Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE cu EL34 - Conceptie Lazaroiu

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

La limita bunului simţ variaţia curentului anodic(sinus) vârf la vârf atinge 114mA asta înseamnă aproximativ 40,3mA efectiv în sarcina dată(4k8)moment în care puterea utilă sinus în sarcina reflectată(4k8)devine 4800(0,0403 X0,0403=7,79563W acum dacă apreciem un randament OT 0,85 putem spune că în secundar puterea utilă pe sarcina poate fi de numai 6,63W(sinus-nelimitat) ,întreb pe Lăzrăoiu de unde 8W cu 0,6%thd sau ?

Ampul debiteaza 6W /8ohmi,nelimitat ,Ua 340V,curent prin finale 62mA,in anod EL34 sunt 327V,mai mergea putin curent dar am ales o putere disipata mai mica,pentru a prelungi viata finalelor, doua EL34 Tesla nos,noi noute.Pe acele trafuri de iesire preferam un Ua mult mai mare,nu am avut disponibila o anodica mai mare,in situatia de fata ,daca mai cresteam curentul prin finale scadea si mai rau anodica.In amp am modificat unele valori ale componentelor.

Amplificatorul a fost executat cu ce am avut la dispozitie,eu am facut doar montajul.

Puteam sa construiesc dupa alta schema,cerinta a fost sa fac ampul dupa acea schema,nu am avut nimic de obiectat,eream extrem de curios sa aud un SE la care tubul final este atacat prin repetor catodic,dupa urechea mea am realizat un COMPROMIS bun.Am vrut sa pun si oscilograme,din greseala am sters fisierul din telefon. :26

Editat de viobio
Link spre comentariu

DA clar , Viobio precizează corect/onest puterea în sarcină la ieşire ,aşadar "nu tot ce zboară se mănâncă" precum 8W(4K8 regimul dat etaj final 340V-EL34-SE) cu THD 0,6%

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări