Terry34 Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Salut! Are cineva o schema mai simpla decat cea a lui Danzup: Schema gata pentru controlul potentiometrului Alps cu motor : Doar sa putem utiliza o telecomanda si sa fie usor de facut ( desi ma indoiesc!) Montajul este foarte util celor care vor sa isi faca singuri ceva simplu, cum am spus eu mai sus. Numai 3 butoane de pe telecomanda ar fi utile: up, down volume si power on/off, ceva in genul acesta: http://sound.westhost.com/project110.htm Link spre comentariu
danzup Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Salut!Are cineva o schema mai simpla decat cea a lui Danzup: Schema gata pentru controlul potentiometrului Alps cu motor :Doar sa putem utiliza o telecomanda si sa fie usor de facut ( desi ma indoiesc!)Montajul este foarte util celor care vor sa isi faca singuri ceva simplu, cum am spus eu mai sus. Numai 3 butoane de pe telecomanda ar fi utile: up, down volume si power on/off, ceva in genul acesta:http://sound.westhost.com/project110.htm Da : am facut eu cu attiny2313 fara LCD si simpla o sa postez dupa ce gasesc fisierele .Am sa pun cateva variante foarte simple asa cum ai cerut daca ai un pic de rabdare.La un moment dat am facut si o telecomanda cu attiny45 pentru controlerul cu attiny2313. Link spre comentariu
danzup Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Uite schema .Voi reveni cu schema de la telecomanda cat si cu cele 2 firmware. Link spre comentariu
danzup Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Telcomanda are schema asta : Link spre comentariu
danzup Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 O realizare mai veche tot simpla dar cu alta schema si cu selectie de 4 intrari :(la asta am gasit firmware de atunci dar asta merge cu telecomanda RC5 universala) ATTINY2313_ALPS_1.zip Link spre comentariu
Terry34 Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Eu inainte de a ma apuca de Atmel am modificat celebra telecomanda universala pentru TV rusesti si nu numai, care se gasea inainte de Revolutie in magazine. Comutarea On/Off era cu tiristor, am folosit doar cateva functii din receptor si imediat ampliful a zburat...la alt user. Dar montajul si telecomanda sunt cam mari pentru mine.Multumim frumos maestre Danzup, urmaresc cu interes realizarile tale, nu numai pe acest forum!Personal mi-a placut ca ai introdus printre primii acest controller in amplificatorul cu tuburi, evident realizat tot de tine. Sunt interesante schemele simple postate aici, sa speram ca ai si soft la ele!Exista si o solutie simpla ca sa ne programam acasa Atmelurile pentru aceste controllere? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Doar sa putem utiliza o telecomanda si sa fie usor de facut ( desi ma indoiesc!)Montajul este foarte util celor care vor sa isi faca singuri ceva simplu, cum am spus eu mai sus. Numai 3 butoane de pe telecomanda ar fi utile: up, down volume si power on/off, ceva in genul acesta:http://sound.westhost.com/project110.htmO telecomanda oarecare poate costa sub 10 lei , softul se poate adapta cam pentru orice telecomanda ... merita facuta numai daca poti realiza o estetica deosebita , etc , ca acolo in poza , parerea mea Link spre comentariu
Terry34 Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 O realizare mai veche tot simpla dar cu alta schema si cu selectie de 4 intrari :(la asta am gasit firmware de atunci dar asta merge cu telecomanda RC5 universala)Este foarte tentant acest montaj dar nu am mai programat Atmeluri niciodata, decat Epromuri... Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Decembrie 28, 2020 Partajează Postat Decembrie 28, 2020 @danzup puteti reposta intregul proiect cu attiny2313 si selectorul de surse audio, va rog? cum functioneaza cu orice telecomanda RC5? ce senzor IR este folosit? E un proiect foarte interesant. Si daca nu cer prea mult, codul sursa, ceva ce pot edita si adapta. Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 28, 2020 Partajează Postat Decembrie 28, 2020 Ca o alternativă ,,la cheie,, https://www.aliexpress.com/item/1005001297726198.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.139c701252RBWx&algo_pvid=57fcdfca-a318-413f-83b1-9acf37dbe76c&algo_expid=57fcdfca-a318-413f-83b1-9acf37dbe76c-3&btsid=0b0a555716091683658862933ed6d1&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 @validae multumesc, dar as vrea sa construiesc eu ceva. Link spre comentariu
Terry34 Postat Decembrie 30, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2020 La 16.04.2014 la 4:19, danzup a spus: O realizare mai veche tot simpla dar cu alta schema si cu selectie de 4 intrari :(la asta am gasit firmware de atunci dar asta merge cu telecomanda RC5 universala) ATTINY2313_ALPS_1.zip 12 kB · 36 descărcări Salutare si La Multi Ani ! Mestere Danzup sunt interesat daca ai cumva sau poti executa acest kit receptor + telecomanda, am nevoie la un viitor proiect, as fi interesat sa il cumpar. Astept raspuns. Un An mai bun va doresc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum