Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electronica aplicata vs. Electrotehnica, ce recomandati?

Vizitator Tinker_MB

Postări Recomandate

Vizitator Tinker_MB

Revin pe forum, cu acest nou topic pt a va ruga sa ma sfatuiti intr-o privinta.

Am auzit multe pareri pro si contra facultatii de Electronica aplicata, cum ar fi acela ca facultatea de Electronica Aplicata, cu durata de 4 ani, este diferita de Electronica, cu durata de 5 ani, care se studia acum cativa ani si ca daca imi place atat partea de electronica dar si cea de electricitate, ar fi mai indicat sa urmez facultatea de Electrotehnica, care este mult mai generala, caci dupa terminarea facultatii as avea o deschidere mai mare spre joburi din mai multe arii de activitate, cum ar fi in ingineria electrica, electronica sau electromecanica.

Si atunci pendulez intre Electronica Aplicata si Electrotehnica/Electronica de putere si actionari electrice (cum este denumita in cadrul Universitatii Politehnice, Bucuresti).

Am inteles de la un domn profesor, ca Electrotehnica, ca si facultate este mult mai accesibila, ca si nr de materii, orar, si gradul de dificultate este ceva mai scazut decat la Electronica aplicata, unde se studiaza, intre 4-5 limbaje de programare, 2 materii de matematici speciale, 2 de fizica, 2 de geometrie si 2 de analiza matematica si multe altele si nu ma sperie matematica, fizica sau chimia, caci le-am studiat in liceu, cat ma sperie programarea, caci in liceu nu am avut ora de programare ci la informatica am studiat doar pachetul Office, utilizare Internet si alte asemenea.

Daca as fi ca alti tineri, doar studenta, si as mai avea 19 ani, si nu as munci, poate toate aceste aspecte privind in speta primii doi ani de facultate, nu m-ar speria atat de mult si poate nu as pendula atat, caci atunci as avea mai mult timp pe care sa-l aloc exclusiv studiului, insa asa cu munca in 3 schimburi, cate 8/10/12 h/zi, este mai greu, de aceea trebuie sa aleg o facultate si dupa acest criteriu, sa aiba un orar mai degajat, ca sa pot si munci, chiar daca in timpul facultatii, poate voi lucra doar 4/6 h, dar tot trebuie sa muncesc.

Credeti ca daca as termina Electrotehnica, as putea apoi sa urmez un master in Electronica aplicata, asta in conditiile in care programa facultatii de electrotehnica este diferita sau de obicei Masterul este bine sa fie din acelasi domeniu cu studiile de licenta?

Astept si rog pareri atat de la cei care au terminat Electronica aplicata cat si de la cei care au terminat Electrotehnica si va rog sa aruncati o privire asupra programelor celor 2 facultati, pt a-mi scrie punctual de ce o facultate ar fi mai ok decat alta.

http://www.electro.pub.ro/wp-content/up ... nv.-EA.pdf

http://www.electronica.pub.ro/images/co ... 014_v1.pdf

Dupa cum mentionam si anterior, nu ma pot decide singura, pt ca nici nu stapanesc foarte bine terminologia materiilor din anii 3 si 4 si nu stiu exact ce se studiaza la fiecare, de aceea apelez la ajutorul vostru si pt ca sunt nevoita sa fac un compromis si sa aleg o facultate mai usoara, dar la care sa fiu sigura, ca timpul imi permite sa invat la fiecare materie si sa-mi iau examenele dar la care sa si ajung, atat la cursuri, seminarii si laboratoare.

Imi cer scuze ca va stresez, insa sunt indecisa si atunci ma pot lua doar dupa parerile unor oameni care stiu cu ce se mananca fiecare facultate in parte si care ar fi diferentele majore, plusurile si minusurile, fiecarei facultati, dintre cele doua.

Multumesc pt intelegerea si rabdarea de care ati dat dovada si in cadrul altor topic-uri initiate de mine si sper sa nu va suparati pt ca incerc sa ma lamuresc in anumite privinte.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian1961

1

• leo 17

1

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

Una-i una alta e alta , nu e aceas mincare de peste, astea doua facultati . ce sa iti zic eu dupa cit vad materia nu-i cu mult diferita ca acum 30 de ani cind am facut eu. sunt materii greute dar nu sunt de neinvatat. plus ca cred ca profii sunt mai indulgenti. oricum daca faci electronica , elctrotehnica o poti faca la FF daca e forma asta si treci prin ea ca Mircea la Rovine fara bataie de cap.

si las-o mai moale cu lucratul 12 ore e foarte mult si iti consumi calculatorul si bateriile . sanatatea nu o poti recupera cu nici o suma de bani.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări