Vizitator Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Personal NU am învăţat de la Traian_b ,nu am învăţat de la Felixx.Nu poţi să înveţi pe cineva să prindă peşte dacă nu ai pescuit(sau ai pescuit "în cadă sau lighean"). Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Bine,eu nu prea a-s fi sigur de adevarurile mele, in rest cum doresti sa fie... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Când vei răspunde la întrebarea asta văd ce adevăr deţii ...cât e domnule defazajul în banda audio aici download/file.php?id=61292&mode=view ? exprimat în grade ,poţi să răspunzi ?... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 17, 2014 Administratori Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Terminati oameni buni cu prostiile. Orgoliile nu au dus niciodata la nimic bun.La asta se reduce pana la urma tot, imposibilitatea de a tine un dialog. Voi ce faceti ? cand nu mai aveti argumente incercati sa va eschivati in loc sa recunoasteti ca sunteti depasiti de situatie. Felixx sa retras pentru ca este depasit de discutiile tehnice, el construieste "frumos" si cam atat. Este mai mult audiofil decat tehnofil, parere pur personala. Traian este activ pe forum prin alte sectiuni, poate nu il mai intereseaza lampile. Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Frumos, frumos domnu' Viorel! Deja iau notite Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Terminati oameni buni cu prostiile. Orgoliile nu au dus niciodata la nimic bun.La asta se reduce pana la urma tot, imposibilitatea de a tine un dialog. Voi ce faceti ? cand nu mai aveti argumente incercati sa va eschivati in loc sa recunoasteti ca sunteti depasiti de situatie. Felixx sa retras pentru ca este depasit de discutiile tehnice, el construieste "frumos" si cam atat. Este mai mult audiofil decat tehnofil, parere pur personala. Traian este activ pe forum prin alte sectiuni, poate nu il mai intereseaza lampile. Din cîte știu eu Felix lucrează chestii audiufile pentru clienți străini,poate și pentru români cu dare de mina. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 17, 2014 Administratori Partajează Postat Aprilie 17, 2014 audiufile si cam atat... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 audiofile,e mai greu cu androidul de pe telefon Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Amplificatorul este gata!Vreau sa multumesc in mod special domnilor Viorel & Lazaroiu pentru ajutorul acordat!De aprox. 4 ore il ascult si nu am nici un repros. Fara brum, hiss, etc. Nu-l mai laud atat ca-mi cereti histograme :)La cum se aude, n-are nevoie de histograme Atasez poze cu el cat si o poza cu laboratorul lui Vio! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 (editat) "Cum se aude" ? ,ce înseamnă histograme ?cu sens peioratív ! ,ai cumva "urechea-etalon-muzical"?...,văd că pe acest forum dedicat(electroniştilor) câţiva merg numai după ureche(să le fie de bine). Pozele alea nu fac "cât două cepe degerate" în opinia mea idem şi pentru anumite urechi(am constatat în timp că puţini sunt cei ce ştiu a asculta/<înţelege ce aud>).Cu ajutorul histogramei putem face trimetere către fiabilitate...graficul de vânzari şi tot aşa.Cu ajutorul oscilogramei vizualizam de regulă formă de undă intrare/ieşire şi constatăm dacă apar diferenţe semnificative.PS. 1.histogramă=grafic care reprezintă prin dreptunghiuri(coloane verticale alăturate) de regulă... o distribuție statistică (matematică).2.oscilogramă=diagramă obținută cu ajutorul oscilografului sau graficul de variaţie în timp pentru mărimi electrice viziualizate prin intermediul osciloscopului(pe ecranul osciloscopului). Editat Aprilie 30, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 @ Valderama Cu respect, va trebui sa ne multumim cu pozele care reprezinta ceva piese -sa le cunoastem si noi cum arata.In rest elementul principal ce caracterizeaza prezentul ampif. este ca nu are brum si his in 4 ore. Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 (editat) A face un amplificator fara brum nu e o mare realizare. Decit poate pentru unii. Editat Aprilie 30, 2014 de adigh Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 Eu unul sunt foarte multumit de cum a iesit amplificatorul si altceva nu mai are rost sa spun. Eu unul nu stapanesc electronica la un nivel inalt si ma multumesc sa evaluez amplificatoarele dupa ''ureche''. Va multumesc pentru intelegere! 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 (editat) va trebui sa ne multumim cu pozele care reprezinta ceva pieseAşa se pare ,aici oscilogramele sunt uneori evitate posibil contravin epitetelor asociate. Ne uităm de curiozitate în pdf EL34 şi vedem asta(când Ra/Za=4k8) http://oi62.tinypic.com/10427sw.jpg aproximativ 8W în primar OTAvem şi schema de început subiect http://oi58.tinypic.com/15oi4j5.jpgCe trebuie noi să credem/înţelegem ?!PS.Nu am mai văzut până acum aşa sarcină la anod pentru EL34-SE(4K8 ?!),mă uimesc distorsiunile armonice simulate pentru 8W în sarcină la ieşire(0,6% thd).Nu ştiu cum arată ăia 13W(sinus-"turtit" ?! sau "dublu trapezoidal" ?)când Ra/Za=4k8... dar intuiesc cum arată oscilograma cu "ochii minţi" Editat Aprilie 30, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 (editat) http://oi58.tinypic.com/15oi4j5.jpgLa limita bunului simţ variaţia curentului anodic(sinus fară limitari) vârf la vârf atinge 114mA asta înseamnă aproximativ 40,3mA efectiv în sarcina dată(4k8)moment în care puterea utilă sinus în sarcina reflectată(4k8)devine 4800(0,0403 X 0,0403)=7,79563W acum dacă apreciem un randament OT 0,85 putem spune că în secundar puterea utilă pe sarcina poate fi de numai 6,63W(sinus-nelimitat) ,întreb pe Lăzăroiu de unde 8W cu thd 0,6% sau 9W cu thd 1,8%? de 13W în sarcină secundar nu mai întreb.Puterea utilă în sarcină la ieşire sinus nelimitat(aproximativ 7W) poate fi confirmată sau infirmată de Viobio ,nu pot să cred/admit că Viobio nu a vizualizat un sinus la ieşire din amplificator. Editat Aprilie 30, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum