Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce transformator sa pun?

Postări Recomandate

Salut, deci m-am apucat sa fac el-muresul cu etaj final pe TDA7294, am folosit trafo din statie si am ramas putin dezamagit de cum baga asa ca m-am gandit sa pun alt trafo , acum vine intrebarea mea, ce transformator sa pun de cati volti / amperi ? Ca sa fie pe 8 ohm. Acesta din statie e varza , foarte anemic, in gol scoate 50Vcc iar cand ii dat la maxim scoate 18Vcc deci scade foarte mult plus ca nu reusesc cu el sa scot in kit mai mult de 15watt, chiar foarte dezamagit sunt de el... parea a fi bun... (AS15201). Mai am unu de IEI dar .. poate nustiu eu sa il leg, dar il alimentez la priza intra 220 in el dar nu scoate nimic :cry: . Eh asta e .. o sa cumpar altu nustiu .. Poate gasesc pe aici... :cry: . De chit foarte multumit... merge bine..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

ti-ar trebui ceva de aprox. 2x24vca, minim 200VA. in felul qasta de apropii de tensiunea reomandata pt tda pe 8 ohmi (+- 35v). Este totodata necesar si un filtraj corespunzator (macar doi conzi de 8.200uf pe canal)S-ar putea sa te pot ajuta cu un asememena transformator. da-mi mp daca esti interesat

Link spre comentariu
Sergiu_FKU, nu măsori corect tensiunile acolo, învaţă să raportezi orice tensiune la masă, deci nu ai 50V ci +/-25V, nu 18V ci +/-9V şi tot aşa, altfel se nasc confuzii. Ce fel de trafo de IEI ai şi cum l-ai legat şi măsurat? Dacă e cel din A-350 e excelent ptr TDA7294 şi pe sarcină de 4 Ohmi. Pune o poză.
Link spre comentariu

Sergiu_FKU, nu măsori corect tensiunile acolo, învaţă să raportezi orice tensiune la masă, deci nu ai 50V ci +/-25V, nu 18V ci +/-9V şi tot aşa, altfel se nasc confuzii. Ce fel de trafo de IEI ai şi cum l-ai legat şi măsurat? Dacă e cel din A-350 e excelent ptr TDA7294 şi pe sarcină de 4 Ohmi. Pune o poză.

Ti-am trimis pm uitate te rog acolo
Link spre comentariu

Şi ăsta e răspunsul, poate mai interesează şi pe altcineva:

Trafo de A-350 are două secundare duble, unul de 2x22...24Vca ptr etajele finale şi altul de 2x35Vca ptr preuri. Hai că nu e greu, te uiţi la cose, unde ai o singură sîrmă lipită e capăt, unde ai cîte două e mijloc, mediană, ce se leagă la masă.

Link spre comentariu

Poţi moderniza alimentarea, o punte de 25A minim (findcă nu ştii ce nimereşti astăzi) şi doi cond de 10000uF/50V sînt de ajuns ptr amplif. Nu uita să foloseşti siguranţă de reţea, una de 1...1,25A temporizată e de ajuns.Secundarul cu tensiune mai mare, dar cu curent mic îl poţi folosi ptr un stabilizator care să alimenteze diferite preuri ptr amplif.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări