Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Matrice LED-uri 24x12

Vizitator dmihai

Postări Recomandate

Vizitator dmihai

Salutare, Vreau sa fac o matrice de LED-uri SMD monocroma, de 24X12, care o sa fie controlata prin Arduino, prin cat mai putine porturi(ceva de genul clock, latch & data). Matricea ar trebui sa afiseze text (scrolling) + probabil ceva sprites la un refresh bun.Problema e ca trebuie sa folosesc shift registers, si nu stiu ce as putea folosi cel mai bine pentru proiectul asta(exista si o constrangere de dimenensiuni pentru chip-urile astea, trebuie sa fie cat mai mici si bineinteles ieftine). Daca folosesc 74HC595 o sa fie cam multe chip-uri si o parte din porturi nu o sa fie folosite(asta daca nu gasesc o alta optiune sa le leg, astfel incat sa pot folosi toti pinii?).O alta optinue ar fi MAX7219, dar este mare ce dimensiuni si scump. Stiti alt chip de shift register care sa fie produs in masa, si cat mai ieftin si de dimensiuni mici, cu cat mai multe porturi - eventual cu 2 max. 3 bucati sa controlez toata matricea? Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca folosesc 74HC595 o sa fie cam multe chip-uri si o parte din porturi nu o sa fie folosite

Din porturile cui ? Cum vrei să faci , cu multiplexare sau fără ? Cu multiplexare și scrolling , la prima vedere nu va fi chiar simplu dar cred că e fezabil. Dacă vrei fără multiplexare nu poți scăpa de un număr mare de cipuri. Ca idee uită-te și la port expander - ele de la Microchip MCP23xxx, îți oferă două porturi pe o serială.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări