Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cel mai bun amplificator ca redare a sunetului

Vizitator Marus_Rockeru

Postări Recomandate

circuitele integrate sunt o solutie ieftina de amplificator si nu vei gasi un ic care sa sune ca un amplificator hi-fi/hi-end

E acuma, e drept ca tda2030 nu e exact hifi dar exista si lm3886 si toti maniacii care au facut schemele lui Penasa.Ca sa nu zic de aia care au montat lm3886 (cred ca chiar schema de test) in aer si vind cu nu stiu cite mii dracia pe motiv ca are cel mai scurt (fizic) traseu de feedback si e superhifiend.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 133
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator Vasile

in capsula de STK ?In primul rand ei sunt fizati pe o tabla prin contact direct iar tabla aia vine pe radiatorDaca se incing nu are nimic pentru ca-ci capsula nu este din plastic ordinar sa se topeasca.

Link spre comentariu

Da ,ma refer la devalorizarea comp in functie de temperatura disipata fiind in capsula inchis ermetic(aproape). Un experiment simplu ,masurarea unei rezistente la temp ambianta si acceasi rezistenta la temperatura ridicata(incalzita cu bricheta) ,iar la amplificatoare (nu Hibride) temperatura se disipa altfel(mai aerisit) :smt007

Link spre comentariu

Da ,ma refer la devalorizarea comp in functie de temperatura disipata fiind in capsula inchis ermetic(aproape). Un experiment simplu ,masurarea unei rezistente la temp ambianta si acceasi rezistenta la temperatura ridicata(incalzita cu bricheta) ,iar la amplificatoare (nu Hibride) temperatura se disipa altfel(mai aerisit) :smt007

Crezi ca un tranzistor are nevoie de oxigen ca sa traiasca? Tot ansamblul este astfel proiectat sa disipe caldura prin partea metalica din spate.
Link spre comentariu

Eu nu stiu ce se intampla sau nu dar am vazut amplificatoare audio facute cu STK fix acu 20 de ani si merg si acuma de rup

Confirm ce zice domn` Vasile, o combina Pioneer, made in uk de vreo 10ani, cu un stk de 2*50 ... suna excelent, n`ai nimic de reprosat. Sunet plin, ferm si fara pic de distorsiuni. Pacat ca nu se mai gasesc/produc stk`uri ( originale ).
Link spre comentariu
Vizitator Mircel

Cat sunt de adevarate urmatoarele:-Difuzoarele trebuie sa fie de 1,5 ori mai "tari" ca iesirea amplificatorului....-Trebui sa ai 50- 100W, dar sa asculti la 1.5- 2- 3W?-Ce... sau Cat % trebuie sa fie semnalul de intrare? (adica am voie sa atac amplificatorul cu semnalul de iesire ptr. casti=o casca-doua casti)?Daca reglez din VOLUM un nivel mai mare, cum cresc distorsiunile?Va intreb toate astea ptr. ca un amic este nemultumit de faptul ca al lui Enzer HT1358, de 50W la iesire, la nivel "foarte mic" distorsioneaza semnalul...Va multumesc "apriori"!

Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru

Crezi ca un tranzistor are nevoie de oxigen ca sa traiasca?

Tare de tot !!! :supz: Mai am si eu o intrebare : Stie cineva ce nivel de semnal ii trebuie ST-ului 4221 la intrare ca sa scoata 80W la ? (in datasheet nu scrie) Si daca aceasta putere chiar se poate atinge cu adevarat ? sau doar asa e trect in manual ... ? :snakeman: Si inca ceva .....STK-ul asta nu are chestie d-aia care sa protejeze dif-urile de spike-ul initial (si totodata si urechile mele).Ma gindeam asa : fac un circuit de intirziere RC o secunda doua acolo... si in timpul asta il tin pe MUTE. O fi bine ?
Link spre comentariu

treaba cu puterea difuzoarelor si cu puterea amplifului e cam asa.Daca utilizatorul e un bou atunci puterea difurilor ar fi bine sa fie macar de 2 ori mai mare ca a amplifului.Daca e om cu scaun la cap, ampliful poate fi si de 2 ori mai puternic ca difurile ca nu se intampla nimic. Peste pragul asta nu prea mai are rost sa cresti puterea amplifului ca nu mai renteaza.Poti sa faci un RC sa tina pe mute, dar recomandabil e sa cuplezi intarziat difurile cu ajutorul unui releu. Totodata sa pui o protectie la curent continuu in caz ca iti crapa ampliful sa nu traga si boxele dupa el.La fel mai poti pune o protectie la supratemperatura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări