Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controller potentiometru ALPS cu IR

Terry34

Postări Recomandate

Salut!

Are cineva o schema mai simpla decat cea a lui Danzup:

Schema gata pentru controlul potentiometrului Alps cu motor :

Posted Image

Doar sa putem utiliza o telecomanda si sa fie usor de facut ( desi ma indoiesc!)

Montajul este foarte util celor care vor sa isi faca singuri ceva simplu, cum am spus eu mai sus. Numai 3 butoane de pe telecomanda ar fi utile: up, down volume si power on/off, ceva in genul acesta:

http://sound.westhost.com/project110.htm

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danzup

4

• Terry34

4

• gabitzu2006

2

• Depanatoru

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut!Are cineva o schema mai simpla decat cea a lui Danzup:

Schema gata pentru controlul potentiometrului Alps cu motor :Doar sa putem utiliza o telecomanda si sa fie usor de facut ( desi ma indoiesc!)Montajul este foarte util celor care vor sa isi faca singuri ceva simplu, cum am spus eu mai sus. Numai 3 butoane de pe telecomanda ar fi utile: up, down volume si power on/off, ceva in genul acesta:http://sound.westhost.com/project110.htm

Da : am facut eu cu attiny2313 fara LCD si simpla o sa postez dupa ce gasesc fisierele .Am sa pun cateva variante foarte simple asa cum ai cerut daca ai un pic de rabdare.La un moment dat am facut si o telecomanda cu attiny45 pentru controlerul cu attiny2313.
Link spre comentariu

Eu inainte de a ma apuca de Atmel am modificat celebra telecomanda universala pentru TV rusesti si nu numai, care se gasea inainte de Revolutie in magazine. Comutarea On/Off era cu tiristor, am folosit doar cateva functii din receptor si imediat ampliful a zburat...la alt user. Dar montajul si telecomanda sunt cam mari pentru mine.Multumim frumos maestre Danzup, urmaresc cu interes realizarile tale, nu numai pe acest forum!Personal mi-a placut ca ai introdus printre primii acest controller in amplificatorul cu tuburi, evident realizat tot de tine. :aplauze Sunt interesante schemele simple postate aici, sa speram ca ai si soft la ele!Exista si o solutie simpla ca sa ne programam acasa Atmelurile pentru aceste controllere? :nas:

Link spre comentariu

Doar sa putem utiliza o telecomanda si sa fie usor de facut ( desi ma indoiesc!)Montajul este foarte util celor care vor sa isi faca singuri ceva simplu, cum am spus eu mai sus. Numai 3 butoane de pe telecomanda ar fi utile: up, down volume si power on/off, ceva in genul acesta:http://sound.westhost.com/project110.htm

O telecomanda oarecare poate costa sub 10 lei , softul se poate adapta cam pentru orice telecomanda ... merita facuta numai daca poti realiza o estetica deosebita , etc , ca acolo in poza , parerea mea
Link spre comentariu

O realizare mai veche tot simpla dar cu alta schema si cu selectie de 4 intrari :(la asta am gasit firmware de atunci dar asta merge cu telecomanda RC5 universala)

Este foarte tentant acest montaj dar nu am mai programat Atmeluri niciodata, decat Epromuri...
Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

@danzup puteti reposta intregul proiect cu attiny2313 si selectorul de surse audio, va rog? cum functioneaza cu orice telecomanda RC5? ce senzor IR este folosit? E un proiect foarte interesant. Si daca nu cer prea mult, codul sursa, ceva ce pot edita si adapta. Multumesc!

Link spre comentariu
La 16.04.2014 la 4:19, danzup a spus:

O realizare mai veche tot simpla dar cu alta schema si cu selectie de 4 intrari :(la asta am gasit firmware de atunci dar asta merge cu telecomanda RC5 universala)

post-10970-139829796815_thumb.jpg

ATTINY2313_ALPS_1.zip 12 kB · 36 descărcări

Salutare si La Multi Ani ! 

Mestere Danzup sunt interesat daca ai cumva sau poti executa acest kit receptor + telecomanda, am nevoie la un viitor proiect, as fi interesat sa il cumpar. Astept raspuns. Un An mai bun va doresc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări