nu cred ca se justifica sa incerci cu metoda foto , mai ales daca este primul cablaj pe care-l faci .Pai cred ca o sa renunt la metoda foto si o sa incerc cu Press and peel . Ar trebui sa folosesc o folie lucioasa obijnuita sau una speciala ( cum ar fi asta : http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... lue-p-5892 ) ? Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 eu nu le-am folosit niciodata ; folosesc hartie foto pentru a tipari schemele pe care apoi le transfer pe cablaj cu fierul de calcat ; este foarte importanta curatarea cablajului inainte de a transfera ,la cald schema ; eu folosesc un burete abraziv cu granulatie mica .Dupa curatare il spal cu detergent si apoi il sterg cu o carpa de bumbac imbibata in spirt . De asemenea , conteaza foarte mult sa ai rabdare sa se inmoaie bine hartia in apa inainte de a incepe sa o "decojesti" . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum