Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cel mai bun amplificator ca redare a sunetului

Vizitator Marus_Rockeru

Postări Recomandate

Vizitator Marus_Rockeru

SalutVreau sa fac cel mai bun amplificator :crazy: (bineinteles si niste boxe pe masura) dar eu nu ma pricep chiar asa de bine , si vreau sa va cer niste sfaturi.In primul rind : nu ma intereseaza putere mare ; nu bag manele si nu scot boxele la geam sa auda tot cartieru. Vreau un sunet perfect pentru a asculta o muzica sau a vedea un film in camera. Eu cred ca 2 x 50 W e de ajuns, poate chiar prea mult, dar lasa sa fie acolo :smt003 Acest sitem audio vreau sa-l folosesc la calculator.Deci as vrea o recomandare in ce priveste constructia amplificatorului; cum sa fie , cu : tranz. bipolari, tranz. mos-fet, integrate, STK-uri , etc. ?Daca il folosesc la calculator mai am nevoie de preamplificator ?Ce altceva ar mai trebui sa am in vedere pt. un sunet perfect ? (in afara de boxe care o sa le discutam separat) :supz:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 133
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

uite aici un amplificator in clasa A nu stiu sa spun deca e cel mai bun, dar desi pare extraorinar de simplu e destul de dificil deoarece finalii se ambaleaza termicdestul de tare iti trebiuisc niste radiatoare cat china tranzistorii nu se pun cu izolator pe radiator dar cele doua randuri de tranzistori nu trebuie sa aiba contact intre el randamentul este de vre-o 10% dar zice lumea ca suna de inebunesti daca doresti detalii nu ezita tot proiectul ajunge intre 300 si 500 de euro depinde cat esti dispus sa investesti cate randuri de finali arzi si ce pretentii ai; Spor la treaba!

Link spre comentariu

Acuma si tu.... pofta vina mancand, eu nu pot sa spun daca am sau nu urechia antrenata, ca nu am mai ascultat un integrat de ani buni, in mediul in care umblu eu sunt doar amplificatoare in clasa AB, probabil ca daca aud un integrat imi dau seama ce ceva nu e bine, din discutie ies home cinema si combine; si acum sa nu imi dai exemplu ca la cofetaria unde imi beau eu cafeaua e amplificator pe integrate si ar trebuii sa imi dau seama.... ca sunt mai multi factori care influenteaza sunetul :weedman:

Link spre comentariu

Primul meu "minisistem" cumparat este un Panasonic SA-PM01 ce foloseste LA4625(13.5Wx2). Conectata la alte boxe impresioneaza prin claritatea sunetului chiar si la volum mic. Seara e o placere sa asculti o muzica la ea.

Un fost coleg electronist a fost asa de entuziasmat de cum se auzea mititelul asta incat a construit o statie cu varianta mai puternica LA4728(35Wx2).

Eu dadusem 3 mil pe combina(in 2000) el cheltuise aproape 3. Iar de cum se auzea nu am avut ce comenta.

Parerea mea(neprofesionista) e ca un film se aude mai bine pe integrate insa muzica prefer sa o ascult pe tranzistori. Iar unii ar adauga sa treci pe STK-uri daca vrei sa le imbini pe ambele.

http://www.datasheetcatalog.com/catalog/p487960.shtml

Oricum, cel mai bun amplificator e cel care-ti place tie cum se aude. :yawinkle:

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Serios? :smt021 ce te face sa spui asta, stiu ca de obicei dai raspunsuri foarte scurte di care nuprea se intelege prea multe, dar fa si tu un mic sacrifciu si ofrea-ne si noua mai multe detalii :prayer:

Are brum pe care nu am putut sa il scot
Link spre comentariu

la cei care nu va pricepeti foarte bine la electronica va recomand sa va luati un kit gata facut si probat , gasiti aici pe alese la http://www.hi-end.ro/

pentru antrenamente puteti sa faceti alte montaje, ca sunt cu miile ...

ca idee , diferenta intre un amplif cu tranzistoare si unul cu integrate este destul de mare , si oricine asculta comparativ isi poate da seama , insa pentru un amplif tranzistorizat bun si bine calibrat , e nevoie de putina experienta , nu poate face oricine

referitor la comparatie intre stk-uri si tranzistoare

eu am avut o statie pioneer pe tranzistoare care se auzea excelent , am vandut-o si am luat un amplituner sony cu stk-uri

sa fim seriosi, pentru un pasionat de hi-fi, nu se poate face comparatie intre ele

insa pentru mine care ascult zece minute dimineata cat pap lapticul putin radio, e exact ce am nevoie :smt003

Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru

Draga adi_0106 ... aici eu pun intrebarile :smt003 , dar totusi o sa-ti raspun : nu stiu daca simt diferenta ca nu am incercat pina acum decit o statie cu TDA2030 care s-a ars imediat; cred ca nu fac diferenta, dar totusi ... nu ma intereseaza asta, vreau o statie care prin tehnica ei sa fie performanta si chiar daca nu simt eu diferenta , ea e acolo :naughty: ; aici e ca omu ala care se duce in piata si cumpara un cutit ruginit doar pt. ca este german :smt003 .... deci vreau cea mai buna statie chiar daca nu aud eu cit poate ea.

vicelord ... eu nu cumpar electronice gata facute :smt003 eu sint constructor, pasiunea mea e sa construesc ... altfel nu ma simt bine.

hugo ... ma refer la cel mai bun amplificator din punct de vedere tehnic, ca unuia poate ii place cum se aude un amp. desi e un amp oarecare cu distorsiun si tot felul de chestii... OK o sa studiez si LA4XXX.

TARA ... deci inca odata: nu cumpar ! vreau sa-l fac eu ... ca sa fiu mindru ca am facut si io un lucru bun in viata :smt003

Cu amp. pe tranzistoare sint de aceeasi parere cu tine : nu putem noi sa le reglam cum trebuie , sa imperechem tranz. , etc. ... cum face fabrica ( mai ales eu care nu prea am mare experienta in audio)

Fusei azi pe la magazin si cica au STK 4192 II (2x50W , 8 ohmi) la 200 mii , dar mi-a zis ca sint foarte sensibile , daca depasesti nivelul de intrare nitel s-a dus :toimonster: ... dar cred ca as face un test cu unu ca prea e ieftin ...

:partyman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări