Florin berdila Postat Ianuarie 30, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 aşteptam să vină internetu Link spre comentariu
Voltus Postat Ianuarie 30, 2020 Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 Nu am folosit niciodata tipirig insa am vazut cum il foloseau altii .Cu letconul fierbinte se stergea varful acestuia de un bulgare de tipirig iar apoi varful era sters rapid de o carpa de bumbac . Link spre comentariu
Dan57 Postat Ianuarie 30, 2020 Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 La 23.01.2020 la 0:27, Florin berdila a spus: domnilor colegi mai am o intrebare ,pentru decapare am si apa tare si pasta decapanta ROTHEBENGER care ar fi mai indicata sa o folosesc si in acelasi timp sa decapeze foarte bine ? Clorura de Calciu. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 8, 2020 Autor Partajează Postat Mai 8, 2020 Domnilor am avut un radiator de lipit avea o portiune pe unde pierdea apa nu am putut cu bara de cositor LP60 si am folosit fludor sirma ,acum va intreb imi va tine cositoritu cu fludoru sirma lipitura ? Sau nu este dur ca ,cositoru bara Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 (editat) La 80 de grade cat e maxim in functionare normala nu se pune problema de duritate a aliajului.( daca vorbim de un motor termic ) Conteaza cat de bine a fost curatata si decapata zona si temperatura la care s-a facut lipirea , cat de bine a aderat aliajul la suprafata radiatorului . Editat Mai 8, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
ratza Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 Sînt exact la fel, 60% Sn, 40% Pb. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 Apa tare,ca denumire populara,nu este acid azotic ci acid clorhidric.Are varianta nestinsa,deci acid curat,si varianta stinsa care practic e clorura de zinc solutie.Denumirea de "stinsa" apare de la modul de preparare.In acid se baga bucati de zinc pana nu mai "sasaie",adica se "stinge".Practic inceteaza reactia cu degajare hidrogen... Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 9, 2020 Autor Partajează Postat Mai 9, 2020 Deci domnilor colegi şi acel fir de fludor este bun pentru cositoritul radiatoarelor? Link spre comentariu
validae Postat Mai 9, 2020 Partajează Postat Mai 9, 2020 Ţi s-a răspuns deja, dacă ai lipit bine va ţine.Dar asta numai în cazul unei mici găuri, dacă e vorba de o spărtură lungă, e posibil să nu reziste la solicitarea mecanică, fiind un aliaj moale. Link spre comentariu
Alex Pal Postat Mai 9, 2020 Partajează Postat Mai 9, 2020 Banuiesc ca a radiatorul jos umple cu apa si cineva sa sufle in el trebuie astupate celalate gauri si atunci vezi daca tine sau nu ca se umezeste la lipitura daca nu e bine Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 10, 2020 Partajează Postat Mai 10, 2020 Florin.Nu ai specificat ce fel de radiator este.Teava cupru?Alama?Cele vechi aveau toata suprafata stanata,cositorita.Se lipeau la greu cu ce aliaj pica la mana.Exact cum au spus colegii daca lipitura e facuta corect tine si cu fludor si cu bara.Tine chiar cu cel mai moale aliaj,adica LP37. Meseriasii aveau ciocane de cupru cu varful batut,aplatizat.Un cioc cam de 10-15 mm. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum