Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat pentru letcon

Vizitator Nagy Andras

Postări Recomandate

Vizitator Nagy Andras

Pentru:deejay2k1M-ar interesa si pe mine, si nu numai, schema cu tl494 sil 741.Apropo: termistorul incorporat al letconului este de tip PTC, iar majoritatea schemelor pe care l-am gasit sunt pentru tip NTC.Ai putea sa ne trimiti si noua schema respectiva ?Cu multumiri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciombe

4

• deejay2k1

3

• niq_ro

2

• Electron

1

Top autori în acest subiect

Vizitator mister_rf

Daca schemele trebuiesc utilizate cu termistori de tip PTC se poate inversa termistorul cu rezistenta de referinta din montajul respectiv, cu adaptarea unei noi valori pentru rezistenta respectiva, astfel incit sa lucram in gama de temperaturi dorita.

Exemplu de modificare pentru schema propusa anterior:

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

oka doka.. cu schema e pb. ca mi-e lene s-o fac in tzomp... da' incerc... senzorul de temp. din letcon e o termocula, care da o tensiune liniara, de ord. zecilor de mV, intra in 741, amplificata pana la 4V - temp. max si intra in una din comparatoarele din tl494.... ca sa va facetzi o idee.... pb. e ca proteus/isis nu are 494 in biblioteca, si tre' sa fac eu simbolul. :(

Link spre comentariu

Nagy ! vezi ca in PENSOL SL 10 nu este termistor ! Este termocuplu ! care da in zona temperaturii de lipire 8-10 mV ! Trebuie sa pui un opamp X100 si apoi sa-l legi la UAA 2016.Ieri am primit si eu un letcon din asta si astazi am rezolvat termostatarea.Trebuie sa spun ca este foarte bun si il recomand cu multa caldura oricarui electronist !Don Mario

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări