Florin berdila Postat Ianuarie 29, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 domnilor va cer un sfat ,am cumparat nişte bări de cositor ,dar vreau să le tai sa le mai îngustez pe lung ca mi se infierbânta greu ,dacă le turtesc cu ciocanul si le tai se modifică duritatea cositorului??? Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 Bate pana te plictisesti, nu se intampla nimic. Mi-ai adus aminte de perioada cand nu prea aveam fludor, si bateam bara de aliaj de lipit pana o faceam de 0,5mm ca sa se poata topi cu pistolul de lipit, si apoi adaugam sacaz sau pasta decapanta. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 29, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 domnule Doru imi spunea un electrician ca dacă bat bara de cositor se modifică compozitia ,si apoi împrumută material feros după ciocan sau pe ce material o baţi si de aceea vă înteeb să nu fac vreo boacănă Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 Confirm ce spunea colegul mai sus, am folosit şi eu metoda când rămâneam fără fludor.Băteam o bară de cositor până o făceam ca lama cuţitului şi se topea foarte uşor cu pistolul....fără alte probleme. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 Acum 10 minute, Florin berdila a spus: imi spunea un electrician ca dacă bat bara de cositor se modifică compozitia A ras de tine. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 29, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 mulțumesc de ajutor Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 Se poate modifica puţin duritatea metalului prin laminare la rece, dar nu şi punctul de topire....deci poţi s-o baţi liniştit până o faci subţire ca o foaie de ceapă şi o topeşti şi cu ansă de 1mm la pistol. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 29, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 mulţumesc ,ar fi bine so bat pe o tablă de inox ca sa nu imprumute material murdar sau o pot bate pe orice fara probleme Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 29, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 am luatde la dedeman piatra de la rotherberger clorura de amoniu țipirig pot farama bucăți mici şi băga in sticla cu apă tare nestinsă sau in apa tare stinsă??? Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 30, 2020 Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 Acum 6 ore, Florin berdila a spus: ar fi bine so bat pe o tablă de inox ca sa nu imprumute material murdar Daca-i asa, mai bine argint, ca e bun in aliajul de lipit. Tu spui asta pt ca ai crezut ce spune ala, sau iti place caterinca? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 30, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 nu domnule Doru nu fac caterincă dar părea credibil Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 30, 2020 Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 Bate-o pe nicovală, că nu se creează un aliaj nou prin lovire oricât ai bate...doar prin topire poţi amesteca două metale ca să obţii un aliaj. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 30, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 domnule Validae mai am o intrebare,am luat de la dedeman piatra de clorura de amoniu tipirig de la rotherberger dar este dura dacă o fărâm si o fac pulbere nu mai bine se face decaparea ciocanului?? ca asa este mica ca dimensiuni si nu pot freca bine ciocanu ,si ma gandeam ca scufundîndul in tipirigu sfaramat se decapeaza mai bine Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 30, 2020 Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 Deşi nu am folosit niciodată ţipirig, părerea mea e că nu are ce să se întîmple dacă-l sfărîmi. La o adică, şi sacîzul sfărîmat merge la fel de bine ca o halcă mare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 30, 2020 Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 (editat) Din cate il tin eu minte, tipirigul parca nu solva in apa, dar nu mai stiu sigur. Daca e asa, atunci va fi un aglomerat de granule de tipirig in apa. Nu stiu cu ce va ajuta, dar pana la urma, cat costa sa incerci? Voi astia care intrebati toate rahaturile pe net, ma intreb in anii 70...80 ce naiba ati fi facut? Editat Ianuarie 30, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum