Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat pentru letcon

Vizitator Nagy Andras

Postări Recomandate

Vizitator Nagy Andras

De curand am achizitionat un letcon PENSOL SL10 cu termistor incorporat, dar fara partea de alimentare si termostatare (scump). Alimentarea se face la 24 V/2A.As dori sa stiu daca cineva ma poate ajuta cu o schema electronica de termostatare.Cu multumiri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciombe

4

• deejay2k1

3

• niq_ro

2

• Electron

1

Top autori în acest subiect

Si eu vroiam sa fac ceva asemanator dar nu am mai reusit pt. ca nu m-am apucat. Eu ma gandeam sa fac ceva cu care sa reglez temperatura si sa-i pun si termometru, dar n-am gasit termometru care sa mearga pana la cateva sute de grade si m-am lasat.

Link spre comentariu

Ti-am spus parerea mea pe celalalt forum ! UAA 2016 + 12 piese si gata treba ! Cred ca nu te duce la mai mult de 500.000 lei cu tot cu traf 24V 2A ! Merge minunat ! Da parca ziceai ca-l faci cu PIC ! ?Don Mario

Link spre comentariu
Vizitator Nagy Andras

Habar n-am de unde sa fac rost de un circuit BetaU1011, cred ca nici nu se mai fabrica.Ciombe, cred ca ma confunzi cu altcineva: niciodata n-am avut de gand sa fac un termostat cu PIC, desi e tentant, dar momentan m-as multumii si cu o aplicatie mai simpla, dar functionabila. Poti eventual sa ma ajuti cu o schema cu UAA2016 (macar cei de la Vitacom au pe stoc)Multumesc !

Link spre comentariu
Vizitator Nagy Andras

Ciombe, azi dupa masa o sa masor rezistenta si tipul (PTC sau NTC) al termistorului si maine trimit un raspuns. Pentru letcon am dat 390.000 lei in Tg-Mures. Am vazut ca au si la Vitacom la cca. 343.000 lei (fara TVA si taxe de transport), de unde am cumparat si diferite tipuri de varfuri si un element de incalzire de rezerva (in Tg-Mures nu au avut).Mersi Niq_Ro pentru link.

Link spre comentariu
Vizitator Nagy Andras

Termistorul are 0.7 ohmi la rece si 47 ohmi la temperatura optima de lipire.Consultand aplicatia cu UAA2016 am observat ca circuitul se alimenteaza direct de la 220 V, tocmai acest lucru vreau sa evit, adica alimentarea letconului sa fie cat mai bine separata de tensiunea de retea.

Link spre comentariu

Aplicatia care ai vazut-o se alimenteaza la 220V ! Chipul se poate alimenta si la 12V,ca are un stab de 9V in el ! Letconul tau este la 24V deci vei folosii un traf 220-24 si gata treaba ! La fel este facuta si statia originala.Nu vad care este problema ? Eu asa am facut si merge fara probleme la 2 letconuri Weller.Don Mario

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Pentru adaptarea de la 220Vac la 24Vac se modifica rezistentele Rsync =22-27K si Rs=2-2.7K din schema de aplicatie. Mai ramine sa calculezi valoarea rezistentelor din partea de intrare in functie de termistorul folosit.

Posted Image

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări