Misulache12 Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Salut,Vreau sa-mi confectionez singur ferestrele din lemn la una din camere, dar nu stiu mare lucru despre tamplarie si nu stiu ce scule imi trebuiesc. Am trecut pe la Dedeman dar nu m-am lamurit. Puteti sa-mi dati un sfat? Nu vreau sa arunc banii pe termopane. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Salut, dar nu stiu mare lucru despre tamplarie Puteti sa-mi dati un sfat? Nu vreau sa arunc banii pe termopane.Banii pe termopane in mod sigur nu-i arunci,in schimb,banii pe scule si materialul lemnos se duc pe apa sambatei.Dar sa-ti raspund ,totusi,la intrebarile tale. Cam astea sunt operatiunile1. debitare longitudinala2. frezare in fel si chip...canturi ,imbinari,feronerie3. rindeluire,degrosare4. material lemnos uscatToate astea insumate,ca si scule,depasesc valoarea tamplariei tale de termopan.Nu mai socotim lipsa experientei,care nu se capata atat de usor. Link spre comentariu
harfa Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Cel mai simplu este sa le comandati celor care fac ferestre termopan, solicitind rama lemnoasa. Knauf75 are dreptate. Ferestrele sint un complex de operatiuni de care se feresc chiar mesterii cu experienta. Motivul e simplu....e muncaaaaaaa . Si nimeni in tara asta nu plateste corect asa ceva , pentru ca nu stie si nici nu vrea sa stie cit se fac de greu. Ferestrele, usile si scaunele...cele mai mari consumatoare de munca iar valoarea lor nu are un retur bun. Vorbesc de obiectele facute manual, cu sculele clasice. In fabrici se produc altfel. Ca sa intelegeti mai bine , un "ochi de fereastra" stil englez sau france, se instaleaza intr-o rama facuta cu minim 2 treceri prin circular, 2 prin abricht , 6-8 treceri prin cutitul frezei. Iar cind vine vorba de slefuit..... Usile si ferestrele facute de timplarii din RO nu sint slefuite, ca sa nu mai vorbesc de calitatea executiei in general. Oare de ce nu le slefuiesc?...Hm! Link spre comentariu
Vizitator Actual Actual Postat Septembrie 27, 2014 Partajează Postat Septembrie 27, 2014 Costa cam 10.000(zece mii) de euro sa-ti faci un atelier complet echipat pentru a executa ferestre si usi de lemn. Dar experienta necesara nu se poate cumpara.. Un tamplar bun este greu de gasit ,iar ca sa formezi unul cat de cat ai nevoie de min 3ani. Fiecare meserie are secretele ei. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 Exista mai multe tipuri de ferestre. Cele de lemn clasic necesita un material tare si bine uscat (uscat la umbra si minim 5-7ani) pentru confectionarea ramei si a ferestrei. De ce? Lemnul in timp lucreaza si se deformeaza, iar daca este prelucrat verde (sau uscat rapid) poate sa crape sau sa se deformeze destul de rapid ( cateva luni pana la un an-doi). Consumul de material este ok, insa prelucrarea trebuie sa fie de calitate si precisa, altfel primavara deschizi geamul si toamna folosesti ciocanul sa-l inchizi, iar in primavara urmatoare toporul pentru a schimba toata fereastra. La ferestrele de lemn realizate clasic, se monteaza o foaie de sticla pe exterior si eventual una pe interior, fixate prin cuisoare si chit sau silicon, insa randamentul termic este mult inferior unei ferestre termopan. De ce? Pentru ca termopan este denumirea data constructiei speciale a sticlei geamului, combinata cu o realizare diferita a ferestrei si a ramei pentru minimizarea pierderilor de caldura intre interior si exterior. O categorie aparte este geamul termopan cu rama de lemn.Acesta utilizeaza lemn laminat pentru a reduce la minim efectele datorate deformarii. Sunt mai scumpe decat cele din plastic si au si o calitate mai buna a feroneriei.Dar si sticla utilizata este cu 4-5 camere si cu Argon sau alte gaze inerte si aceasta poate face diferenta. Pentru a confectiona o fereastra nu este nevoie de multe scule.Mai multe fierastraie, rindele, set de dalti pentru lemn, scoabe si burghie de lemn, astea toate scule manuale. Dar trebuie multa munca manuala si experienta pentru a realiza precizia ceruta pentru o lucrare de calitate care sa fie si durabila in timp. Poti utiliza si scule electrice, insa pentru dotarea atelierului ai in alt post estimarile pentru costuri si durata necesara pentru experienta. LE: Daca doresti o fereastra simpla, fixa, care sa nu se deschida atunci poti realiza relativ usor constructia ei si cu minim de scule. Dar ferestrele sunt majoritatea mobile, pentru un confort marit. Link spre comentariu
Vizitator surubel Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Deci, misulache12, pui termopane? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 As lucra exclusiv cu lemn stratificat/incleiat, cum vrei sa-i spui. E muult mai stabil. Ai nevoie de o masina de frezat cu masa, mai mult sau mai putin rudimentara, si niste seturi de freze, mai importante fiind cele care realizeaza prelucrarea de imbinare. Aici sunt multe metode, si gasesti sculele potrivite destul de usor. http://www.wtech.ro/produse/scule-pentru-lemn/scule-pt-ferestre-si-usi.html As incepe cu un "reverse engineering" la o fereastra veche existenta, adica, gasesc o fereastra veche, mai mult sau mai putin, o desfac bucati bucatele, si o studiez. Este cea mai rapida "scoala", intr-o situatie ca a ta. Povestea e lunga. Daca te simti in stare s-o duci pana la capat, dezvoltam frumos problema... Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 Este ceva de lucru....... parerea mea este, decat sa cumperi atatea scule pentru a face doar o fereastra, mai bine te duci intr-un atelier unde are asa ceva si ceri sa te lase sa lucrezi cu sculele sau sa ajuti pentru a vedea cum se lucreaza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Se poate si cu dalta, coarba si ciocanul. Sunt comunitati intregi ridicate cu scule minimale raportat la standardele actuale, si multa pricepere. Chef de munca sa ai................................ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum