Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Apa tare clorura de zinc

Florin berdila

Postări Recomandate

Nu am folosit niciodata tipirig insa am vazut cum il foloseau altii .Cu letconul fierbinte se stergea varful acestuia de un bulgare de tipirig iar apoi varful era sters rapid de o carpa de bumbac .

Link spre comentariu
La 23.01.2020 la 0:27, Florin berdila a spus:

domnilor colegi mai am o intrebare ,pentru decapare am si apa tare si pasta decapanta ROTHEBENGER care ar fi mai indicata sa o folosesc si in acelasi timp sa decapeze foarte bine ?

Clorura de Calciu.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Domnilor am avut un radiator de lipit avea o portiune pe unde pierdea apa nu am putut cu bara de cositor LP60 si am folosit fludor sirma ,acum va intreb imi va tine cositoritu cu fludoru sirma lipitura ? Sau nu este dur ca ,cositoru bara

Link spre comentariu
Vizitator

La 80 de grade cat e maxim in functionare normala nu se pune problema de duritate a aliajului.( daca vorbim de un motor termic )

Conteaza cat de bine a fost curatata si decapata zona si temperatura la care s-a facut lipirea , cat de bine a aderat aliajul la suprafata radiatorului .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Apa tare,ca denumire populara,nu este acid azotic ci acid clorhidric.Are varianta nestinsa,deci acid curat,si varianta stinsa care practic e clorura de zinc solutie.Denumirea de "stinsa" apare de la modul de preparare.In acid se baga bucati de zinc pana nu mai "sasaie",adica se "stinge".Practic inceteaza reactia cu degajare hidrogen...

Link spre comentariu

Ţi s-a răspuns deja, dacă ai lipit bine va ţine.Dar asta numai în cazul unei mici găuri, dacă e vorba de o spărtură lungă, e posibil să nu reziste la solicitarea mecanică, fiind un aliaj moale.

Link spre comentariu

Banuiesc ca a radiatorul jos umple cu apa si cineva sa sufle in el  trebuie astupate celalate gauri

si atunci vezi daca tine sau nu ca se umezeste la lipitura daca nu e bine

Link spre comentariu

Florin.Nu ai specificat ce fel de radiator este.Teava cupru?Alama?Cele vechi aveau toata suprafata stanata,cositorita.Se lipeau la greu cu ce aliaj pica la mana.Exact cum au spus colegii daca lipitura e facuta corect tine si cu fludor si cu bara.Tine chiar cu cel mai moale aliaj,adica LP37.

Meseriasii aveau ciocane de cupru cu varful batut,aplatizat.Un cioc cam de 10-15 mm.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări