bogdantogo Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Salut am un motor de curent continu de 3 kw la care as dori sa ii reglez turatia dar in acelasi timp sa o tin aproximativ constanta indiferent de sarcina. Pentru aceasta am incercat sa folosesc un regulator de CC model AT315. Problema este ca motorul isi pierde foarte mult din putere astfel incat cand ajung pe la 1000RPM aproape pot sa il opresc cu mana. Tot sistemul este realizat intr-o bucla de reglare cu motorul care masurat pe infasurarea de excitatie are tot timpul 320V, tensiunea variabila care ii intre 0 si 270V si tahograful atasat de motor care scoate o tensiune d.p. cu turatia. Mentionez ca regulatorul este foarte vechi si din acest motiv consider ca el ar fi de vina pentru faptul ca bucla de reglare nu functioneaza si motorul nu are forta. Atasez mai jos schema de principiu a regulatorului cat si partea de comanda la care am masurat excitatia, tyristorii si sunt ok. Va rog sa imi spuneti daca este normal ca motorul sa piarda atat de mult din putere si daca nu ce sa mai verific sa vad daca regulatorul ii ok. Link spre comentariu
bogdantogo Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Am mai testat regulatorul si cred ca bucla de reactie nu functioneaza. Adica cand ii maresc sarcina la motor tensiunea variabila nu creste ci din contra scade si creste putin curentul. Am masurat pe iesirea lui A1 sau anodul diodei V8 si acolo am o tensiune variabila cu sarcina respectiv cu eroarea dintre referinta si reactie dar pe intrarea inversoare a lui A2.2 sau anodul diodei V13 am tot timpul 0V. Nu reusesc sa-i dau de cap. Ce credeti ca ar putea fi defect? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum