Mondan Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Se poate ca in timp ce functioneaza un PIC la treca de la oscilator intrn la oscilator extern?Ca fapt am pun pic 12F cu 8 pini. As vrea sa treca pe oscilator cu cuart extern doar cand transmite serial (soft_serial), in rest sa fie pe oscilator intern cu pinii pe I/O. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Nu , nu se poate din două motive :1. Hard . Pinii folosiți la cuarț nu pot fi folosiți la altceva și invers . ( Poate cu niște artificii îndoielnice , dar nu cred .. )2. Soft. Shimbarea oscilatorului se face prin cuvântul de configurație deci odată cu programarea . Link spre comentariu
Mondan Postat Aprilie 13, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Asa ar trebui sa fie, totusi eu am vazut in acest datasheet (de pe pagina Microchip): http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/41211d_.pdf Am pic12F683 2x4 pini, un pic destul de comun; apoi la pagina 22 din adobe reader (sau pagina 20 in josul paginii): 3.2Oscillator Control The Oscillator Control (OSCCON) register - are adresa 8Fh si permite modificarea lui. "bit 3 OSTS: Oscillator Start-up Time-out Status bit(1) 1 = Device is running from the external clock defined by FOSC<2:0> of the Configuration Word 0 = Device is running from the internal oscillator (HFINTOSC or LFINTOSC)" Ca Hard, daca ne uitam la modelul cuartului vedem ca oricul e "decuplat" printr-un condensator: Ar merge output pe pinii aia. Sa aprinda LED-uri ??! Deci din 8 pini: 2 alimetare, 2 cuart, raman doar 4 pini disponilbi. 2 mai au Rx,Tx, care nu merge fara cuart. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Da , m-am grăbit , obișnuit cu 12F629/675 , nu m-am uitat la altele ! Rămâne după părerea mea problema cu hard-ul, cel puțin pinul OSC1/CLKIN nu cred că poți să-l folosești , ( cred că rezistența sau ce vei pune tu acolo influențează oscilatorul ) dar merită încercat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum