THOMAS Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Pina se pune pune la punct defazajul si fuga de faza,sper sa termin ampul lui Alexandru.Azi am montat un canal,astept critici. Faine reglete si mai ales cred ca "sunt in faza",asa-i ???? Se vede mana de profesionist,astept cu nerabdare rezultatele in ceea ce priveste sunetul obtinut cu acest amplificator,mai ales ca la tine in atelier ai multe amplificatoare pentru comparatie si de ce nu pentru referinta! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Oricum defazajul aparut fata de referinta de 1Khz nu prea conteaza daca se alege o topologie avind capacitati de cuplaj intre etaje, cel mult se pot modifica in anumite limite valorile RC iar rezolvarea evidenta este reactia negativa sau cuplajul galvanic dar cine se incumeta sa construiasca ceva ce sa tina pe loc un 6c33c cu unul sau doua tuburi in fata toate cuplate galvanic ? Totusi simularea ofera vizualizarea defazajului destul de precisa dupa parerea mea si este suficienta, masurarea practica este dificila si nu prea are rost asa ca nestiind ce se intimpla dupa filtrele de separatie din incinte, putem face doar speculatii... Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Termenul "fuga fazei" nu exista in dictionarul tehnic. Pentru fenomenul in cauza exista insa in dictionar alt termen. Se numeste "deplasarea fazei". deplasarea fazei = phase displacement fuga fazei = ???Cu alte cuvinte faza se deplaseaza nu fuge/alearga. Fenomenul il numim dupa cum se numeste in dictionarul tehnic.Se mai poate numi si defazaj. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Cuplezi domnule toate etajele galvanic dar ce te faci cu trasformatorul de ieşire.Cât e domnule popa marius defazajul în banda 10hz-1khz ? sau într-o bandă dată discutăm de fugă a fazei ? ,cât e domnule defazajul în banda audio aici download/file.php?id=61292&mode=view ? exprimat în grade ,poţi să răspunzi ?.De exemplu în bode C4=100μ văd pentru 10Hz +130° în raport cu 1khz ,pentru 20hz +90° în raport cu 1khz... pentru 1khz +0° şi mai văd un amplificator inversor. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Domnilor ,acest topic se numeste "SE cu EL34 - Conceptie Lazaroiu" ,va rog sa nu va suparati pe mine sau sa o priviti ca pe o ironie, ar fi bun un topic separt ,in care sa se discute despre defazaje,fuga fazei,etc.Va respect parerile si va rog inca odata sa nu va suparati pe mine.Multumesc pt intelegere. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 De ce vrei domnule viobio un topic separat ? amplificatorul ăsta inversor "SE cu EL34 - Concepţie Lazaroiu" nu prezintă o fugă a fazei în banda audio ?,dumneata nu vezi că aici acum se discută diagrame bode provenite din simulare pentru acest amplificator ? sau ce vrei să se discute aici ca să nu te deranjezi dumneata ? părerea mea fiind că nu strică să "caşti" ochii bine la ce se discută. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 De ce vrei domnule viobio un topic separat ? amplificatorul ăsta inversor "SE cu EL34 - Concepţie Lazaroiu" nu prezintă o fugă a fazei în banda audio ?.Nu e problema,se poate dezbate aici ,pe mine nu ma deranjeaza,eu citesc cu interes ce se scrie aici,la final trag concluzii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Nu strică să tragi concluzii în cunoştinţă mai ales dacă vrei să închizi o buclă de reacţie negativă globală.Dacă priveşti cu atenţie aceste diagrame bobe(marca Lăzăroiu) înţelegi foarte uşor care din ele asigură o fugă a fazei mai mică şi o bandă de trecere mai mare. Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 sigur d-l Lazaroiu nu se supara..oricum d-l Lazaroiu stie sigur ce inseamna, sa zicem deplasarea fazei cu frecventa si dupa cate simulari si cate amplificatoare a construit asteapta sa vada cat suntem de mici...ce sa construit in anii 60' e tot ce s-a putut face cu lampile...restul e Eminescu si epigoni...sa fim seriosi pentru ziua de azi numai GU50 si @Victor mai sunt subiecte serioase de discutie.Nimeni de pe forumul asta inca nu ma poate lamuri de ce KNFB nu poate fi aplicat impreuna cu Schade FBToata lumea zice fa...s-apoi sa vezi critici Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Nu strică să tragi concluzii în cunoştinţă mai ales dacă vrei să închizi o buclă de reacţie negativă globală.Pai asta incerc sa fac. Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Don Lazaroiu, ce parere aveti de o reactie Quad cu o infasurare separata 10 chiar 15% (posibil cu panta mare EL34),si asa avand posibilitatea de a inchide o RN globala. De fapt , ma intereseaza care sant diferentele, (avantaje, dezavantaje)intre cele doua tipuri de Katod Negativ Feed Back Iata configuratia la care m-am gandit:************************************ Aveti mai jos si rezultatele pentru propunerea dv.Propunerea este binevenita si se vede clar ca si rezultatele sunt foarte bune.De data asta am utilizat in simulare si un OT "rupt" din realitate (cat se poate,bineinteles 100% ca cel real nu va fi niciodata!).Singurul dezavantaj practic ca sa spun asa,este utilizarea a inca unei bobine pe OT,bobina ce trebuie si ea gandita cum va fi distribuita in arhitectura practica a transformatorului. OT= output trafo/transformator de iesire. Vorbe multe chiar ca nu mai putem indruga pe aici,daca facem trimiteri catre clasici de peste hotare sau vom utiliza exprimari sau termeni in alte limbi iar nu-i bine,asa ca privim la poze si tragem concluzii.Avand in vedere ca avem o configuratie UL dar si reactie in catod,procentul THD cel mai mic la puterea cea mai mare (sinus nelimitat ~9W). l-am obtinut cu nu numar de spire procentual pentru bobina din catod,di numarul de spire pentru bobina anodului de maxim 8%,peste acest procent THD creste foarte mult. THD=distorsiuni armonice totale. Eu am acasa acest amplificator de cativa ani buni si daca m-am oprit la aceasta schema ,poate inseamna ceva,nu?! Mai jos pozele cu pricina: Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Nu strică să tragi concluzii în cunoştinţă mai ales dacă vrei să închizi o buclă de reacţie negativă globală.Dacă priveşti cu atenţie aceste diagrame bobe(marca Lăzăroiu) înţelegi foarte uşor care din ele asigură o fugă a fazei mai mică şi o bandă de trecere mai mare.D-le, in realitatea imediata fuga de faza si banda de trecere mare nu asigura automat calitatea unui amplificator, acestia sint doar indicatori alaturi de THD, IMD etc. Daca vrei ceva de calitate utilizezi tuburi liniare, transformatoare OT corect dimensionate , topologii si PSF eficiente,constructii practice corecte, in rest doar POVESTI mai ales daca nu se MASOARA mai nimic...Din pura curiozitate, nimeni nu se intreaba de ce Traian B si Felixx au ales exilul autoimpus ? Mai ganditi-va... Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Nu strică să tragi concluzii în cunoştinţă mai ales dacă vrei să închizi o buclă de reacţie negativă globală.Dacă priveşti cu atenţie aceste diagrame bobe(marca Lăzăroiu) înţelegi foarte uşor care din ele asigură o fugă a fazei mai mică şi o bandă de trecere mai mare.D-le, in realitatea imediata fuga de faza si banda de trecere mare nu asigura automat calitatea unui amplificator, acestia sint doar indicatori alaturi de THD, IMD etc. Daca vrei ceva de calitate utilizezi tuburi liniare, transformatoare OT corect dimensionate , topologii si PSF eficiente,constructii practice corecte, in rest doar POVESTI mai ales daca nu se MASOARA mai nimic...Din pura curiozitate, nimeni nu se intreaba de ce Traian B si Felixx au ales exilul autoimpus ? Mai ganditi-va... O aluzie cam la modul foarte general,dar personal ma face sa ma simt vinovat,daca am gresit cu ceva imi cer scuze si credeti-ma,imi este foarte usor sa-mi impun si eu un autoexil! Cei doi colegi au cam disparut tocmai cand am aparut eu pe aici...,ne-ati pus o intebare adresata tuturor :" Din pura curiozitate, nimeni nu se intreaba de ce Traian B si Felixx au ales exilul autoimpus ? Mai ganditi-va..." Eu pana acum nu mi-am pus aceasta problema,dar mi-ati dat dv. o tema de gandit si am inteles,este ok! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 @popa mariusO fi rău domne ca pentru o configuraţie dată de tip SE să se ajungă cu o fugă a fazei mică în registrul inferior de frecvenţe 20hz-100hz să avem asigurată banadă de trecere 20hz-30.000Hz(cu -3db).Legat de "exilul autoimpus" Traian_b sau Felixx nu am văzut măcar o oscilogramă postată de ei pe acest forum dedicat(probabil nu pot "destăinui secretele" deţinute din audio-frecvenţă). Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Legat de "exilul autoimpus" Traian_b sau FelixX nu am văzut măcar o oscilogramă postată de ei pe acest forum (probabil nu pot "destăinui secretele" deţinute din audio-frecvenţă).La forum se poate contribui in multe feluri.Cunostintele teoretice ajuta la constructiile practice.La urma urmei se spune ca e mai important sa inveti pe cineva sa prinda peste decit sa-i dai peste.Cine ofera informatii valoroase contribuie la forum. Respectivii au contribuit, fie ca recunoaste cineva, fie ca nu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum