Vizitator viobio Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Acest amp este pentru un coleg forumist.Ampul este un SE cu EL34&6H9C&5T3C,schema ,trafurile de iesire ,socul de filtraj,poarta semnatura L.M.O. - Lazaroiu.Eu fac doar montajul.O mare rugaminte ,nu luati peste picior colegul,a construit si el cum a putut,nimeni nu se naste cu experienta sau invatat.Alexandru,posteaza tu schema,eu nu o am in format electronic. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Pare puţin descentrat trafo de alimentare, sau nu e strîns şurubul. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 14, 2014 Administratori Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Dupa parerea mea traful ala arata urat, cred ca era mult mai fain daca nu se vedea deloc Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 O olicică de inox chinezească la cîţiva lei din tîrg şi se rezolvă. Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Va rog sa postati si schema, multumesc. Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Salutare!Am atasat schema de la domnul Lazaroiu. Un surub M8 trece prin placa de sus iar traful de alimentare este prins intre doua flanse ce se strang pe acel surub. Traful se aseza cu spirele pe cele doua flanse de plastic si din acest motiv sta stramb. Vreau sa fac o tabla cromata care sa acopere toate cele trei transformatoare. Cand o sa fie gata si tabla o sa postez ampul asamblat complet.PS: carcasa exterioara este din lemn de nuc, iar tablele (sus, jos) din dural.Spor,Alex. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Puţometrul de volum e figurat ciudat în schemă, bănuiesc că R11 de 1k trebuie pusă oricum între cursor şi grila primei triode...............De regulă, acele flanşe sînt din cauciuc, ptr o prindere mai gingaşă, fără deformarea spirelor. Link spre comentariu
imreberes Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Cu ce curent anodic lucreaza tubul final? Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Cu ce curent anodic lucreaza tubul final? Schema finala cam asta este,ceva in plus este adaugarea unui KNFB. Daca tot sunteti la inceputul acestui proiectincercati schema de mai jos.Proiectul realizat de mine cu ani in urma este facut in atac si preamp cu ECC83,dar va asigur ca nu sunt diferente majore intre ECC83 si 6N2P (6N9S) in ceea ce priveste calitatea sunetului,cel putin pentru urechea mea !!. In cazul utilizari unui 6N9S,valoarea rezistentei R14 se va majora la valoarea de 120K...130K in functie de calitatile tubului 6N9S gasit si asta pentru a pastra nivelul semnalului la intrare comparativ cu tuburile 6N2P sau ECC83 care au u(miu) 100 iar 6N9S are u=85. Potentiometrul este bine legat,este desenat simbolul de potentiometru in stanga sus pe prima schema,oricum nu asta ar fi fost problema. Link spre comentariu
romicap Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 NFB pe anodul finalei si C4 (1000micro) foarte interesant...va rog dati si ceva lamuriridaca se poate , multumesc .Banuiesc ca scopul e taierea distorsiunilor din ,,scutece "?! Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 NFB pe anodul finalei si C4 (1000micro) foarte interesant...va rog dati si ceva lamuriridaca se poate , multumesc .Banuiesc ca scopul e taierea distorsiunilor din ,,scutece "?! Acest tip de reactie negativa se mai numeste si NFPA negative feedback phase advance sau o reactie CHADE inversat si aceasta are marele avantaj de a mentine aproape constanta Za pentru tubul final pe intreaga banda audio,iar KNFB cu acel 1000uF este ceva clasic doar in AC,fara componenta continua pe difuzor sau secundar OT iar capacitatea este de asa mainera aleasa pentru ca eficienta KNFB sa fie si la frecvente de pana la 10Hz (vedeti in poza diagrama BODE cu C4=100uF si C4=1000uF). Eficienta NFPA o puteti urmari si in tabelul cu comparatia fazei input/output (fuga de faza).Bineinteles ca toate acestea duc asa cum bine ati intuit la reducerea THD cat mai mult posibil. Trebuie sa specific ca NFPA nu ar fi fost posibil si eficient fara acel repetor pe catod pentru atacul tubului final EL34. Link spre comentariu
simson Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 KNFB cu acel 1000uF este ceva clasic doar in AC,fara componenta continua pe difuzor sau secundar OT iar capacitatea este de asa mainera aleasa pentru ca eficienta KNFB sa fie si la frecvente de pana la 10Hz (vedeti in poza diagrama BODE cu C4=100uF si C4=1000uF).Don Lazaroiu, ce parere aveti de o reactie Quad cu o infasurare separata 10 chiar 15% (posibil cu panta mare EL34),si asa avand posibilitatea de a inchide o RN globala.De fapt , ma intereseaza care sant diferentele, (avantaje, dezavantaje)intre cele doua tipuri de Katod Negativ Feed Back (asa ptr. a intelege si nea Petre din Potoveliste). Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 KNFB cu acel 1000uF este ceva clasic doar in AC,fara componenta continua pe difuzor sau secundar OT iar capacitatea este de asa mainera aleasa pentru ca eficienta KNFB sa fie si la frecvente de pana la 10Hz (vedeti in poza diagrama BODE cu C4=100uF si C4=1000uF).Don Lazaroiu, ce parere aveti de o reactie Quad cu o infasurare separata 10 chiar 15% (posibil cu panta mare EL34),si asa avand posibilitatea de a inchide o RN globala.De fapt , ma intereseaza care sant diferentele, (avantaje, dezavantaje)intre cele doua tipuri de Katod Negativ Feed Back (asa ptr. a intelege si nea Petre din Potoveliste). Propuneti o configuratie ca sa o putem analiza,sau sa avem un punct de plecare."...asa ptr. a intelege si nea Petre din Potoveliste...!!!!!! "Ce va sa insemne asta??? Link spre comentariu
sebi_c Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 In afara avantajului major al reactiei negative, ma inebuneste scientologia asta a termenilor folositi, abrevierilor, etc. Ce atata QWERTY...etc, ca ma ametiti de cap; trebuie sa iau un carnetel si sa ma tot uit ce inseamna! Toata lumea a observat ca eu nu folosesc abrevieri, tocmai ca discursul sa fie fluient si sa inteleaga toata lumea, "on line", nu sa ne tot uitam in carnetel.In facultate am invatat ca reactiile erau, tensiune-tensiune, tensiune-curent, curent-curent si curent-tensiune, dupa cum marimea de la iesire este aplicata elementului de comparatie. Acum, ca nu stiu cine a aplicat una sau alta din topologii si si-a dat numele, zau ca nu ma intereseaza, pentru ca ele sunt standardizate prin insasi esenta lor.Mai toate reactiile pe care le folosim aici creeaza un avans de faza la frecvente inalte, iar cele care au un condensator in paralel cu rezistorul de reactie, creeaza un avans suplimentar de faza, favorizand amplitudinea frecventelor inalte si mai mult. La reactia lui Lazaroiu nu prea am inteles tabelul de corespondente ale unghiurilor de faza; sa ne explice semnificatiile ca eu nu inteleg (sunt mai greu de cap!).PS: Mai lasati-o cu englezismele, ca ane putem exprima si-n romaneste. Ce era daca spuneai "reactie negativa cu avas de faza"; se mai accepta si "feedback" in loc de "reactie" in romaneste, ca a cam penetrat chiar din anii comunismului.PS1: E fabulos raspunsul la frecvente inalte in diagrama Bode! Ceva nu e real acolo! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 15, 2014 Administratori Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Asta le spun si eu permanent dar vorbesc singur... sau se pare ca nu icon_jook Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum